2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
-
20 katına çok fazla oy gelmiş adaletsizlikler azaltılmak isteniyorsa o kadar kat olmaması gerekir tabi benim görüşüm.
-
@ülantar olası 15 kişilik alımda 300 kişinin sınava girmesi demek KPSS de ilk 300 girmiş birinin müfettişlik sınavı görmesi lazım. Aynı ticaret teftişte olduğu gibi
-
@paretowilfredo hocam KDK kpss öncesi mi gelir
-
neden hiç kültür ve turizm bakanlığı uzman yardımcısı almıyor
-
İnsan Hakları ve Eşitlik Uzmanlığı Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Uzmanlık yönetmeliği değişiklikleri her zaman yeni ilanların habercisi olmuştur. Kurum stratejik planında bu yıl için uzman/uzman yardımcısı toplam sayısında 10 kişilik bir artış hedeflenmiş ancak yargı reformu kapsamında TİHEK'in görevlerinin ve etkinliğinin arttırılması gündemde olduğundan daha yüksek sayıda bir alım da yapılabilir. İlave atama izninde kuruma atama izni verilmediğini göz önünde bulundurursak sonbaharda verilecek bir atama iznini müteakip ilan gelmesi muhtemel. Ancak yapılan son alımda Hukuk/İİBF dışındaki alanlarda yapılan alımın yargı tarafından iptal edilmesi sonucu kadronun büyük çoğunluğunun Hukuk/İİBF dışındaki alanlara ayrılması da söz konusu olabilir.
-
Pareto üstadın telegramda cevapladigi sorular.
Merhaba dostlar. Ben pareto ️
Soruları yanıtlayayım bir kaç gündür gelen.Birinci olarak ne yazık ki Merkez Göç ile ilgili somut bir gelişme yok şu anda.
Ikinci konu Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı alimı. Bu alim için hazırliklar sürüyor. YDS konusunda bilgim yok ama sanmıyorum. O sebeple ankette de yer vermedik.
Alımın eski sayılara bakarak 15 20 kişi olmasını bekleyebiliriz. Ancak 10 kadarı İİBF olacaktır.
-
Görüyorum ki maalesef çok da uzun olmayan bir süre sonra forum malumlar.net ile aynı kaderi paylaşacak. Yazık.
-
@hasbayburtlu Dostum yukarıda da dile getirdim ama tekrar etmekte fayda buluyorum. Forum sayfamız yeniden eski canlılığına kavuşsun diye uğraşıyorum aslen. Bunun için de telegramı da "mecburen" oyuna dahil ettik. Neden derseniz, hemen hemen her alım sürecinin orta yerinde birileri çıkıp ya whatsapp ya da telegram grubu kurup tüm üyeleri alıp oraya götürüyor. Buna dair koyduğumuz link yasağı da kıyasıya eleştiriliyor.
Açıkçası başka bir yol ya da yöntem kalmadı bizim için. Ben halen forumun her üç sosyal medya mecraından daha verimli bir yer olduğuna inanıyorum.Ancak tabii eksiklerimiz var bence. Birincisi kitap çekilişi ile yüzlerce kişiyi aynı anda buraya toplamıyoruz.
İkincisi taban puan tahmini, her alım için uçuk duyumlar, her konuya dair her düzeyde paylaşımlar bu forumda yapılamıyor.
Bunlarla birlikte elbette potansiyelin altında kalıyor bazı şeyler. Bakalım ben girdiğimiz yolun sözünü ettiğiniz siteden farklı olduğunu düşünüyorum. Ama tekrar etmekte de fayda var, çok fazla mecrada büyük oranda kendim ya da en fazla bir ekip arkadaşımla süreç yürütmeye çalışıyorum. Uzaktan kolay görünüyor olabilir ama daha önce de söyledim, gün sadece 24 saat
-
@sonilanbukucu Sanmıyorum dostum.
-
@zenginmemur Ne kadarının kabul göreceğini bilmiyorum dostum. Ama ben bir rapor halinde sunacağım sonuçları dediğim gibi. Başka donelerde vardır muhakkak ellerinde. Bu donelerde illa ki fikir verici olacaktır ve dikkate alınacaktır. Çünkü yüksek katılımlı bir anket oldu. Bakalım süreç hakkında bilgi aldıkça paylaşacağım.
-
@paretowilfredo Şu mecrayı İnstagramdaki "Gelinlerin Tatlı Telaşı" sayfasından daha mühim gördüğümüz ve tabiki de forum herhangi bir sosyal mecradan çok daha önemli olduğu için bu üzüntümüz. Bir ilan geldiğinde bir mülakata gireceğim zaman veya bir sınav söz konusu olduğunda ilk yaptığım şey bir önceki yılların başlıklarına gitmek oluyor. Burada büyük bir bilgi birikimi , sağlıklı bir bilgi birikimi var. Yıllarca da katlanarak arttı. Gerçekten verilen emeğin de farkındayım. Ancak alınan kararı yanlış bulduğumu söylemek istiyorum. Önce duyurularınızı öncelikli olarak oradan yapmaya başladınız. Daha sonra burada konuşulması gerekenler telegram grubunda konuşulmaya başlandı. Yakında sınav başlıkları yerine telegram grupları açacaklar. Adım adım bu mecranın hiçbir işlevi kalmayacak göreceksiniz.
