2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@Cannboi puan türü p48 olursa bu yıl dolmadı.Hazine kontrolörlüğü dolduramadı.
-
ayy ne saçma şeyler olmuş burda. ben kpss çalıştığım süre kadar yds çalıştım hatta yds daha fazla çalıştım. 2019 kpss p1 90,7 yds 82,5. kaç tane mülakata girdim yazılı sınav desen cabası tık yok. yani ne kpss sizi bi yere getiriyor ne de yds. mülakatta ingilizce soruyorlar diye korkunç bi gerilim var üzerimde.niye? çünkü kağıttan dil öğrenip test çözüp puan aldık konuş desen far görmüş tavşan gibi kalıyoruz. ha sen çok iyi konuşup test çözemiyosan biraz daha çalış ama hem konuşamıyor hemde yds puanın yoksa kusura bakma uzmanlık da o kadar basit bişey değil.
-
@Cannboi 3 yıldır sürecin içindeyim ve dolayıyla bütün konuya hakimim. Aralık ayındaki ilan bölûm bazli muhendislikler dahil topu topu 100 kişilik alımdı. Puanın yûksek kapaması normal. Ayrica kadro dolmadı diye hatırlıyorum. Bu alımın maliye kanadına olanacagı ile ilgili söylentiler de var. Muy geçmiste yds siz alimlar yapmis. Yani bu konu nerden baktiğınıza bağlı ve neticede kurum ne istiyorsa o şekilde olacak. Ayrıca zorlaşan şartlar altında bizim kurumlara yerleşmek isteyen bireyler olarak işlerin zorlaşmasını değil kolaylaşmasını talep etmemiz gerektiğini düşünüyorum.
-
yds si olan yds olsun ister
kpss yuksek puan turu olan o puan turunu ister
uzman olan mufettis olayim der
mufettis olan hakim kaymakam olayim der
hakim avukat daha cok kazaniyor der
kaymakam bu isin tasrasi var der
mufettis cok geziyoz der
uzman olan memurun isini yapiyoz der
ust kuruldakiler maasslarimiz artsin der
issiz olanda yeterki bir isim olsun der
ise girincide der oglu der -
@Cannboi hocam vala sınıf öğretmenliği 50 puanla kapatıyor ilk matematik 50 yle kapatıyor onlarda 5000 alıyor bizde 5000 onlarda yds de istemiyor alanları bizden kat kat kolay su 3 4 yıldır öğretmen atanamiyor yok atanamadigi için şöyle oldu diyorlar ya 50 de alamazsa 70 de alamazsa bırak atanamasin zaten
-
Mülakatı atlatmış ve rahatlamış arkadaşlar
(Yani umarım öylesinizdir)
Henüz girmemiş olanlara neler tavsiye edebilirsiniz?
Ders olarak nelere bakalım sizce -
@KamuMaliyend ne mülakatına girmişler hocam?
-
@KamuMaliyend daha ilan belli değil ki.Ben hala 500 kişi hazine uzmanı nasıl alınacak merak ediyorum.
-
Şu an mülakatları devam eden 100 kişilik hazine ve maliye uzman yrd. Alımı hazine birimleri için. Bu 500 kişilik alım ise maliye birimleri için yapılıyor. Yani bu ilanı Muy gibi düşünmek yanlış olmaz.
ARTIK aynı ünvanda olan bir grupta yds şartı ararken diğer grupta yds şartı aranmamasını yadırgamakla birlikte bu ilanda büyük sürpriz olmazsa yds şartı olmayacak.
Zaten hazine tarafında toplam uzman, uzman yrd. sayısı Max. 350-400 yani böyle bir alım için yer de yok o tarafta.
Not 1: İki alım da farklı yerlere yapıldığı için önceki 100 kişilik alım mülakatı ile bu alım mülakatı da farklı olacaktır.
Not 2: (net bilgi mi diye soranlara) net bilgiyi bilebilecek biri yok (En üst yönetici dahil). 500 kişi denir 50 kişilik ilana Yds ile çıkılır onu bilemeyiz. O yüzden biz buna duyum diyelim.
-
@Keynesinho hocam ben süreçten uzak kaldım .ilan gelmedi değil mi ?Ya da geleceği ile ilgili bir duyum ?Sizce puanı olan birinin şimdiden sınava çalışması ne kadar mantıklı ?
-
@ekeblad hocam ilan gelm3di ancak Hazine ve Maliye bakanlığı 2000 kişilik alım yapacağını Berat Albayrak Tait atarak duyurdu.Tarihleri net değil.1500 guy 500 hmuy 300 duy 200 vay alınacak.
-
@zenginmemur 1000 guy. Yanlıs yazdınız sanırım hocam
-
@EsTerGon-Kalesi iptal etmezlerse iyi onu da
-
@Ykps Aynen dediğiniz gibi. Hayırlısıyla şu süreci bir an önce tamamlayabilsek.
-
Kasımda aşk başkadır. Peki siz sınava hazırmısınız?
-
Alım hazine bölümüne olacakmis..
-
@sonilanbukucu o zaman yds isteyecek mi?
-
@sonilanbukucu saglam duyum mu hocam? Oyleyse yds ve bölüm bazlı gelme ihtimali yüksek, kötü oldu
-
@churcill bizzat duymadım ama bı arkadaş hazine ve maliye uzmanı o maliye bölümune değil hazine bölümüne oldugunu soyledi.Yds konusunda hiç kimse net bisey soylemiyor.Herkes şahsi fikrini beyan ediyor
-
eger guzel ilanlar gelse kimsenin donup bakmayacagi meslekler ama zor donemde yds ile yine engel olunuyor. madem cok istiyosunuz yabanci dil yds gibi sacma bir sinav yerine toefl istede en azindan ing bilenler girsin