2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@albertcamus Ah hocam, yıllardan anlatamadık insanlara. Kendilerini bir de böyle insanlara ezdiriyorlar. Fırça falan yiyorlar hocam hocam diye dolanarak peşlerinde. İnsan gibi muamele gördüklerini de taşlıyorlar aksi gibi. Dernekle alakalı bi an umutlanmıştık. Ancak ne yazık ki gözlemleriniz doğru. Bir kaç iibf etkinlik hesabının bile kitleye daha fazla faydası var. Gerçi şu var, bir kişi -tüzel ya da gerçek- çevresindeki beş kişinin ortalamasıdır gerçekten. Bakarsak derneğin çevresi gerçekten çöp. Bu yüzden de ortalama olarak bi gelecek vaad etmiyor.
-
@albertcamus İki hesap arasındaki ilişki dikkatimi çekmemişti hocam. Baktım, gerçekten de öyle. Muhtemelen aynı kişiler ya da yakın kişiler birbirlerine. Bu seviyedense beklentimiz gerçekten fazla bir şey beklememek gerek. Seviye yerlerde bi görseniz. Daha fazlasını da atarım da dediğiniz gibi bunu bile pr 'a çevirecek kafalar. Bu tip insanlar meyve veren ağacı sökmenin derdindedir bi de. Foruma bulaşır şimdi, hiç gerek yok Bizim burda ortamımız, ürettiğimiz fayda ve düzeyimiz oldukça yerinde.
-
@Godot Kesinlikle hocam. O seviyelere inmeye hiç gerek yok. Kimlere kimlere kalmış şu piyasa. Herkes sonuna kadar nemalanır olmuş. İşsizlerin kanını emer olmuş.
-
Beyler Bayanlar artık guyu konuşalım bize ne ya katip hakim olacakmışda ikm avukat olacakmış.Ben şuna bakarım şuan hakim olmak guy olmaktan daha kolay.Bırakalım biz kendi derdimize bakalım.Zaten ihtimal bile vermiyorum.Bu ülkede son yıllarda en çok korunan alan hakimlik olmuştur.Bana hiç mantıklı gelmiyor.Buro personelinin hakim olacagi.Onlar bir şekilde hakkini savunur.Baroların gücünü bilmeyen yoktur.Bızim iibflilerin bir örgütu bile yok.Daha dün Maliyede cok sayıda bürokrat görevden alındı.Hakimlik kamudaki en prestijli meslektir.Doktorluk gibi.Hemşireleride doktor yaptılar mı?Ama güvenlik gorevlisini guy yaptilar.Yani itibarsizlastirdilar guyu.Simdide olmayacak seyler üzerinden zamanimiz gitmesin.
-
@zenginmemur Bence konu bu kadar basit değil hocam. Bu tip ufak adımlar sürekli bir şeylere kapı açıyor. Bir defaya mahsus deyip sürekli hale getirecekler bu tip işleri. Yarın SGK Denetmenliğini de elimizden alırlarsa, MHUY da elimizden çekilip alınırsa geç kalmış oluruz. Bugün tepki vermemiz gerek bu tip kendini bilmezlerin hafife almasına aldırmayarak. Bu tip hesaplar belki de kurum içi için çalışan ve özellikle bizi buna karşı çıkmaktan alıkoyan adamlar tarafından yönlendiriliyor. TK böyleydi. Muhtemelen bu hesap da böyle. Sizin dediğinizi yapmaya çalışırken kurum içi geldi. Kanunlaştı. O yüzden daha geniş açıdan bakmak gerektiğini düşünüyorum.
-
Katiliyorum.
-
-
@zenginmemur @godot Aslında aynı şeyi söylüyorsunuz arkadaşlar İİBF'nin sahipsizliği, dernek diye belki de aleyhte çalışanların ya da çalışanların safında yer alanların bu tip durumlara tepkisizliği ve maalesef kurum içi konusunda gelinen nokta açısından farklı şeyler söylemiyorsunuz. Ama sınav kazanılır, kaybedilir. 2000 kişilik bi alıma 10 bin kişi girecek. 8 bin kişi belki de kurum içi alımı yüzünden 1.5 2 sene ilansız bekleyecek. Asıl konuşulması gerekenleri es geçmemek gerekiyor.
