2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Silinmiştir
-
Silinmiştir
-
Arkadaşlar tahminen ne zaman başlanır?
-
Değerli arkadaşlarım yazmak istemiyorum ama sizlerle şu görüşümü paylaşmak istiyorum bazi yorumlardan oyle bir koku geliyorki resmen kanalizasyon.insanları kıskanmak veya atanamadık diye kazanan insanların içine kurt düşürmeye çalışmak bunu favlamak nasil bir kafa yapısıdır belkide mulakatlardan elenme sebebiniz budur.Iyi niyetli olmak her zaman kazandırır.
Kırpma saçmalığı diye bir şey yok.
Çoğunluk ankaraya atanacak basvuru sayfasında güncelleme yapılmıştı.
Hazine tarafınada gidenler olacak yds avantaj hazine konusunda.
Allah herkesin kalbine gönlüne göre versin. -
@mm0660 henüz belli değil öğrenince yazacağım:)
-
önceki yorumlarda biraz tartışma çıkmış. Bu nedenle ilk başta yorumumu yazma konusunda çekince içerisine girdim ancak yazmaya karar verdim.
İstanbul akofise 2020 100 kişilik alımda 1 arkadaşım atandı 84 puanla. 79 puan alan başka bir kişiyle aynı anda iş başı yaptılar. İş başı yaptıkları gün genel müdür onları odasına çağırmış, hoşgeldiniz vs vs .
Sonra eskiden hazineye 87 puan altı insanlar alınmazdı diye fln konuşmuş. Bizim arkadaş ve yanındaki bozulmuş. Sonra diğer adam bu benim geçen seneki puanımdı 2020 kpssden 93 aldım demiş. (not kendiside hazine kökenli değil müdürün, halkbanktan geçmiş oraya .Hazinenin geleneklerini bu kadar iyi nerden biliyorsa )
Bu sene puanlar düşük olsada bu seneye bu puanın 90 üstüne çıkmayacağı anlamına gelmez.
NOT: Ama yinede 90 üstü puanlı Türkiye derecesi yapmış özgeçmişi iyi mülakatıda kötü geçmemiş 3 yıldır ilan bekleyen ve durmadan cvsini doldurarak çalışmaya devam eden adamların boş kadroya alınmazken görece düşük puanlıların alınması HAK YEMEKTİR. Saçmalığın daniskasıdır.
-
Sonuçların herkes için hayırlı olmasını diliyorum. Forumu geç okuyup kullanmaya başladım, süreç içerisinde de birçok arkadaşımız çok yardımcı oldu hepsine teşekkür ederim. Benim de olumlu sonuçlandı ve kpss puanım düşük. Hiçbirinizi tanımamama rağmen bazı kişilerin yazdıklarını okuyunca inanın çok üzüldüm. Kendi adıma konuşarak bir de olayın bu tarafını göstermeye çalışmak istiyorum. Kpss sınavına çok iyi hazırlanıp, sınavda fenalaştığım için düşük bir puan aldım fakat oldukça donanımlı olduğuma inanıyorum. Yds puanım 92, bunun belirleyici olmadığını bildiğimden belirtmek isterim ki İngiltere'de dil eğitimi de aldım. Mülakatım komple İngilizce yapıldı, hem alan hem güncel olarak 20ye yakın soru soruldu. Hepsini detaylandırarak cevapladım.
Bunların hiçbirinin olmadığını varsayalım. Mülakat yalnızca bilgi birikimini ölçmek için yapılmaz. Adayın oturuşu kalkışı, üslubu, kendini ifade etme yeteneği, diksiyonu gibi birçok faktörü değerlendirmek için de yapılır. Kişi köşeye sıkıştırılır, tepkisine bakılır.
