2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@Spesifik2019 iibf lilerin ve bu sinavlara emek verenlerin en buyuk kalesine umuduna muhendislere acmak okadar anlamsiz ve haksizlik ki hocam hayirlisi olsun p3 ten 75 80 almak basittir alandan alan insanlarin hakkini yiyecekler buarada baska puan turleride eklenecekmi p48 disinda bir arkadasim icin soruyorum hocam bilgi var mi bu konuda
-
Yeni düzenleme ile 70-75 arası guy sınavına girmek artık zorlaştı. 75-80 arası için ise eskiye nazaran yine sınava girme ihtimali düştü. P48 puan türünde yığılmanın 80-83 arasında olduğunu varsayarsak bu skalada kalan adayların artık sınava girememe olasılığı ortadan kalkmış oldu. 5 tercihten birini çok büyük ihtimalle rahatça tutturabilirler. Son düzenleme ile illerin en düşük kapatma puanları 78 lerde oluşacağını düşünüyorum. Hayırlı olsun İİBF camiası için. 20 katı olayına gelince yüklü alımlarda kullanılmaz elbette. Lakin 5 katı çağırılması da bence az. 10 katı ideal gibi. Özellikle yeni düzenleme ile yine al gülüm ver gülüm yüksek puanlıların ego tatmini için başvuruları gitmeyeceği halde vs hesaba katarsak 10 katı çağırıp İİBF li ye sınav göstermek iyi olur kanısındayım.
-
Bu saatten sonra yapılacak en doğru şey guy sayısını arttırmak için elimizden geleni hatta fazlasını yapmamızdır ki bu kazanımlar bir anlam ifade etsin.
-
@Fernando-Reges ve hocam her zaman düşük puanlı insann mülakatta tehlikelidir .Deli gibi torpil arar ve çoğu da başarılı olur .
-
Guy 2018 soruları elinde olan var mı arkadaşlar
-
@Fischer analizi kesinlikle önermem
-
2019 puanlılar yatışta, 2020 lilere çalışın la diyola 2018 de bizde öyle diyoduk her sene herkes madur
-
https:// www. memurlar .net/ haber/903561/maliye-de-tek-cati-sessiz-sedasiz-uctu-eski-yapi-geldi.html
AZ daha kurcalayın ya bunlar az maliyede çalışanın unvanı değişiyor adamın haberi yok şaka gibi bir ülke olduk çıktık verilen emek hikaye kadro aldıktan sonra
1- vergi müfettişleri ne yapıyor acaba suan neyin vergisini inceliyor
2-gelir uzmanları halkın veremediği vergiyi mi topluyor
3-hepsi boş kadro eee neden bunca insan daha kadro istiyor anlamıyorum kapa gitsin ya aldıkların yeter zaten her şey otomasyona bağlanmış zaten kaç vergi müfettişi açık buluyor git apple nin ya da androidin açığını bul daha fazla para veriyorlar Not: kafama göre konuşuyorum kimse üstüne alınmasın ... emeğe saygım sonsuz... -
@Fischer 4T sorulabilecek neredeyse tüm soruları sormuşlar zaten ayrıca çözümleri çok pratik inanılmaz tekrar yaptırıyor
-
@now34 maliyede çalışmıyorum ancak ne maliye de ne de diğer kurumlarda işler zannettiğiniz kadar otomasyona bağlı değil ayrıca kayıtları incelemenin araştırma yapmanın yani vergi kaçıran kişiyi bulmanın pek otomasyonu olmuyor ayrıca o otomasyonu yapmak için kalifiye kişi lazım her durumu düşünüp açık bırakmaması lazım daha basit sistemlerimiz bile düzgün işlemiyor
Adam kayıtları manipüle edip sahtecilik yapıyorsa buna bir insan müdahale edebilir sistemler ancak analiz ve işlerin yürütülmesi safhasında yardımcı olabilir.
