2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
-
@paretowilfredo Sgk denetmen yrd için büyük bir bekleyiş var üstad özellikle zaman konusunda bilgi verirseniz seviniriz . 2020 içinde gelir mi öngörünüz nedir ?
-
@Semihylc 500 kişi 4 katı mülakat 2000 kişi eder. Toplasan 80 üzeri kaç kişinin 70 YDS si vardır.Yds istemesi şu durumda mantık dışı.Bu konuda bakanlıkla iletişime geçmek gerekir.Bosu boşuna kadro yanmasın.
-
Tabloda SGK yok mu ben mi göremedim.
-
@paretowilfredo hocam bddk spk alım yapmayacakmı tabloda göremedim
-
SGK için hem sayı artışı konuşuluyo siz ne diyosunuz acaba? Geçen seneyi boş geçtikleri için sayıyı attırırlar mı biraz bile olsa?
-
@eomer kardeşim onlar bilmiyor mu biliyor. Eğer gerçek niyetleri 150 kişi almaksa verirler YDS li ilani 350 kişi boş kalır. Bize ne arkadaş biz ilanı verdik YDS si olan aday yok tüh tüh derler geçerler. Umarım YDS siz gelirde millet ekmek yer.
-
PTT Uzman Yardımcılığı için kpss şartı var mı arkadaşlar?
-
@LioN SGK az aşağıda 300 400 kişi yazmışlar
-
@LioN yani yds 300 kişi istesinler 200 kişi istemesinler bari
-
@zenginmemur hocam inşallah hepimize hitap eden alımlar olur. YDS şart oldu ama vakit olmadı ki hiç kpss ile gitmiyor. Hayırlısı olsun artık
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
Merhaba dostlar.
Bu iletide hem genel olarak gelen ilk sorulara yanıtlar vereyim hem de yukarıda sözünü ettiğimiz alımlara dair dökümanları paylaşayım.Öncelikle soru - cevap yapalım.
- GUY neden 1000 kişi, artmaz mı, neden 5 katı?
Öncelikle dostlar Bakan Bey'in paylaşımı tekzip edilmiş değil. O nedenle halen bu geçerli. O yüzden onun üzerine bir sayı size umut satmaktan başka bir şey olmaz. Ne zamanki o görselde yer alan sayılar tekzip olur, o zaman yeni şeyler konuşabiliriz. Ama olumlu olabilecek gelişmeler var. Yazıda da belirttim.
Neden 5 katı sorusuna da yanıtım şu, evvelki alımlardaki rutin bu. 1000 altına çok düşmedikçe 10 katı uygulamış değil Kurum. Ayrıca 10 kat, 20 katı gibi uygulamaların önünü açık tutacak hükümler 2. ve 3. grup GUY alımları için diye düşünüyorum. Matematik ve Mühendislik alanlarında sayı az olduğundan daha yüksek katlarda aday çağırılıyor çünkü. Bunu da düşünerek değerlendirmek şu aşamada daha doğru bir tavır olur.
- Tablodaki alımlar kesin mi?
Elbette değil dostlar. Nihayetinde ben karar mercii değilim. Ancak 2016'dan beri iyi kötü duyduğumuz şeyler bizi yanıltmadığı için bu paylaşımları yapıyorum. 2020 yılı pandemi ile beraber geldi. KPSS ertelendi, pek çok alım rafa kalktı. Ülke ekonomisi daraldı. Planlanan şeylerin tekrar sekteye uğramayacağını kimse bilemez. O nedenle bunları bir rehber olarak baz alın ancak kesin görmeyin. Biz de yanılabiliriz elbette. Temennim yanılmamak.
- HMB Alımları Ne Zaman Başlar?
Dostlar benim duyduğum Aralık döneminde en az iki tanesine başlanması planlanıyor. Öncelik HMUY ve GUY gibi görünüyor. Ayrıca arada Kontrolörlük alımı da gelebilir. Bu şekilde bir ayrımla yarısı 2020 takviminde, diğer yarısı 2021 takviminde gibi bir çıkarımda bulunabiliri. Ama tabi ki bakanlık takdiri. Bekleyip göreceğiz.
- Aile Bakanlığı ve SGK Alımları hakkında.
Dostlar yazıda da belirttim, en belirsiz kurumlar bunlar ne yazık ki. Tahmin yürütmek de, öngörüde bulunmak da zor. Ama planlamalar var. Sayılarda ben biraz elimi sıkı tuttum çünkü daha aklıma yatan rakamları paylaşmayı uygun buldum. Örneğin 250 Uzman alımı zayıf bir duyumdu bana gelen eklemedim. Denetmenlik için de 600 sayısı var artan kadro olarak. Ancak ben 400'ü bile çok bulanların olduğunu duydum. Bu yönden öngörmek zor. Net konuşmuyorum hiçbir şekilde.
Gelelim alımlara dair paylaşımlara dostlar. Önce hangi kurumun ne şartlarla personel alımı yaptığını görebileceğiniz çalışmalarımızla başlayalım.
1) HMB Kadroları ve Şartları;
2) İçişleri Bakanlığı Kadroları ve Şartları;
3) Ticaret Bakanlığı Kadroları ve Şartları;
4) Aile Çalışma ve Sos. Hizm. Bakanlığı Kadroları ve Şartları;
Meslek Tanıtımları;
1) Gelir Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
2) Hazine ve Maliye Müfettiş Yardımcılığı MESLEK TANITIMI
3) Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
4) Stajyer Hazine Kontrolörlüğü MESLEK TANITIMI;
5) Vergi Müfettiş Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
6) Mali Hizmetler Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
7) Defterdarlık Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
8 ) SGK Denetmen Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
9) SGK Müfettiş Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
https://www.tercihiniyap.net/kpss/sgk-mufettis-yardimciligi-meslegi-maasi-ve-sinavi-h3135.html
10) Aile ve Çalışma Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
11) İşkur İstihdam Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
12) İçişleri Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
13) İl Planlama Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
14) Dernekler Denetçi Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
15) Kamu Gözetimi Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
16) Kamu İhale Kurumu Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
17) Milli Eğitim Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
18) Ticaret Müfettiş Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
19) PTT Uzman Yardımcılığı MESLEK TANITIMI;
Dostlar ilk gelen sorulara yanıtlarımı ve toparlayabildiğim bütün meslek tanıtımlarını ve kurum alım bilgilerini ikinci iletiye topladım. Sizler de inceleyebilirsiniz
-
-
@sayıştayzede2 Kesin bir haber alamadım dostum. Şahsi düşüncemi haberde belirtitm ama. SPK gibi kurumlar ihtiyaç duyarsa oyalanmadan alıma çıkıyor. Bilgi alırsam başlıkta paylaşacağım
-
@LioN, içinde söyledi: 2020 KPSS Sonrası Beklediğimiz Alımlar İlanlar ve Kurum Sınavları
Tabloda SGK yok mu ben mi göremedim.
Aile Bakanlığının altında dostum.
-
İl planlama sizce hangi puan türünden alım yapar arkadaşlar
-
Bu kurumlardan kaçı bölüm bölüm belirtmeden direkt iibf diyerek ilan veriyor acaba, bileniniz var mı?
-
paretowilfredo üstad guy için puan türü değişikliği söz konusu olurmu bilginiz varmı
-
@mathilda p31 muhtemel denmişti.
-
@paretowilfredo öncelikle ellerinize sağlık hocam. merak ettiğim bir soru var yeni bir üst kurul olan SEDDK'nın sınavı nasıl olur yds ile mi alır yoksa sınavlarında ingilizce mi olur? kesin bir bilginiz olmasada öngörünüzü belirtmeniz yine olur
-
@Gülbeşeker nerden duydunuz hocam icisleri genelde p 9 ve p 32 den alir ama il planlamayi bilemedim