Vakıfbank Müfettiş Yardımcısı, İç kontrolör, Uzman Yardımcısı İlanı 2021
-
@muddei-hususi tesekkur ederim.
-
Özel bütçeli kurumlarla ilgili öncüllü bir soru vardı. Tam hatırlayamıyorum ama ilk öncül kendilerine ait mal varlıkları yoktur gibi bir şeydi, o soruya ne cevap verdiniz. Sınav esnasında hatalı soru gibi geldi bana.
-
maliyede ( ve sanirim diger bolumlerde de boyleydi) oncullu sorularin buyuk bir kisminda bariz yanlis oldugunu dusundugum onculu direkt eledigimde elimde tek secenek kalmasi gibi bir durumla karsilastim biraz tedirgin ediciydi ama cogundan da emindim. sorular pek ozenli hazirlanmamis izlenimi uyandirdi bende bu durum
-
ben de hukuktan girdim. hukuk 2 ya da hukuk 3'te bir soruda iki şık aynıydı ancak cevap o şık değildi sanıyorum ki yine de iptal olmalı bence. hukuk genel olarak kolaydı. icra hukukunda tasarrufun iptali ile ilgili olay sorusu vardı (i-ii-iii yaptım) ihtiyati haciz, hacze itiraz soruları vardı. nokta haczine itiraz hususu sorulmuş. ceza sorularında nitelikli haller, kasten adam öldürmeye teşebbüs,neticesi itibariyle ağırlaşmış yaralama soruları vardı. bankacılık ile ilgili süre soruları vardı ancak attığım için hatırlayamıyorum.
sınavın ilk 40-50dksında oldukça kişi salondan çıktı. 120 soruyu 50 dkda çözmek mümkün değil bence. ikinci sınava hiç girmeyen de vardı. o melun gy sınavından sonra pes etti insanlar herhalde.
-
bence hukuk kolay degildi. klasik kpss sprularindan uzak bi soru tarzi vardi. iktisat ve maliye nispeten daha kolaydi. gy de çoğu kişi çuvallayacağı için belirleyici olan yine ingilizcedeki dogru sayisi olucaktir.
-
Hukuk
Meşru müdafaa
Nisanlilar mahrum kalma savaşı acamaz
Konkordato başvurusu ATM ye
İhtiyati hacizde itiraz 7 gün
Düzenleyici denetleyici olmayan
Evlilikte cinsiyet değişikliği
Taşınmaz satış vaadi şerh süresi 5 yıl
Vakfın zorunlu organı yönetim kurulu
İstihkak davası iyiniyetli10 yıl kötü 20
Bedensel zarar destekten yoksun kalma
Emre yazılı senet ciro ve devir
Poliçe senettir
Hacze istirakte kardeş yoktur
Bütün davalar merkezin olduğu yerde acilma
Sebepsiz zneginlesme hatırlamıyorum
Kesin hükümsüzlük
Miras,cebri icra, kamulaştırma ve isgalde mülkiyet tescilden önce kazanılır
Hakim orijinal hukuk yaratamaz
Vesayet makamının olduğu yer
Sicile güven ilkesi
Vakıfta denetçi
Yabancı bankalarin yurtiçinde şube açması izni BDDK veya cb
Olumlu görüş BDDKİktisat
Gelirdeki değişim 20 bin artar
Elmas su paradoksu
Monopson
Halkbank
MTV alınmayan taşıtlar
Klasik iktisatin öngörmedigi
4.8 faiz sorusu
Leoantif min
İkame esnekliği bir olan cobbdogless
Serbest meslek erbabı isverene tabi olmak
Bankalardaki paralar en son talep 10 yıl
Otobüs şoförü sorusu
Sabit ikame doğrusal
Mrts orijine göre dışbükey
Kredi kartı kullanımı lm sağa kayar
Yeni klasikler beklenen politikalar fiyatları ve geliri etkilemez
Monopol sorusu fiyat kaçtır 8
Esneklik -0,5
GSMH gsyh yurtisindakiler
İssizlikhesabi
Karşılaştırmalı üstünlük teorisi
M2 para arzı tanimi
Banka açabilmek için şartlar mali güç
Genel işlem koşulları
Bağlı ortaklıkMaliye
Hangi dolaysız vergi gelir vergisi
Almanya en çok ihracat
Pür kamusal mal
Erdemli mal
Ponzitipi borçlanma borcun borçla kapanma
Fonksiyonel bütçe
Varlık vergisi ile ilgili
Yumurtaların dükkanda satılması zirai degil
Yapısal işsizlik
Mali saydamlık
Otomatik istikrar işsizlik sigortasi
Kesin aciz belgesi
Engel eğrisinin oluşumu
Teyit mektubu
Kötü mal pozitif eğimli
Parça borcu
Bütçe komisyonu
2020 bütçe sonuçları değerlendirilir
Karavan emlak vergisi yoktur
Özel bütçeli idareler kişisel verileri koruma kurumu -
@gören ek olarak soru hatırlayan olursa epey soruya ulaşırız
-
Arkadaşlar bu arada sınıflarınız nasıldı? Genel olarak kalabalık göremedim ingilizce testine geçildikten biraz sonra insanlar cıktı. Çoğunluğun bir gün önceki guy gazisi olduğunu düşünüyorum istanbul acısından
-
@tomjoad aynen çoğunluk İngilizceyi - muhtemelen-sallayıp çıktı
-
@beirutde haklı olabilrisiniz hukuk 1 çözmedim ben, hakimliğe hazırlanmıştım o yüzden bana kolay gelmiştir belki.
-
@gören istihkakta zamanasimi suresi yok hocam
-
@gören nisanli sorusu da bilirkisi olcakmis. sicile guveb sorusunun cevabi da gorunuse guven. hukuk yaratma sorusu orf adet olan sık olcak
-
@beirutde istihkakta zaman aşımı var: TMK m. 639: "Miras sebebiyle istihkak davası, davacının kendisinin mirasçı olduğunu ve iyiniyetli davalının terekeyi veya tereke malını elinde bulundurduğunu öğrendiği tarihten başlayarak bir yıl ve her halde mirasbırakanın ölümünün veya vasiyetnamenin açılmasının üzerinden on yıl geçmekle zamanaşımına uğrar. İyiniyetli olmayanlara karşı zamanaşımı süresi yirmi yıldır."
-
@platypus sizinki miras hukukundaki istihkak hocam. adi istihkaki soruyodu sinavda. adide zamanasimi yok
-
soruları görmemiz için 100 lira ödeyip Eskişehir'e gitmemiz mi gerekiyor? Ben mi yanlış anlıyorum okuduğumu?
-
@xxx hocam yanlış hatırlamıyorsam taşınmaz satış vaadi diyordu onun süresi 5 yıl
-
@muannit oldukça komik :'D ancak öyle anladığım kadarıyla
-
ayıp ya ayıp ayıp
-
Sonuçlar 25 Mart'ta açıklanacakmış
-
@dumspirospero kesin bilgi mi hocam?