Ticaret Bakanlığı Ticaret Uzman Yardımcılığı Alım İlanı 2020
-
@sagropa ben de p29 78.80 ile başvuru yapıcam. İnşallah düşer hocam.
-
arkadaşlar ticaret bakanlığı sitesi dışında geçmiş yıl soruları elinde olan var mı?
-
Alan %20 iktisat %40. Resmen paso iktisatçı almak istemişler ama yapamamışlar. Aranızda işletmeden ya da iktisattan başka bölümde girecek olup genel iktisada nasıl çalıştığını söyleyebilecek olan var mı
-
Arkadaşlar dilekçeyle başvurun belki talep fazla olursa değerlendirmeye alırlar.Diğer kurumlar da erteledi ösym de erteledi.Ben aramak yerine dilekçe verdim.Şansımızı denemekte fayda var.
-
@vasıflıişsiz ben de görüştüm dil konusunda ama ilan da ne yazıyorsa o dediler, son başvuru tarihine kadar dediler.Siz görüştünüz mü
-
@nur_1 2018 YDS si için mi ?
-
@gpale Siz işletme mezunu değil miydiniz?
-
@gpale niye iktisatçı istesin ki ben o konuyu anlayamadım .Ben ua mezunuyum ama iktisatım çok iyi çünkü kpss de çıkıyor .sizler de kpss de iktisat yapmadınız mı ?
-
@nur_1 sınav ertelensin diye mi dilekçe verdiniz ?
-
Arkadaşlar genel ekonomide mikro, makro ve devamında ne olur acaba tahmini olan var mı?
-
@bitmeyenyds ua iktisat, para banka .Belkı iktisat düşünceleri olabilir .
-
@ekeblad geçen alımlarda %80 alan %20 genel iktisatken bu sene alan %20 iktisat %40
-
@ekeblad katılıyorum ama biraz daha beylik düzeyde gelir sorular iktisat literatürü düzeyinde değil de. mesela kota nedir? ya da satın alma gücü paritesi nedir gibi?
-
@gpale ama geçen alımlarda gümrük bölümü için test yapmış ya da boşluk doldurma gibi de yapmış .3 kurum birleştiği için ortaya karışık bir sınav çıktı haliyle .Adında ticaret olduğu için ve ekonomı bakanlığı işin içinde olduğu icin bence bu iktisat artışı .iktisatçı alımı da artmış haliyle .yoksa büyük bir pay kamu ve ua ya verilirdi .
bence kpss düzeyinde iktisat ve makale okuma yeterli olur .
-
@hpolitics monetaristler iktisadi ortamı nasıl açıklar diye de bir soru gelebilir ama o anlamda söyledim .az puanlı sorularda kota nedir diye sorabilir 20 puanlık soru olsa uluslararası korumacılığı anlatın diyebilir ?
-
@ekeblad şimdi %40 ya ayrıntılı soru gelebilir ama işte o kadar geniş ki ne desek bilmiyorum
-
@hpolitics evet özellikle mikro da o kadar cins iktisat soruları oluyor ki ... hayırlısı bakalım.Varsa kısmetimiz çalışmak yeterli
-
@ekeblad teşekkür ederim
-
@ekeblad başvuru tarihlerini en azından ösymnin yds yapmasına müteakip ileri bir tarihe ertelenmesi için
-
ingilizce sınavı nasıl olur acaba ? Kompozisyon tarzında sınav yapan dışişleri var .Onun haricinde yapan var mı bilmiyorum. diğer 2 bölüm iyi yapılıp bu sınavda en az 60 alınması gerek ki başarılı olunsun .zaten iktisat ve alan orta ya da kötüyse İngilizceden 90 alınması gerekir .Beni en çok korkutan kısım ingilizce .sizler nasıl çalışıyorsunuz.1.5 ayda bu iş halledilebilir mi ?