2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@plansız Allahım ne kadar iyi niyetli
-
@Dguy_Guy icinde olmayan hükümler varmis gibi diyor sanki açıp tbmm sitesinden kanun teklifinin içeriğini goremiyormusuz gibi
-
Keske zamaninda kurum ici guy icinde bu tepkiler yapilsaydi kanun geri cekilseydi
-
@scofieldmustafa Orada lobi çok büyüktü dostum, yukarıda da paylaştığım gibi, her partiden destek vardı. İnşallah bu yaşananlar bizim camiaya ders olur, bundan sonra böyle konularda iş işten geçmeden birlik oluruz.
-
Özgür özel Maliye için verilen teklifte yalnız değildi suç ortakları vardı ama suan yalnız o yüzden kayırmak gerek özgür özel yalnız değildir ! neyse daha fazla uzatmayacagım ne dersem diyeyim bir kılıf bulunacak. Başlığı bu meseleyle daha fazla işgal etmeyeyim
-
@scofieldmustafa Taşı gediğine oturtmak derler ya dostum
-
@akncıı laf uzamasın, millet ilan sayfasında başka şeyler görmesin diye susuyorum da 4'tür, sanki birileri Özgür Özel özelinde CHP'yi koruyormuş gibi davranıyorsun; bana dedin tutmadı, 3 kez de havaya söyledin karşılık bulmadı.
Bilimde buna saman adam safsatası denir. Yani; olmayan bir şeyi oldurup üzerine tartışmak, sonunda da haklı çıkmaya çalışmak...Bunlarla uğraşmak, itiraf ettiğin önyargılarınla kendini doldurmak yerine
1 neden işsiz olduğunu,
2 mülakat sistemini,
3 geleceksizliği,
4 çaresizliği
irdelersen sana daha fazla katkı sağlar.Önyargılarından kurtul, millet ses etmiyor diye mağduriyet çıkarmanın peşine düşmeyelim.
Dünkü temennim hâla geçerli; güzel bir geleceğin olması dileğiyle... -
Bakan Bey'le görüşebilecek olan Sivaslı ve Tokatlı arkadaşlar var mıydı acaba?
-
@zenginmemur cok yanlis dusunuyorsunuz bizim sesimiz cikmadi ama avukatlarin cikiyor.sendikanin yazisini gordunuz mu? Guy alimi artik kurumici sinavla alinsin bu duzenli hale gelsin istiyorlar.5yilda 2defa kurumici sozu verilmis 4bin kisi ilk alimda olsa 2 bin kisi diger alimda olsa 5 yilda 6bin kurumici guy alimi= iibfden guy alimi bitti.demektir. ayrica guyuda duz memura verilirse iibf niye var? Hangi meslegi yapacak devlet kadrolarinda 4001 yuzunden iibf perisan zaten.gunu kurtarma pesindeyiz ama bu alimda atanacagimizin garantisi var mi?
-
@akncıı hocam yalnizligindan degil.eksiye baslik oldu bi kere baya tepki topladi.twitterda gundeme girdi.ve karsisinda avukatlar vs cok ciddi durdu.o zamanlar bizde vekiller araciligiyla olsun.sosyal medya gucuyla olsun tepkimizi gosterseydik belki kanunlasmazdi.askida kalirdi.ben facebooktan 10larca kez cagri yaptim ama insanlar 'bizim alimi etkilemez' deyip durdu.keske bizde geri adin attirabilseydik
-
@paretowilfredo tesekkür ederm cevap için üstad
-
Arkadaşlar değinilen konularda önemli ama bu sorunlar için ayrı bir başlıkta konuşulsa. Uzun uzun tartışmalardan sınava dair önemli detayları kaçırabiliriz. Bu sınav hepimiz için önemli.
-
Ayrica burasi onun konusu degil diyen arkadaslar ayni vekil yuzunden elimizde ki en buyuk seyden GUYdan olduk hala farkinda olmayanlar var.pareto defalarca uzun uzun anlatti daha napsin.bu guy alimindan sonra gorursunuz kurumicinin bize dinamit oldugunu.kpss kurslari kitaplari ogrencileri hepimizi vuracak.secimde yaklasacak sendika bos durmayacak ve guyu kurumicine aldiracak temelli
-
@Aslıhannn keşke bir sınav olsa da sınava dair önemli detayları kaçırsak .
