2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
@zenginmemur YDS belirleyici değil mi diyorsunuz? Belirleyici olan nedir?
-
@zenginmemur yds puanı olan kişi neden iyi olmasın ki? Kpssden 90 alan nasıl başarılıysa ydsden 70 üstü alan da başarılıdır. Bir kişi ydsden 80, kpssden 75-80 alıp kurum mülakatına girmeye hak kazanıyorsa hak etmiştir. Çünkü yds ciddi bir çalışma gerektiren sınav tıpkı kpssde olduğu gibi. Benim yds puanım yok ama YDS puanı olan kişi kpssde benden düşük aldı diye başarısız diyemem. Sonuçta kurumun talebi belli. Bunları göz önüne alarak çalışmak lazım. Merkez kadro hedefi varsa zaten hem kpss hem de yds puanı her halükarda lazım olacak.
-
Buradaki yazıları hayretle okuyorum.Aylardır aynı konuyu tartışıyoruz. İstişare etmek güzeldir ama bazen çizgiyi aşıyoruz.
Bizlerin girdiği tüm sınavlar eleme sınavı arkadaşlar, kpss den tutun mülakatına kadar.
Hal böyle iken kimilerimiz şansını arttırabilmek için kpss yanına belki bir yds koyuyor. Şimdi bunda yanlış olan nedir arkadaşlar. Hepimiz bir sürü şeyle mücadele edip kendimizi yetiştirmeye çalışmıyor muyuz? Nedir bu argo laflar , çakmak nedir ? Bu süreçte bir çok sınavdan elendim. ama eksiği gediği kendimde aradım. Kimsenin emeğine dil uzatmadım. Umarım yakında şartlar belli olur da herkes rahata erer.... -
@lostfreedom er meydanı kpss dir yds teferruat tır.
-
@Reşo Teferruat değildir hocam o olsa yerinde duramazsın Eleme şartıdır kuvvetle muhtemel
-
@Reşo Geçmiş mesajlarınızda İngilizcenizin zayıf olduğunu belirtmişsiniz. O yüzden böyle düşünmenizi hiç ama hiç yadırgamıyorum.
-
@yolosapiens malesef millet işsizlikten belirsizlikten kendini kaybediyor, daha önce burada '' bağırta bağırta 2018 puanlarını kullanacağız'' diyen bir arkadaş bile olmuştu. Gidişat hoş değil gerçekten.
-
@yolosapiens yds bu konjonktürde mezun atanan kişi sayısına bakıldığında bir çok iibfli için ayrı bir külfettir.Merkez uzmanlık olup yds istemeyen kurumlarda var.Örneğin merkez göç uzmanliğı
-
@zenginmemur Bir İİBF mezununun YDS külfettir demesine çok şaşırdım. Biz öğretmen değiliz, hukuk mezunu değiliz. Öğrenciler arasında farkı anlamak için ya okuduğu okula ya da YDS, ALES gibi sınavlardan aldığı puanlara bakacağız. Size sadece bir soru sormak istiyorum. Merkez uzmanı alacaksınız ve önünüzde iki seçenek var :
1-KPSS puanı 85 olan kişi
2-KPSS puanı 80 - YDS puanı 70 olan kişi.Hangisini seçersiniz?
-
Şu iki tayfa arasında bir düello yapılsa da herkes kozlarını paylaşsa artık. @paretowilfredo hocam gönüllü hakemlik yaparsınız değil mi? hileye falan yeltenen olur
-
@zenginmemur İibfdeki mezun atanan oranına baktığımızda YDS bir zorunluluktur. Artık bir teferruat ya da külfet olmaktan çıkmıştır. Ben kendi adıma söylüyorum rakiplerimden sıyrılmak için üniversite yıllarımda İngilizcemi geliştirdim ve YDS puanımı aldım bu kadar pahalı olmasaydı TOEFL puanımı da alırdım. Şu anda KPSS'ye çalışıyorum ve merkezi uzmanlığın benim hakkım olduğunu düşünüyorum.