-
Ohh çok şükür özgür özel i bu konuda akladik Allahım binlerce kez şükür özgür özel gereken açıklamayı da yaptı hadi özgür özel buna bir kılıf buldu Maliye Bakanlığı için verilen teklifte de imzası var o ne olacak buyurun her haksızlığı alkışlayan arkadaşlarim gerçekten derin bir üzüntü duydum. Sizin gibi düsünenler varken bize ne yapılsa müstehak
-
@Godot hocam hicbir şey olmaz.Kurum içi denilen olay yıllar önce yapilmiş bir hata.Guvenlik gorevlisi v.s icerden uzman oldular.Şimdiki insanlarda gecmisyeki bu olayin bir kez daha yapilmasini istedi.Yoksa gecmiste hangi katibi hakim yapmişlar.Yok öyle bir sey.Yapamazlar Adalet bakanliginda hakimlerin yeri farklidir.Hocam cok konu var.Guy B kadroysa yaparsın alimi Bden bizde bu kadar ilan v.s beklemeyiz.Hemde guy olan adamda bir daha başka kuruma gitmez.Ama sen adami guy yapıyosun gişeye veriyosun.Bizim Hakkı p48i 90 referansıda sağlam bu guyda kalırmı?Yani sorun cok hakimligi bırakalim onu onlar tartişsin.Tartişsada hakimlik prestiji degismez hak alamazalr.
-
@paretowilfredo üstad hazine ve maliye bakanlığı 100 kişilik alım gb direk sözlü sınavla sınav olma gb bir ihtimal var mı guy alımının bilginiz var mı acaba?
-
@zenginmemur Asıl mesele İİBF'ye kota getirilirken birilerinin yaş mağduriyetini gidermek için belirli meslek gruplarına böyle bir ayrıcalığın teklifi hocam. Bu konuda anlaşamıyoruz. Sizi yanlışlamıyorum. Daha geniş bir pencere sunuyorum yalnızca. Hayırlısı hakkımızda.
-
@İibf Sanmıyorum dostum.
-
@akncıı hocam kimseyi aklamiyorum.Sadece olmaz bu ülkede katibi hakim yapmazlar yapamazlar.Bak Özgur özeli falan tanimam bilmem.Sadece gercek bu.Biz kendi sorunumuza bakalım.Bu ilan niye gecikti sebepsiz yere veya bu kadar işsiz iibfliden haberleri yok olacak ki bu kadar bekledik.Ben bu ışin yıllardır icindeyim.Artik A grubu eski yüklu alim donemleri bicak gibi kesildi.Ya son 2 alimda bizler yazılıyı gectikten sonra aylarca mülakat bekledik ve olumsuz oldu mülakat.Hangi bürokrasi bunu vatandasina yapar.Simdi bunun hakla hukukla ne alakasi var?Keza sgkda ayni aylarca sonuc bekledi insanlar.Bizim sorunumuz bu.Ha bakin bir sorun daha türedi.YDS bakın nerdeyse tüm alimlar yds istiyor ve digerleri artik 3 5 kişilik ilanlara cıkiyor.Artik bizim sorunumiz bu
-
@Godot anladım hocam ben sizi hakkımızda hayırlısı olsun.Artık A grubunda hicbir sey eskisi gibi değil.Şansızlıklar silsilesi.Mhuy guy vmy duy muy dguy bak şimdi bu ilanlar her yıl düzenli gelsin.Bak o zman iibfnin gücünu ama artık istenmiyoruz.Yada elemek için Yds yi bahane olarak önümuze koydular.
-
Bence şöyle yapalım dostum @Godot , bir başlık açın İİBFSBF yi ilgilendiren bu tarz güncel gelişmeleri orada tartışalım. Hem GUY başlığını da meşgul etmeyiz okumak istemeyen okumaz. Ancak o başlıkta 3-5 kişi kendi kendimize konuştuğumuzla kalmayız inşallah, tüm arkadaşlar gelsin, istişare edelim
Unutmayın arkadaşlar önemsemediğiniz, bugün görmek istemediğiniz her şey daha büyük sorun olarak dönüp geliyor.