Eğer kpssden 90 alan müthiş olsa ve sadece bilgisine baksalar, yazılı sınav yapar mülakatsız alırlardı.Kalitesiz, yetersiz, "75likler atandı" gibi ifadeleri saygısızca buluyorum. Yine de uzunca bir süre atanamamak nedir bilen biri olarak hepinize önümüzdeki pozisyonlarda bol şans diliyorum. Vakıfbank müfettiş yardımcılığı mülakatına hak kazanmıştım, feragat edeceğim. Katılacak olan arkadaşlara söylemek istedim. Herkese hayatında bol şans
-
@titoizm ben ilk gün yapmıştım başvurumu ve o söylediğiniz 'öncelikle Ankara'da görevlendirilmek üzere' gibi bir ibare ilk gün de vardı sonradan eklenen bir şey olmadı, olduğunu hiç sanmıyorum. Kurum nereye ihtiyaç olursa oraya alır bunu bilerek girdik bu mülakata. Gerisi nasip kısmet. Kazandık bunun tadını çıkaralım
-
Onlarca mülakattan elendim. Burada eleştirmesi gereken nokta mülakat gerçeği değil liyakat gerçeğidir. Herşey kağıt üzerindeki sınav demek değildir. Nitekim kağıt üzerinde olsa da yine bir haksız rekabet söz konusu. Çünkü herkes aileden şanslı doğmuyor ve herkesin aldığı eğitim altyapısı bir değil. Artık ekmek aslanın ağzında bile değil direkt midesinde. 75'likler atandı 90 ile biz atanamadık demek yerine kurum niçin 117 kadroyu boş bırakıyor bunu sorgulamak gerekir. 75'lik adamın hikâyesini bilmiyoruz. Herkesin bir hikayesi var, yaşadığı zorluklar var. Doğuştan engeli olan insanlar, sağlığını yitiren insanlar kime ne şikayette bulunacak? Onlar kime isyan etsin? Zaten eşit doğmuyoruz. Aile desteğinden mahrum kendi çabası ile bir şeyler yapmak için çabalayan binlerce insan var. O yüzden birbirimize çamur atmak yerine daha mantıklı olan soruyu sormalıyız; liyakat nedir ve nasıl uygulanmalıdır?
-
@tommyvercetti en mantıklı yorum bu oldu. "Ama kpss puanım çok benim hakkım" önermesi ile "kpss puanım az ama kendimi geliştirdim bak okulum da iyi" iddiaalarının bir dengesi kurulursa inşallah ümit ediyorum kimse kimsenin şu fani dünyada kalbini kırmaz.
-
kazanan arkadaşları tebrik ediyorum.
-
Kazanan arkadaşları tebrik ediyorum. Umarım hepiniz mesleklerinizde çok başarılı olursunuz.
Üstteki yorumlarımda da sizi kıracak veya alındıracak bir şey söylediysem kusuruma bakmayın. Benim tüm yorumlarımda hedef kurumdu. Atanan arkadaşlarımız değil.
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
Kullanıcı isteğiyle silinmiştir
-
@bati tebrik ederim hocam. sizin mülakatınız baya kapsamlı ve uzun sürmüş.
-
@bati 45 dakika mülakat ne güzel. herşeyi sormuşlar.
8 dakikada defol dememişler(mülakat sonunda hayırlı olsun demişlerdi). Elenen bana ve diğer bir arkadaşımıza yaptıkları gibi.(onunlada forumda tanıştık).
-
@buzdevrisid sizin çok mu kısa sürdü hocam
-
@beirutde 8-9 dakika civarı 10 yok. dakika tuttum girerken ve çıkarken
-
ben kısa sürmesini hep cuma öncesi olmasına bağlamıştım. 45 dakika geç aldılar içeriye ve cuma namazıda yaklaşıyordu. Ondan dolayı hızlı hızlı yaptılar sandım. Ama değilmiş belli ki
-
mülakattan çıktıktan hemen sonra mülakatımı not etmiştim. İlerde unutursam daha sonra soğuk kanlılıkla ve sakin bir kafayla tekrar okuyum ve nasıl geçtiği hakkında objektif yorum yapabiliyim diye. Mülakatım böyleydi.
