2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@Aslıhannn aramızda en bilgili siz gibisiniz gerçekten, cevaplarınızı okuyorum epey detay bilginiz var.
Geçenlerde madde madde sordum sınavla alakalı ya görmediniz ya görmezden geldiniz.
Bizi aydınlatın.
Sizce sadece çıkmış sorulara detaylı bir çalışmayla GUY sınavı kazanılabilir mi?
Son GUY'un diğer GUY'lardan ayrışma sebebi nedir?
İl tercihlerinde bir önceki alımı baz alarak il seçmekten gayrı sizin doğru bulduğunuz mantıklı bir yol var mıdır?
Mülakatlarda genelde ne sorulur?
Anket çalışmasına neden güvendiniz? Sizin güvendiğiniz kadar güvenmeyenler var. Hangisini dikkate almalıyız?
Yanıtlarsanız sevinirim.
Unutmadan sizin en son aldığınız p48 kaç? -
@zenginmemur hocam bir vmy ile bir guy aynı asansöre bile binemez .aynı yerde yemek yiyemez .vmy sıra beklemez .
-
@sonunageldim maksat olayın üzerini örtmek hocam herkesin hoşuna gitmez gitmiyor işte
-
@zenginmemur tamam sizi anliyorum da.bu kanun verildiginde 15bin kisi tepki gosterseydik.kurumda calisan guylardan da tepki gosterikseydi.dershane hocalarinin ciddi tanidiklaei var onlar cabalasalardi.yapilan ise bakma cunku guvelikciyla guy ayni isi mi yapiyor?? Adamlarin savunmasi tamamen ayni binada calistik yillardir bizde oluverelim guy nolcak .meslege giris sartlari ihlal ediliyor.guvenlikci guy olmak istiyorsa kpss ye girsin olsun denilseydi.en azindan denenseydi belki kanunlasmazdi...biz sahip cikmazsak kimse cikmaz.dunku konuda avukatlar sesini cikardi.Ayrica olmaz deme burasi turkiye hemsire doktor da olur
-
@cemalicoşan karşılık buldu siz merak etmeyin o yüzden özgür bey böyle demedi olayda yanlış anlaşılma gibi şeylerle savunmaya geçildi. Lafi uzatmamaktan bahsediyorsunuz ama her lafın içine dusuyorsunuz ve ferman yazıyorsunuz. Beni anlayan anladı siz canınızı sıkmayın benim için de o güzel sabrinizi zorlamayın tükeniyor gider yazık olur size lazım o sabır yolunuz açık olsun bana da akıl vermeyin kimsenin aklına ihtiyacım yok
-
@sonunageldim olmaz hocam olmaz bu net.Doktorluk hakimlik bunlar tamda dediğin gibi ülkemizde çok havalı.İste bak savunan kesim kim avukat.Peki bizim hakkimizi hangi vergi dairesi müdürü savunabilir veya hangi kaymakam hangi sayıştay denetcisi.Yani bizim işsiz kalmamızla onlarin kalması aynı sey değil.Sen işsizsen vasıfsız olursun.Onlar işsiz kalırsa avukat olur.Tam da devlet böyle bakıyor bizlere.Yani özet şu iibf okuduğumuz icin hayata eksilerde başlıyoruz ve kurumlara girdigimizde de aynı sorunlar devam ediyor.Yani kurum ici alımı bizim durdurmamız mümkün değildi.Allahtan 2000lik bir alım var suan önümüzde.
-
@zenginmemur farkli seylerden bahsettigimiz icin anlasamiyoruz hocam.siz mesleki degerden bahsediyorrsunuz ben elimizden alinan guydan.halihazirda calisan guy gu larda bi zahmet sendika olustursunlar tepki gostersinler vs yavuz hirsis ev sahibini bastirir mantigi.disardan daha atanamadan mesleki degeri de mi biz dusunelim ha guy olsam yanimda 50 yasinda ki adam 35 yasinda ki guvenlik ben guy olmak istiyorum dese git kpss ye gir ol abicim derim.mevcut guylar diyemiyor nedense...calisma arkadasi kirmayalim diye..kirmaya kirmaya guvenlikci ayni isi yapar olirsun iste
-
@cemalicoşan Evet bilgim var çünkü 2013 ten beri bu sürecin içerisindeyim. Daha önceki sorunuzu görmedim çünkü genelde isminizi gördüğüm msjları okumuyorum. Şu an ki sorularınızı da ti'ye almak yerine içtenlikle sormuş olsaydınız hepsini aynı içtenlikle cevaplardım. Kibirli tavrınızı kendinize saklayın. Sizinle muhatap olmak istemiyorum burasını her ne kadar tartışma ortamı olarak görsenizde bu size ilk ve son cevabım olacak. Iyi çalışmalar.