-
@voice Her sey bu kadar netlesirken hala sınav yok demeyelim:)
-
@sonunageldim peki guy bir örnek.Peki niye şu konuda kimse destek cıkmıyor.İibfli hele ingilizce bilmeyen bir iibfli kamuda atansa bile niye ďeger görmüyor?Bak mühendiste p3 ile atanıyor.İsletme mezunuda.Kim daha cok ek gösterge ile başlıyor.Burda bile haksizlik var.Bu sorunlar masaya yatırılmadıkça bu devran böyle gidecek diye sevinen bir kitle ile karşı karşiyayiz.Yds isteyen kurum sayısi ne kadar artti ve aynı sekilde guy dguy vmy mhuy duy hatta muy nasil azaldi.
-
@zenginmemur yds isteyen kurum yine iibfli aliyor hic degilse.vmy duzenlemeden dolayi aksadi.mhuyun sebebini bir allah biliyor sanirim kimsenin bilgisi yok. Guy vmy sgk iibfnin en damarlari bunda yogunlasmak bunlarin gitmesinin engellemesi icin ugrasmak mantikli.onlarca sorunu var iibflinin bunu niye masaya yatirmiyoruz sunu niye masaya yatirmiyoruz derken.masaya yatacak konu kalmayacak elimizden gidecek.hemsireler doktor olmak istiyor onun baskisi bile bakanliga.istekler sonsuz ve son derece hadsiz. herkesin elindekine sahip cikmasi gerek
-
İibf mezunu diplomasi kamuda artık yerle bir olmuştur.Bu bilinçle hakkını savunmaya başlamak en doğru yoldur.Guy olan cok arkadaşim var.Ama hicbiri bir hukuk fakültesi mezunu kadar değerli değiliz diyor kamuda.Bu nedenle arkamızda duracak bir sivil toplum orgütu artık şart olmuştur.Her yil mezun sayısi artiyor.Guy p3 ile alınsa ama iibf mezunu dısında alınmayacak.O zman ısler bir nevi düzelmez mi?Hukuk iktisat maliye biliyosun vergi dairesinde danişmadasın.Bu mu şimdi değerimiz.Ama bir hakim olduģun zaman her sey cok daha farklı oluyor olsunda.
-
valla vergi dairesinde çalışmış biri olarak durumun sizin düşündüğünüzden daha acı olduğunu görmüştüm .Vergi dairesinde nasıl bi iş yapmadan çalıştıklarını anlatacak değilim .en rahatı onlardır .hani aşağılamak için demiyorum zekası gerçekten çocuk zekasında bi kadın vardı .sürekli deli gibi kanun çalışırdı .bu *** niye çalışıyor diye merak ederdik .güvendikleri yerler varmış onlar çok önceden biliyordu boşuna çalışmadılar .bizim hak ettiğimizin onda birini hak etmediler .
asıl burası bu tartışmanın yapılmasının yeri çünkü bu konu olmasaydı bu ilan gelmişti .bazılarının tek derdi sınav .sınav olsun da 100 alırız mantığındalar .bana dokunulmasın da diğerleri ne halt ederse etsin derdindeler .sorun sınav değil bunu yıllardır anlayamadınız her şeyi çalışıp yaparız diye düşündünüz ama 95 puanla açıkta kaldınız .son 3 4 yıldır da iibf mezunlarında ciddi sıkıntı var .tek dertleri ders çalışıp her şeyi halletmek olmuş .hakkını asla aramıyor .bizim zamanımızda bile daha çok birlik vardı .
Ayrıca dguy un açılacağını sanmıyorum çünkü bakan bey bu son dguy alımına bile sıcak bakmamıştı .hatta birileri şöyle demişti bu kadar kişiyi neden aldınız ne gerek var demiş.o yüzden dguy mülakatları iptal edilecek demişlerdi.ne derece doğru bilmiyorum. -
@sonunageldim nasıl anlatayim bir türlu anlasilmiyorum herhalde.Bazı meslek vardır bunlar büyüktür.Şimdi tıp dünyası hemşirelerin doktor olmasına nasıl tepki verir bir düsünsene.Simdi gelelim bir diger örnege vergi dairesindeki güvenli diyelim guy olsun ve guy oldu zamaninda.Simdi buna kim tepki verir?İste bu fark cok acildi.Cunku kurumlarda bile ayrimclik cok.Artik kamuda yukselmemiz bile istenmiyor veya mobing uygulanıyor.Ama hakimlik doktorluk oyle degil.Hakim hakimiz ezdirmiyor ama bir vmy guyu eziyor yükselmesini istemiyor.