Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@bluephantom hocam zaten ticaret bakanlığının sitesindeki sorular eski dış ticaret soruları .gümrüğun ya da ekonomi bakanlığının aciklanmis sorusu yok benim bildiğim .
-
Bu arada istediği İngilizce yeterliliğinden dolayı ilanın DIŞ ticaret uzman yardımcılığı için olduğunu mu anlamalıyız?
-
@janpi bence öyle İngilizce olması nedeniyle dış ticarete dönük bir ilan olduğunu düşünüyorum.
-
Endüstri mühendisi ile iktisatçıya aynı genel ekonomi bilgisi sorusu sorulacak olması saçma değil mi?
-
bugün basvurdum arkadaslar. sira 501
-
@beirutde sıralama çok düşük max 1200 kişi sınava kalmalı. Acaba sınavı iptal edip direkt
Mülakat yaparlar mı başvuru azlığından -
@gpale keşke hocam
-
Ben birazdan basvurcam da bolumum sbky ama ilanda kamu yonetimi yaziyo bu denklik belgesi ne birisi yardimci olabilir mi
-
kamu yönetiminden 10 kişi alınacak, 20 katı yazılıya diyor 200 kişi başvurmamıştır herhalde sadece kamudan .yazılıya her türlü gireriz gibi duruyor
-
@hpolitics benimde sbky hocam ama ben denklik falan yüklemedim direk diploma yükledim
-
@littlefinger kamu yonetimi mi yazdiniz hocam basvuru katalogunu daha gormedim
-
ingilizcenin olması da sınavı ekstra zor hale getiriyor .yine klasik yazılı sınav hep olan bir durum .mesela vmy klasik yapıyor ama bu kadar zor değil .Tamam cevırı yapmak çok zor değil ama bu kadar kısa surede hem alan hem iktisat bir de ıngilzice olunca gerçekten zor .
Türkçeden İngilizceye cümleler cidden zor .bence bu sınavın belirleyicisi ingilizce olacak .yani en azından benim için .ama birinin iktisatı kötüyse İngilizcesi muhtesem olsa bile geçemez.bu da ayrı bir handikap -
arkadaşlar merhaba. Hukuk bölümünden başvuranların avukatlık stajını tamamlamış olması gerekiyor mu? Tahmini net sonuçların açıklanması kaç ayı bulur sizce genelde hakimlik gibi uzun bir süreç mi oluyor uzman yardımcılıklarında yoksa daha mı kısa sürer? Şu an staj yapıyorum serbest avukatlık yapmayı pek düşünmüyorum iyi de puanlarım var birkaç kişi stajı mutlaka bitir falan dedi ama vakit de kaybetmek istemiyorum tavsiye verebilecek olan var mı?
-
@dark_blue uzman yardımcılığı kadroları için ruhsat almanız gerekmiyor. Kurum avukatlıkları için bu zorunluluk var. İşe alım sürecinin tamamlanması çok uzun sürüyor genelde, muhtemelen stajınızın bitmesini bile bulabilir sonuçlanması, o yüzden puanlarınız iyi ise boşa gitmesin başvurun derim ben. Avukatlık sınavı vs. gibi ihtimalleri düşününce hiç yoktan elinizde garanti bir iş olarak ruhsatınızı almanızı ben de tavsiye ederim fakat bu durum iş başvurularını değerlendirmenizi engellememeli. Sevgiler..
-
@solely21 çok teşekkür ederim. Zaten kazanamazsam staja devam edeceğim olur da kazanırsam bir kaç ay kala stajı bırakmam kötü olur. Dediğiniz gibi fırsat gelmişken değerlendirmek lazım.
-
@hpolitics
BAŞVURULAN UNVAN KODU / BAŞVURULAN
UNVAN
2 / TİCARET UZMAN YARDIMCISI
ben de sistem kendi böyle doldurdu otomatik -
Herkese sorulacak iktisat sorularında
Genel iktisat bilgisi ve teorileri, türkiye ve dünya ekonomisinde yaşanan güncel olaylar, bakanlık mevzuatı, küresel dış ticarette yaşanan gelişmeler diyor. Biz makro mikro mu çalışalım yoksa bu konular üzerine 0 iktisadı olan birine ne önerirsiniz -
@gpale çok kritik bir soru bu. Çünkü makro mikro gibi geleceğini düşünmüyorum ben. Bence genel ekonomi ile ilişkili olur. Mesela disisleri sorusu gibi düşünebiliriz. Atiyorum güncel bir soru olarak, coronavirus kuresel pandemisinin dünya ticaretine ve ekonomisine etkileri nelerdir. İçerisinde işsizlik, ekonomik daralma, ekonomik sorunların neden olduğu politik sorunları da içeren ve onumuzdeki süreçte ne gibi bir ekonomik düzen bizi bekliyor yani daralmış bir ekonomik düzende korumacı politikalara yönelmiş devletler mi ya da yeni bir ekonomik liberal düzen daha iyi hale gelmiş sorunlarını çözmüş gibi... ki bence ilki daha münasip duruyor kişisel fikrim. Ama ben soruların direkt ciddi şekilde iktisat bilgisi ölçeceğini sanmıyorum. Hukukçu icin kamu yönetimi için uluslar icin iktisat zorlu bir alan ne olursa olsun
-
@requ1em ben de genel ekonomi deyince direkt makro mikro anlıyorum .çünkü bizim genel ekonomiye giriş dersimiz vardı ve makro mikro ya giriş gördük .burda ekonomi aslında iktisat anlamında soylenilmis .ben 4 tane bildiğim iktisat tarzında olacağını makro mikro uluslararası iktisat 1 tane de güncel sorun olacağını düşünüyorum .
-
@ekeblad genel ekonomi başlığı altında birçok konudan bahsetmişler ilan metninde ama. O 4 konudan gelse sizin dediğiniz nasil yetişcek çok fazla olmaz mı soru hani klasik iktisat dersi sorusu gelse oda karşılaştırmalı ve mutlak üstünlük teorisi nedir tarzında olur ben mikro değilde u.iktisat gibi bir tarz bekliyorum. Dedigim gibi genel iktisat konusu başlığı altında 3 4 konudan bahşedilmiş ilan metninde ve ayrıca bu kısım herkes için ortak bu kadar sürede yetistirilebilir mi çok emin değilim açıkçası