-
İstemeye istemeye arkadaşlarımız polis asker oluyor.Hiç düşündünüz mü?Hangi avukat polis oluyor.Çünkü barosu var aldıği asgari ücret ama yine olmuyor.
-
@akncıı
TDK'de itham: suçlama, suçlu görme.
Eğer bir insan hakkında ithamda bulunursanız gayet de hakkını savunur.
Keşke biz de "akla ihtiyaç duymama" seviyesine erişebilsek... Allah bize de nasip eder inş.
Argümanınız (üzerini kapatma) ve size bol şans diliyorum -
@sonunageldim hocam guyun alındıği falan yok.İste onlarda bekliyor bizde yıllardır.İlan kime yakın guy kimden alınacak yine bizlerden.Kurum içi bir sözdü ve mecbur vermek zorundaydılar.Ama ortada net bir sey yok.
-
@sonunageldim ben o güvenlikciye derim ki git ilkönce diplomanı al sonra ol.Ülkemizde ilkokul mezunu adamda memur oluyor
-
@Aslıhannn Allah şahit olsun iyi niyetle sordum. Hiç ti'ye alma yok. Okuyan herkes bunun farkına varabilir. Özel mesaj bile attım yanıtlarsanız sevinirim diye.
İsterseniz mesaj kutunuza bakabilirsiniz.
Tartışma vs bunlar ağır ithamlar. İstirham ediyorum haksızlık yaptığınızın farkına varın.
İçinizde başkaca kin varsa bilemem ama ben madde madde saygı çerçevesinde sorularımı sordun siz kin kustunuz. -
@sonunageldim hocam kanun tek seferlik 5 yılda 2 sınav icin kabul edildi. 5 yılda alınacak guylar yüzünden guyun biteceğini düşünüyorsanız eski kurumici maratonunda 6 yılda 15 bin gelir uzman yardımcısının alındığını hatirlatmak isterim. Hala kurum dışı yapilmaya devam ediliyor
-
@cemalicoşan itham değil olayın aslı tam olarak anladığimiz gibi siz canınızı sıkmayın. O hakkını savunuyor susmuyor da biz hakkımızı savunurken neredeydi niye niye kurumiçini destekledi ve hala da destek vermeye devam ediyor. Bizimkiler de ya yok o öyle demek istemedi olay çarpıtıldı diye kendini teselli etsin Maliye için niye yaptı diyorum onun için de işte sağlam lobi vardı. Neyse ben susuyorum. 2 sene Guy ilanı beklerken oturup kimleri alkıslarsınız görcez
-
@scofieldmustafa hocam benim bire bir konustuklarim guy ve bu islerle ilgili dershane hocalari bu kurumicinin alimlari cok etkileyecegi.zaten azalan bir seyirde ve 2 yuklu kurum ici 5yilda disardan alinan guy sayisini yaridan fazla dusurur yonunde.umarim olmaz.ama teknoloji sayesinde zaten ihtiyac azaliyor.ve benim en buyuk korkum sendika baskisiyla alim seklinin degismesi umarim bizler guclu taraf olurus bu konuda.suan once bizi almalarinin tek sebebi kurumicindekilerin cogunun kpss i yok.onu bekliyorlar @zenginmemur
-
@sonunageldim tabiki etkiler hocam illaki etkileyecek düşünün suan 2000 dışarıdan alım yapilacak daha sonra kurumici süreci baslayacak 4 bin kisi için. Onların süreçte 2021 sonlarına doğru biteceğini düşünürsek zaten aradan 1 buçuk yıl geçmiş olacak. 2+4 bin toplamda 6 binlik alımdan sonra da kac sene daha gelmez Allah bilir. Allah sonumuzu hayir etsin
-
@zenginmemur kanunlasti hocam nasil net bir sey yok.ellerinde kpss puanlari yok o yuzden ertelendi onlarin ki.yoksa once onlar alinirdi.dusunun cogu kpss dahi girmemis ve gu olmak istiyor. Kpssye girmis olmak ve sinavdan 50almak sartiyla 4bin kisi gu olacak bakin goruruz.elenen nerdeyse olmayacak sayi ve sartlari bu dusunceyle vermisler.icerden duyduklarim bunlar
-
Değerli arkadaşlar kurum içini kafaya takmayın bu Guy ilanlarını ve sayısını asla etkilemez, adam vhki yanımda çalışıyor sınavı geçerse kişisel olarak ünvanı ve maaşı değişecek aynı işi yapmaya devam edecek personeli vhki yoklama mem. guy gu diye ayırmıyorlar burda herkes memur çalışmanıza bakın..
-
ALINTI
Sn Bakanımıza soran arkadaşımızın gönderdiği cevapları aynen paylaşıyorum.
Guy için;
-Çalışma yaptık yakında geliyor ama tarih vermedi.
-Yaşa takılanlar içinde çalışma yapıcaz dedi.Arkadaşımıza çok teşekkür ediyoruz. Allah razı olsun