Sorunu yanlış analiz etmişsiniz bence. İnsanların ihtiyacı bilgiye hızlı, kolay ve her ortamda zahmetsizce ulaşmak. Tek bir tuşla. Hızlı bir bildirimle. Neredeyse 24 saat elinde olan cihazdan. Whatsapp, telegram vs sadece bir araç. Siz tabiri caizse bu bulunmaz kütüphaneyi telegrama kurban ettiniz. Artık kontrol sizde değil. Oysa ki yapılması gereken çok da açıktı. Akıcı, kullanıcı dostu bir ara yüze sahip, kullanımı kolay ve siteyi değil yalnızca forumu içeren bir mobil uygulama yazdırmak. Eğer ki maddi imkanlarınız buna müsaade etmiyorsa bir şey diyemem. Ama bu site kurulduğu günden beri ilk önceliğiniz bu olmalıydı kaynaklarınızı buna göre organize etmeliydiniz. Bu çağda mobil site ile olmayacağı mobil uygulamanın tartışmasız en büyük ihtiyaç olduğu en başından beri açıktı. Üzülerek söylemem gerekiyor ama bu soruna profesyonel bir çözüm üretemediniz. "Gelinlerin Tatlı Telaşı" sayfasının alacağı bir önlemdi bu. Burada ciddi bir iş dönüyor. Buraya yakışan bu değildi.
Ben sizi bu siteyi kurmadan önce başka mecralardan tanıyorum. İnanın sizi ve çabanızı çok iyi biliyorum. Bu mecrayı da görüldüğü üzere sahiplenmiş bir insanım. Sitemim de üzüntüm de bu yüzden. Yanlış anlamayın. Sağlıcakla kalın. -
@hasbayburtlu Ne yazık ki dostum sizin/bizim jenerasyonun derli toplu bilginolsun, bir külliyat oluşsun hassasiyeti yeni nesilde yok. Zaten 2016'dan bugüne gelindikçe foruma akışın azalmasının temelinde bu var. Hemen gruplar kurmaya anlık tüketilecek bilgiye yönelmeye başlıyor yeni arkadaşlar. Bu sebeple dediğiniz adımlarla sonuç alınması çok olası değildi. Diğer yandan forum uygulaması konusunu denedik biz. Kendi özellikle yeni bilişim ekibimiz bir sınama yaptı bu konuda. Site uygulamaları kadar maalesef sağlıklı çalışmıyor forum uygulamaları. Kısacası maddi değil teknik bir sorun karşımıza çıkıyor bu noktada. Offline denemeler ne yazık kı yapmaya değer bir netice koymadı önümüze. Kitle hareketliliğinin yönüne de bakınca onun optimize edilmesine harcanacak eforu sosyal ağlarla bütünleşik bir sisteme yönlenditmek daha makul göründü. Ama yine dediğim gibi nesil değiştikçe forum konusu zayıflamaya devam edecek gibi görünüyor. Tabi gunümüz trendlerin hızlı değişimiyle meşhur. Yeniden bir yönelim olursa biz de hamle geliştiririz bunun için
Biz yine de buradayız dostum. Burası bizim göz bebeğimiz, evimiz. Katkılarınız için teşekkur ediyorum. -
@paretowilfredo üstad verdiğin destek ve bilgiler bizim icin cok degerli, 1 puanlarla kacirdgmz sinavlar ya da aciklanan mulakatlar benim.gibi eminim coğu 80+ arkdslarimizi uzdu moralmen düştük ,gelmesi olasi ilanlar umutlariniz öngöruleriniz konusunda dusunceleriniz bize kpss oncesi bir motivasyon yazisi bekliyoruz sizden, saygilar
-
göç idaresi 225temizlik gorevlisi alacakmiş bir an ilani görunce uzman yardimcisi sandm.. kpss ye kdr bir ilan gelmez mi ilgöç için duyum yok mu dostlar
-
Arkadaşlar konudan bağımsız ama kpss çekoda işsizlik sigortası kanunu ve iş sağlığı güvenliği kanunu soruluyor mu acaba?
-
@rabia89 belki bu bir hareketlenmedir, sonrasında uzman yardımcısı ilanı da gelir belki, inşallah
-
Sigortacılık denetleme Uzman yardımcılığı için cimer'e başvuru icin bu dönüş yapıldı.Ne derseniz verilcek mi yoksa yuvarlak bı ifade mi?
Kurumuz personel istihdamına ilişkin başvuru şartları ve personel alım ilanı resmi internet sitemizde yayınlanacaktır. Güncel sınav başvuruları ve diğer personel istihdamına ilişkin bilgilere "https://www.seddk.gov.tr/duyurular.html" adresini takip ederek ulaşabilirsiniz. -
Seddk ile duyum arkadaşlar;
Teşkilat yapısı henüz oturmadığı için personel alım yönetmeliği kabul edilmemiş, imzada anlayacağınız. Seneye bir alım öngörülüyormuş uzman yrd bilginize.
-
@tomjoad kuruma geçiş yapmış bir uzmandan aldım duyum.
-
@tomjoad ingilizce ister mi isterse kaç üstad