-
Kamu Personel Seçme sınavı yds mi? kpss mi?
-
@Reşo Anlamamakta ısrar ediyorsunuz hocam.
Gerçekleri siz de biliyorsunuz oysa ki. En son yapılan HMB Uzman Yardımcılığı Ankara iktisat listesinde ilk sırada tam puanlı bir arkadaş vardı. Ve YDS şartına rağmen 80 üzeri kapattı.
Üstelik kaç mülakat sonucu açıklandı / feragatler oldu . Buna rağmen inanılmaz puanlar vardı listede. Hak etmişler mülakata gitmeyi. Kimse sizin bahsettiğiniz gibi sadece yds ile atanma hayali kurmuyor . Kendi eksikliklerinizi başkalarının üzerinden doldurmaya çalışmayın lütfen . -
@elisa Hakemlik edemesem de fikirlerimi beyan etmek isterim dostum.
Öncelikle benim düşüncem bu tartışmanın fazlasıyla kısırlaştığı yönünde. Aylardır, yıllardır bu gibi ikiliklerle karşı karşıyayız. Ne YDS puanı olanlara yaradı bu durum ne de olmayanlara. Ama en çok zararı puanı olmayanların gördüğü de aşikar. Çünkü bir eğilim var devlette. Sebebi ne olursa olsun YDS alımlarda yer etmeye başladı. O vakitten beridir de YDS'nin de ihmal edilmemesi gereken bir kalem olduğunu vurguladık.YDS isteyen alımlara dair yapmış olduğumuz derlemede gidişatı inceleyebilirsiniz;
Hal böyle iken YDS'ye savaş açmayı ve dahi YDS için ayrıca emek verip puan almış dostların tahkir edilmesini de açıkçası doğru bulmuyorum. Bugün artık er meydanı Kurumlar ne istiyorsa odur. Üç aşama mı geçeceksin diyor kurum? O zaman başarı üç aşamayı da geçmektir. YDS mi istiyor? O zaman YDS puanı almaktır. Klasik sınav mı yapacağım diyor? O zaman klasik sınav geçilecektir. YDS istemesem de sınavımda yabancı dil mi sorarım diyor? O zaman buna uymak durumunda herkes. Bunun da örnekleri azımsanmayacak düzeyde;
Karşısında durulması ve birlik olarak durulması gereken çok daha önemli konular olduğunu iki seneden fazladır anlatıyorum. Artık anlatmıyorum da. Anlaşılmadı çünkü ne yazık ki. Kurum içi konusunda iki yıldır bas bas bağırdık, bugün geldiğimiz noktada her Kurum için bunu yapacağız diyen bir sendika ile karşı karşıyasınız. Bu cüret ne yazık ki İİBF mezunlarının bir türlü ortak paydada hareket edemeyişinden geliyor. Buyrun; 34. dakikadan itibaren dinleyin;
https://www.youtube.com/watch?v=rhtMfutGngI&feature=youtu.be
Sizin kavgasını verdiğiniz YDS'yi kapsayan alımlar ile kurum içine kaptırılacak kadroları kıyasladığınızda neredeyse 5 katı kadar bir fark var. Alımların azalmasına da sebep olan bu gibi düzenlemelere karşı bir arada karşı durulması lazımken yabancı dil kavgası, geçtiğimiz dönemde cereyan eden 18 - 20 kavgası, yine her SGK alımında karşılaştığımız İstatistik - İİBF kavgası sadece vakit ve efor kaybı benim gözümde. Kurumlara illa karşı durulacaksa bu durum için durulmalı. Aksi halde üzerine kavga edeceğimiz yıllık en fazla 1000 kadro olur, öğretmenlerin aldığı her ek 10 - 20 bin kadroya arada saydırır, kapanışı yapar gideriz.