-
Guyda sınav sistemi değişmiş arkadaşlar. Bence iyi olmamış
-
@black, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
@now34 maliyede çalışmıyorum ancak ne maliye de ne de diğer kurumlarda işler zannettiğiniz kadar otomasyona bağlı değil ayrıca kayıtları incelemenin araştırma yapmanın yani vergi kaçıran kişiyi bulmanın pek otomasyonu olmuyor ayrıca o otomasyonu yapmak için kalifiye kişi lazım her durumu düşünüp açık bırakmaması lazım daha basit sistemlerimiz bile düzgün işlemiyor
Adam kayıtları manipüle edip sahtecilik yapıyorsa buna bir insan müdahale edebilir sistemler ancak analiz ve işlerin yürütülmesi safhasında yardımcı olabilir.
Hocam ne sgk denetmeni işyerini denetleyebiliyor şu ortamda ne de vergi müfettişleri inceleme için çökebiliyor şirketlerin hali ortada otomasyon dediğim e fatura ya geçtiler zaten resmi işlemler otomasyon olarak e faturadan dönüyor
madem inceleme yok ( olsa tüm şirketlere ceza yağar ki kaldıramaz sistem bunu)
madem sgk denetmeni iş kazası ihbar gelince gidiyor bakıyor tutanğını tutup geçiyoryani sistem kilit olunca bu mesleklerin de bir anlamı kalmıyor...
-
@now34 hocam kastettiğiniz şeyi anladım hatta angarya diye tabir ettiğimiz standart işler için kullanılmasını destekliyorum ancak mesleklerin önemi standart olmayan işlerde ortaya çıkıyor.
İş kazası örneğinizden gidelim. İş kazası olmadığı halde kurumdan ödenek almak için sahte bildirim yapılan sigortalının iş kazası bildirimini hangi sistem tespit edebilir.
Ayrıca kamuda kalifiye eleman sıkıntısı var maalesef kalifiye kişiler kamuda fazla kalmıyor çünkü memur maaşları eskisi kadar çekici değil. İş yükünü azaltmak için yapılan bazı programlar iş yükünü daha çok artıyor gerisini siz düşünün
-
@black Seçim dönemleri hariç denetim yapıtırılmıyor düşüncenize katılmıyorum elbette yandaşlarını kayıranlar vardır ancak gayet güzel denetimler yapılıyor. Hatta baskıya rağmen işini sonuna kadar yapan kişiler var. Şu hastalık dönemi bitsin bakın denetimler nasıl yoğunlaşacak.
İktidarlar üretim kaygısıyla denetimi sevmese de biz biliyoruz ki işçinin hakkını vermeden vergi kaçırarak yapılan üretim, üretici dışında kimseye fayda getirmiyor üretmese de olur. Haksız rekabet yaparak işini düzgün yapan insanların hakkı yeniyor.
-
Arkadaşlar yks sınavını kpssnin olduğu güne almışlardı öne çektiler tarihi. Bence allah korusun virüsün 2. Dalgasının gelmesi ihtimaline karşı kpssyi de öne çekcekler ama kurum sınavını öne çekerler mi onu kestiremiyorum
-
@Su28A 5 kat çağırılır 20 kat çok saçma olur defterdarlık 20 kat o da 300 kişi zati
-
@Spesifik2019 Alan sınavları var dostum. Matematik/İstatistik ve Mühendislik alanlarından sorular soruluyor onlara da. 20 kat olmasındaki temel mantık da sayılarının bizden çok daha az olması alım bazında. Bu da tam bi avantaj değil işin açığı.
-
Sınava iibf dışı girmeye hak kazananlar iibf için ne kadar dezavantaj olur geçmis dönemlerde nasıl bir oran vardı
-
@LioN p48 puan türünde yığılma 80-83 bandında mı bu seneki sıralamalardan hbriniz yok sanırım 2019 p48 78 alanın sıralaması 3binlerde 2018 de ise 5000 binlerde asıl yığılma her zamanki gibi 75/80 aralığında 80 üstü alan toplasak 6/7bin kişidir oda iki seneyi birleştirirsek ki daha düşüktür bile sayı
-
Gelir uzman yardımcılığındaki 20 kat olayını nasıl değerlendiriyorsunuz arkadaşlar, görüşleriniz neler. VMY'ye de ileriki zamanda 20 kat olayı sirayet eder mi sizce