2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
-
@zenginmemur yüksek puanlı hala atanamamış insanlar da hala çok fazla malum sebeplerden dolayı tabi ki önce onların hakkı, mükerrer başvurular olabilir hep oluyor, belki komisyon işsizlere öncelik vereceğiz diyebilir fikrimizi sorduklarına göre süreci iyi yönetirler belki eğer 10 kişi alınacaksa yüksek puanlı bir yerde çalışmayan insanlar olsun istiyorum, tekrar tekrar insanlar Ankara'ya gidip masraf yapmasın istiyorum 92+ kpss puanı zaten liyakat göstergesi şahsi fikrim benim bu..
-
Yazılı sınavı geçip mülakata kalan sayısı az olunca bir şey değişmiyor ki. Eğer gerçekten sadece referansla giriliyorsa mülakata kalan sayısı kontenjanın altında olsa bile elenen elenir. Daha yeni hmuyda öyle oldu mesela. Daha önce yapılan vergi müfettişliğinde klasik sınavı geçenlerin sayısı açılan kontenjandan daha azken yine bir sürü mülakattan elenen olmuş. Bence kurum sınavları süreci uzatmaktan başka bir işe yaramıyor. Sınavlar sadece ankarada olduğundan şehir dışından gelenler için çok zor. Kurumun sınavına tekrar sınav ücreti yatırılıyor vs ve bazı kurumlar mecbur ödeyecekler diye bunu çok abartıyor
-
Kurum sınavlarını gereksiz buluyorum. Biz değil miyiz liyakatli alımlar olmasını isteyen o zaman kimin puanı diğerinden yüksekse kadroyu o hak ediyordur.Kişi bilgisini KPSS'de ölçmüş daha niye kurum sınavıyla kendisini ispat etsin ki?Bana kalsa mülakatta olmamalı puanı olan girsin hem böylelikle 1 ay içinde alım da tamamlanmış ve yüksek puanlı aday da önümüzden çekilmiş olur.
-
Yanlışım varsa düzeltin buradaki anket sadece bir kurum sınavı için değil mi?Biraz gerçekçi olalım bu isteklerimiz niye şimdiye kadar karşılanmadı.A grubuna hazırlanan herkes bilir ki kurum sınavı sacma ama sorunun nedeni malesef alım sayıları çok az mufetislik diyor ya pareto maksimum 30 kisi alınır.Baska kurumlardan geçişler engellenemiyor.@hasbayburtlu dostumuz demiş hazine kontrolorlugunu kazanan biri hangi akılla tekrar hazine uzmanlığını kazanıyor.Ben 3 defa guy mulakattan elenmisim hakaret gibi geliyor bana.
-
kurum sınavı olunca sistemin tam olarak neresi düzeliyor, aksine insanlar hem maddi hem manevi ekstra yıpranmış oluyorlar hem yazılı hem mülakat için Ankara'ya gitmek zorunda kalıyorlar, irzsanlar kendini neden tekrar tekrar ispat etmek zorunda bırakılıyor daha fazla emek, efor sarfediyorlar haklı olarak beklentiye giriyorlar ve sonuç hayal kırıklığı, hüsran...
kurum sınavları süreci uzatmaktan başka bir şeye yaramıyor
düşük puanlılar belki kurum sınavında yüksek puanlıları elerim diye sıcak bakıyor ama o iş pek öyle olmuyor ki o soruların sızdırılmadığının garantisini de kimse veremiyor tabi.. -
@Gece-0 ben farklı bir şey mi diyorum.Keşke anket tüm A grubunu ilgilendirse.Yani kurum sınavı olmasın ama atanan kişilere de kısıtlama getirilmeli.
-
Üstat @vamos sizin hmuy olmadı mı ?
-
@karar Maalesef olmadı hocam:)
-
@vamos kolay harcıyorlar , üzüldüm . Daha iyi kapılar açılır inşlh allh kerim .
-
@karar Teşekkür ederim hocam. Önümüze bakmalıyız, herkes için en hayırlısı olur umarım.
-
YTB ve TİKA alımları hakkında bir bilgisi,duyumu olan var mı?
-
@zenginmemur 92+ ile kapatacak diye yazılı istiyorsun zannettik biz yanlış anladık heralde sadece mülakat konusunda hemfikir olduğumuza sevindim:d
-
Buna dair bir değerlendirme yapacağım dostum fırsatım olmadı, son yayımlanan kadro izinlerinden yola çıkarak duyumlarımla birlikte değerlendireceğim.
-
Dostum her iki kurum da genelde sessizce alım yaparlar ve az da olsa ihtiyaca göre yaparlar. Bugüne dek hiç duyum aldığım kurumlar olmadı. Maalesef bu sene de yok.
-
@noksani Son Denetçi Yardımcılığı alımında dört ana alan dersinden sınav yapılmıştı dostum. Yine aynı olacağını düşünüyorum.
-
@paretowilfredo Teşekkürler üstad
-
@paretowilfredo aile bakanlığı müfettiş alimi kesin gelecek diyebilir miyiz?Gelirse eğer kpss sonrasına mi kalır?
-
@zenginmemur Evet dostum hazirligi gayet net. Ama bu hazirliklarla evet KPSS öncesine yetişmez bence.
-
@paretowilfredo acaba çalışma bakanligi da mi kpss öncesine yetişmez ustadim
-
@paretowilfredo peki bu anket sonucuna göre mi şekillenecek alım süreci?Bizler hangi puan türüyle alacak gibi bilgileri öğrenebilecek miyiz?