İlk başta kendimi tanıttım. Doğum yeri-aile- üniversite-erasmus-yüksek lisans-spk lisansı dedim.Sonra Cbfo'ya gelince Fintek ne demek dediler.
Bunu yanıtladıktan sonra Uzun süreli araştırmalar yaptığımızı ve Fintek alanında bilgi notları hazırladığımızı söyledim.
Örneğin benim uzun vadeli konuların kripto paralar ve proptekti ayrıca açık bankacılık ve kitle fonlaması veya swift api gibi Fintek alanlarında da bilgi notları hazırlıyorduk dedim. Kitle fonlaması nedir dedi.
Basitçe tanımladım. Sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Reform programı açıkladı takip ettin mi dedi. Evet izledim dedim. Durdum devam etmedim cevaba.
Sonra program hakkında bilgi vermek ister misin gibi bir şey dedi. Bende Programın amacı kaliteli sürdürülebilir bir büyümedir ve 2 ana başlığa bölünmüştür
bu başlıklar şu ve şudur dedim. Tamam dedi direk geçti detaya inmedi.
Sonra soldaki üyeye geçti o da muhasebeden bir soru sordu.
Birazını biliyordum cevapladım. Diğer kısmı anımsayamadım efendim dedim. Sonra bir soru daha sordu onu direk bilmiyodum. Bilmiyorum efendim dedim.
Ama moralimi bozmadan normal bir şekilde konuşmaya devam ettim. Heyecan vesaire yapmadım bilemesemde.
Sonra bileşik faiz nedir dedi onu iyi bir şekilde cevapladım. Sonra maasricht kriterlerini biliyo musun dedi?
4-5 saniye bir şey demeden düşündüm. Abye üyelik için üye ülkelerin yerine getirmesi gereken şartlardır bunların maliye politikasıyla ilgili olanların
ne olduğunu biliyor musun dedi? Evet bu şartları daha önce okumuştum dedim. Enflasyon oranı şartı vardır dedim. Biraz düşünüp borç stoku oranı dedim.
Sonra yine 3-5 saniye bekledim. Devam etti; Türkiyenin bu şartlar arasından sağladığı var mı dedi. Evet borç stoku oranını sağlamakta dedim.
3. Komisyon üyesine geçti. O tuzak soruyla başladı. OECD'nin açılımı nedir dedi. Söyledim. Sonra Türkiyenin oecd'ye ne kadar borcu vardır dedi.
Bende OECD bir borç verme kurumu değildir dedim. Bana uluslar arası 2 borç verme kurumu söyler misin dedi.
Uluslararası para fonu ve Dünya bankası dedim. Bunların temel farkı nedir dedi? Temel farkları IMF kısa vadeli program kredileri verir.
Dünya bankası ise uzun vadeli proje kredileri verir dedim. Peki dünya bankası başka krediler verir mi dedi? Bende 4-5 saniye düşündüm sonra evet verir.
Özellikle gelişmekte olan ülkelere kalkınma için krediler verir dedim.4. Üyeye geçti. O da GSYİ nedir dedi onu açıkladım.
Türkiye cari açığı nasıl finanse eder dedi. Ben buna ilk olarak ihracat arttırılıp ithalat azaltılarak dedim.
Sonra maliye politikası olarak nasıl finanse eder dedi. Bende borçlanarak dedim.
Son olarak Önündeki kağıda Türkiye'nin 2020 yılı itibariyle cari açığı 37milyar dolardır cümlesini ingilizceye çevir ve oku dediler.
Bende yazıyodum yazdıktan sonra biraz bekledim. Ben bekleyince anlamını bilmediin bir kelime var mı dediler.
Cari açığı bilmiyorum efendim dedim. Onu söyledi. Bende okudum cümleyi.Genel olarak mülakat böyleydi.