-
Güzel hastağ olur aslinda "artık istenmiyoruz".Yeni sorunumuz bu.
-
Bu hususun bu başlıkta paylaşılması da aslında aynı zihniyetin ürünü; görece uğraşı olan ve mesela 10-20 kişilik alımlarla meşgul olunan ilan ve sayfalarındansa, burada dillendirilmesi bir anlamda "yav bi durun hele GUY felan, siz bilmezsiniz şu soruna eğilin"in dışa vurumu...
Mesela BOTAŞ sayfasında ya da il göçte yazamazsın zira oradakiler dikkatlerini vermezler ya da bireyselcilerdir (kişisel manada değil, uğraşları bunu gerektirir) bunu bilirsin.
Hem gelir kader ortakçılığı oynarsın ona rağmen de burada yırtınana da küçük nüanslarla izahat vermeye çalışırsın.
Hoş ağzının payını alır gerisin geri gidersin de neyse...Bence bizim acilen, ulusal değer yargılarını öncülleştirmiş, herhangi bir siyasi yapıyla en ufak bir iltisakı olmayacak şekilde dizayn edilmiş, ne barolar gibi politik ne DİSK gibi yalnızca bir düşünce biçimini öne iten, hükümet edenle maaş gibi meselelerle ciddiyeti, 'görece' laçkalaştıracak mevzulara bulaşmayan, yalnızca ve sadece koskoca bürokrasi temsiliyetinin verdiği enerjiyi yüze çarparcasına bu cenaha ayrılan alanların bu cenahça muhafazası mottosuyla bir sendika kurmamız gerekiyor.
Ah bir memuriyet nasip olsa hemen başlayacağım da...
İsmi de "Kariyer Memurluk Meslek Sendikası" ve türevi bir şey olabilmeli.
Bilmem, her konuda yeterince yorduğumuz @paretowilfredo kardeşimiz ne der
Yoksa bu iş egolu sayfalarla, kitap satmak için sınırlı uğraşları, bizlere hedefmişcesine sunanlarla olmaz.
Bu iş, memur olmasına karşın sabah akşam twitter'dan yardıran @paretowilfredo (ve ekibi) tarzı insanlarla olur olursa... -
@cemalicoşan Merhaba dostum. Bunu aslında ayrı bir başlıkta konuşmak daha sağlıklı olur gerçekten ama kısaca fikrimi söyleyeyim. @plansız dostumuzla da istişare ettik bu tip şeyleri sıkça. Kendi ekibimle de keza öyle. Başka dostlarımla da dernek - sendika konusunda fikir alışverişinde çokça bulundum.
Aslında bir anlamda sanal bir eksende de olsa ortaya bir şeyler koyduğumu düşünüyorum ekibimle. Burada da çok kıymetli dostlarımız var bize sürekli destek olan, İİBF mezunları için doğrudan ya da dolaylı iş üreten, fayda oluşturan. Bunu gerçek hayatta bir ortama dönüştürmek gerçekten kıymetli. Kurulan bir dernek var ve aslında bu bir umut demek. Gerçekten doğru hamleler yapılırsa, doğru metodlar izlenirse, doğru insanlarla istişare edilirse bir çok kazanıma kapı açacağına inanıyorum. Izleyip göreceğiz bu konuyu elbette.
Ama yukarıda da çok kez değinilmiş. Kitleyi yanlış yönlendiren, kitleye el freni olan odaklar elbet olacaktır. Bu odaklar malesef işin içine gerçek bir yapı girdiğinde, hatta ve hatta aidat/sponsor yani para işi girdiğinde bu işi düzgün yapmaya çalışanları barındırmayacaktır. Yıpratmaya çalışan çok olur. Çünkü kişisel olarak da cok imkan sunacak isler ortaya koyulabilir.
Bu yüzden herkes yapıyı arka bahçesi yapmaya kendi reklam mecraı haline getirmeye çalışacaktır. Çekilişler falan malumunuz ve tabi yükselmek isteyenler.
Daha teferruatlı ve etraflı bir değerlendirmeyi ilgili başlığa bırakıyorum. -
Bu da bu konuda başlığa attığım son ileti olsun, konunun akıbetini bildirmek maksadıyla: