Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
Hocam sizlerinde söylediği gibi geçen seneye kıyasla sorular gerçekten çok kolaydı. İngilizce belirleyici olacaktır.
-
Bu sınavın belirleyicisi bence işletme olacaktır. Eğer gerçekten 65 barajı tüm alanlar için ayrı uygulanirsa işletmeden sıkıntılar olabilir. Benim de hukuk ikisat ingilizce iyi ama işletmeden baraj altı kalcam galiba. Saçma bir sistem gerçekten. Koy alandan 65 ingilizceden 65 barajini sinavini yap. Geçen sene gibi bulamazlar yine kontenjanı.
-
@frustration hukukçular için de İngilizce olacaktır, hukuk kolaydı, iktisat yorum idi, ingilizce de ister istemez bilgi olmasından dolayı her ne kadar kolay olsa da.
-
sonuçlar aysm nin sitesinde mi ilan edileck yoksa yine mail gelecek mi bizlere
-
@hukuk kurumun sitesinde yayınlanır
-
geçen sene bayaa erken açıklanmıştı sanki de mi? @aliveli
-
@JanTinbergen 2 hafta sürmüştü galiba
-
Merhaba, yukarıda bir arkadaşın yazdığına göre sınava başvurup girmeyen çok kişi olmuş. Sebebini gerçekten çok merak ediyorum. Ben virgülden sonra çok az bir puanla yazılı sınava çağrılmadım ve çok üzüldüm ama girmeyenlerin bu kadar çok olduğunu öğrenince daha çok üzüldüm. Bu arkadaşlar sırf spor olsun, internetten de başvurmak nasıl olsa kolay diye başvurup sınava gelmiyorlar galiba. Bu kadar bencillik, düşüncesizlik, empati yoksunluğu görmedim. Bu insanlar bu ülkede yaşamıyor mu bu sınavların başkaları için çok önemli olduğunu düşünemiyorlar mı veya bile bile bunu yapıyorlar çok yazık. Şimdi siz soruları da söyleyince daha çok üzüldüm yazılı sınavda şansım olurmuş zira. Sınava bilerek gelmeyenler veya öylesine başvuranlar umarım okurlar da bu konuda düşüncelerinde bir değişiklik olur. Sınava girmiş arkadaşların sınavları umarım iyi geçmiştir. Mülakatlarında başarılar diliyorum. Kolay gelsin.
-
@longisland hocam sizin durumunuza geçen yıl bende çok düştüm iyi bilirim
-
Ben de 99 alan arkadasin dernekler denetci yardımcılığı na gidip gitmeyecegini cok merak ediyorum
-
@longisland hocam gercekten trajikomik. Bu durumu bugun alakasiz bi ortamda kpss ile ilgisi olmayan arkadaslarimla paylastim: onlar da 26-27 yas grubunda insanlar gercekten hak salaklik hak yeme vs gibi yorumlar geldi. yani nerden baksan elinde kaliyor madem istemiyon ne diye basvuruyon baska insanlarin hakkina giriyon. allah islah etsin demekten baska sey kalmiyo ne yazik ki
-
Olayın bir de şu boyutu var arkadaşlar. İnsanların sınavlara başvurdukları tarih, yazılı sınavlardan yaklaşık 2 ay önce falan oluyor. Bir kişi başvuru tarihi itibariyle, sınava kadar hazırlayabileceğini ve eksiklerini kapatabileceğini düşünüyor. Ancak olabilecek bir çok nedenden ötürü sınava gerektiği kadar hazırlanamıyor ve kazanma ihtimalini oldukça düşük gördüğünden sınava katılmaktan vazgeçiyor. Hepimiz gündelik hayatta bir çok problemle karşılaşıyoruz, bu dönemler içerisinde kimin ne yaşadığı kestirmek güç. Kimse puanının yettiği ve kazanma umudunun olduğu bir sınava girmekten durup dururken vazgeçmez. Bu söylediklerim yanlış anlaşılmasın, listeye ismini yazdırmak gibi fantazisi olanları bu söylediklerimden istisna tutuyorum. Ama yetersiz çalışan ve kazanma umudu düşük olup da, masraf yapmamak adına sınava gelmeyenlere de fazla tepki göstermemek gerektiğini düşünüyorum.
Bu durum nasıl düzenlenmeli derseniz: Sınavlar küçük bir meblağ da olsa paralı olacak veya kişilerin sınavlara başvuru hakları da sınırlı olacak. Kişi sınava başvurduğu an haklarından birini kullanmış sayılacak bunun gibi önlemler alınabilir diye düşünüyorum.
-
@longisland @Antimülakat hocan haklısınız tabi gelmeyerek masraf yapmak istenmemiş de olunabilir. Ancak ilan kıtlığının yaşandığı şu dönemde sınava hazır değilim diyerek girmemek çok lüjs zira 87 üzeri alanların zaten bir alt yapısı var.
Sgk müfettişliği ve mkek müfettişliğini küsüratlarla kaçırmış biriyim rekabet sınavına girip bu durumu görünce üzüldüm.
Bu konuyla ilgili bir başlık açıp bence değerlendirilmeli. -
başka bir forum sitesinde geçen sene yazılı sınava müdahale edildiğine ilişkin bir yazı okudum bunun aslı var mıdır arkadaşlar?
-
@hukuk tamamıyla troll
-
@aliveli gerçekten endişelenmiştim çünkü böyle bir şey olması illa ki bizleri de etkileyecektir. korktum yani açıkçası böyle bir şey okuyunca
-
@hukuk yazılı sınavda farklı hocalardan komisyon var hepsini ikna edip yapamazlar
-
Geçen sene sınavda hangi derslerde bilemiyorum ama çan uygulaması yapıldı diye duymuş idim. Müdahaleden kasıt o olabilir belki.
-
@av.faruk hukuk soruları zor olduğu için çan uygulaması yapılmıştı
-
@aliveli hayir Kardesim Gecen sene ingilizce icin can yapildi arkadasim girdide ordan bilmiyorum