Herkese iyi çalışmalar ve başarılar diliyorum. -
Adamlar kurum içini aldı bizimkiler YDS olur olmaz kavgasında
Başka yönlere bakmaya devam iibf ailesi ne yazık ki -
@merasim34 Herkes bu alımlarda kesin atanacagını düşünüyor sanırım. Ondan bu gırgır şamata.
-
@zenginmemur hocam, bu doğru bir yorum değil. dil sınavı puanı olan herkes kötüdür şeklinde bir algınız var, bu yanlış bir algı. ben, kpss yolculuğuna 2019 yılında başladım ve ilk girişimde p48 puan türünden 89,32 puan aldım. aynı anda çalıştığım toefl ibt sınavından da 94 aldım. sizin görüşünüze göre; dil sınavı puanı olanlar için ilan gelmesin, bütün ilanlar dil puanı olmayanlar için gelsin. kurum ne isterse o olur. dil sınavı puanı için emek veren insanlar da var, onların sınava katılmasında tartışılacak ne var? tartışılacak bir şeyi yok. çünkü, kurumun istediği şartı sağlamış ve sınava girmeye hak kazanmış.
-
@Cannboi amacımın polemiğe girmek olmadığını baştan söyleyeyim ama şu şartlar altında yds'nin zorunluluk olduğunu söylemek biraz ağır olmadı mı? Zaten yeterince zorluk çıkartılmıyor mu insanların önüne? Kpss puani olup yillarca atanamayan adama hadi yds de yap o zaman atanirsin demek bence uygun degil. Kendinizi yazmışsınız yds puanıyla ilgili saygı duyuyorum fakat aldıgınız puan her yerde isinize yariyor ve yarayacak. Ornegin diger sinavlarin bir coguna da siz girmeye hak kazaniyorsunuz yds olmayanlar giremiyorlar. Bu sinavda olmasa bile yeterlilikte yds olacaktır. Bu durum gene sizin için avantaj. Digerleri calisirken siz rahatta olacaksiniz. Ben de kurumun 2000 kisi (yds ve 80 ustu puanda) bulamayacagi kanaatindeyim ama kurum ne derse o olacaktır. Aslında bizim bu konuda tartismamiz hic bir sey ifade etmiyor. Alımların iyice azaldığı bu zamanlarda insanlar birkaç sinava girmek istiyorlar. Bence biraz empati yaparsak her sey daha kolay olacak.
-
@muallakta_kalan hocam ülke ve İİBF'liler olarak geçen her sene biraz daha kalabalıklaşıyoruz, şartların zorlaşması sizce de normal değil mi? Ayrıca takip ediyor musunuz bilmiyorum ancak aralık ayında açılan HMUY ilanında da YDS istedi ve puanlar 85'ten aşağısını görmedi eminim 2000 kişi çok rahat dolacaktır ve açıkçası kontenjanın dolması kurumun umrunda değil bakanlığın acilen 500 tane adama ihtiyacı olduğunu pek sanmıyorum.
-
Anlamak istemiyorsunuz.Yds işe girişte istenmesin ama yeterlilikte iştensin ben bunu anlatmak istiyorum.Süreç uzun ve yıpratıcı.Alımlar çok azaldı.İcisleri ilanları şimdi yds istemesi ne oldu ama yeterlilikte isteyecek.Burada önemli olan hukuk mezunu gibi mühendislik mezunu gibi kpss ye onlarda çalışıyor ama yds onlar için bir ya da iki yerde karşılarına çıkıyor.Hukukçu ya hakimlik için kasıyor ya da sadece kültür yetenek için.Keza mühendislerde öyle.Havelsan aselsan gibi kurumları dahil etmiyorum örneğe.Birbirimizi yediğimiz sürece o diplomalar hele Anadoludaki iibf okulları mezunlar için çekilmez bir dert olmaya devam edecek.Uzatmayalım fikir beyanı esastır.