KPSS A Grubu hazırlık yönergesi, yöntemler, kaynaklar vs.
-
@guyan-gelmiş ona bi diyemedim simdi
-
70li puanlar alımın dışında kalacaktır demissinizya benim p35 puanim 76 guy gelir diye düşünüyodum ama moralim bozuldu suan:\
-
Muhasebesi çok iyi olmayan biri için de Orhan hocayı tavsiye eder misiniz yoksa Ferhat yıldız ya da abaküs mü
-
657 Maliye ve Muhasebe soru bankaları nasıldır arkadaşlar bu kitaplar hakkında bilgisi olan var mı ? Gönül 4T almak ister ama bütçemiz kısıtlı ne yazık ki ...
-
@Ayşe-Öztürk Ferhat Yıldız 4T kullanıyorum dili açık, sade, anlaşılır, temel olmayan birisine göre yeterli olacağını düşünüyorum.
-
Benim muhasebe onerim uzun vadeli calisma ile mantigi kavramak ve muhasbeyi ogrenmek. Yoksa ozellikle ferhat yildizin kitabi tamamen soru ezberi uzerine kurulu. O yuzden de bilgiler ucucu oluyor ve beklenen neticeyi veremiyor. Ama vakit ayirmak lazim dedigim yonteme. Baska turlu muhasebe ogrenmez sadece ezberlersiniz. Ceremesininde muhtemel ilk klasik sinavda cekersiniz.
-
@Telvis muhasebede ganime hoca var onun videolari gercekten muhasebeyi oturtmada cok etkili
-
Arkadaslar Halil Seyidoğlunun 'İktisat Biliminin Temelleri' adlı kitabını şiddetle tavsiye ederim. Halil hocanın dili çok sade ve bir konuyu gercekten mantığıyla anlatıyor. Özellikle iktisattan çekinen veya sıkılanlar bu kitapla başlamalı diye düşünüyorum.
-
-Çalışma Sosyolojisi,
-Çalışma Psikolojisi
-Sosyal Psikoloji
-İş Gücü Piyasaları
bunlar için de kaynak tavsiyesi verir misiniz. internet çok geniş bir alan ve biz bu derslere yabancıyız. -
@avocation munhasir kitaplar var bolumum oldugu icin onerebilecegim ama fazla olacak ve vakit ayirmak.zor olacaktir daha ozet bilgileri iceren makale, not vs. Kaynaklari buldukca burada paylasacagim dostum
-
@paretowilfredo teşekkür ederim.
-
bence bunun için ders kaynaklarının ayrı ayrı tartışılabildiği, fikir alışverişleri yapılabilecek bir forum olsa çok iyi olur. örneğin
Kpss Kaynak Tartışmaları ---- Kpss A Kaynakları (Alt Forum) --- Hukuk Kaynakları (Başlık) gibi
çünkü herkesin hedefleri ve yoğun çalışacağı dersler farklılık gösterebilir. bir öğrenci tüm kitaplara bakamaz ama bakanlar fikirlerini beyan edebilir. ben örneğin üç senedir sadece 4 kitap çalışarak (3 konu 1 soru) iktisattan 23 altına inmedim ancak bu önerilen kaynakların hiçbirini kullanmadım.
bu bir öneri ancak organize bir şekilde böyle değerlendirmenin yapıldığı ne bir forum ne bir site gördüm. bence faydalı olacaktır. burada çok fazla yorum ve cevap konu takibini zorlaştırır kanaatindeyim.
saygılar.
-
@JanTinbergen kaynak konusu çok göreceli bir kavram ben maliyeyi murat'ın kitabından çalıştım mesela ve gayet yeterli neti yaptırdı bana ama çoğu insan bu kitabı yerlere vurur.O yüzden aslında temelde olan belli kitaplar önerilir forumlarda gerisi insanların o kitabı alıp dokunup içinden birkaç sayfa okuyup ısınıp tamam ben bu kitaptan çalışıcam demesiyle alakalı:) kitap kalbe dokunmalı içinde iktisat yazsa bile:)
-
aksam twitterda guy ıcn etkınlıgımız var salı gunu bır seyler basardık artan bı etkınlık sayımız var destek olalım lutfen zaman gectıkce kobay olduk ıyıce sureklı degısen bır sıstem var buna ragmen alım yapılmayan kurumlar. sıstem degısıyor sınav yapılmadan bı sıtem degısklıgı daha olursa sasırmayın
-
-
@vanim **iyi günler bi konu da yardımcı olursanız sevinirim .ticaret ve icra dan kaç soru geliyor ve hakimlik soru bankalarından çalışmayı düşünüyorum şuan elimde son güncel haliyle justice ve konsensus idari hakimlik kitapları var bunlar yeterli olur mu ve diğer bi konu ise maliye 4t var başka kaynak önerir misiniz
-
Kardesim maliye icin yukardaki kaynaklari oneriyorum.
Hukum icinse simdi 40 soruya cikti onun icin gecen seferki soru sayilarini 1/3 oraninda artirarak hesap edebiliriz.
-
@paretowilfredo kardeşim öneriler için teşekkür ederim öncelikle,eline sağlık.kardeşim maliye önerilerinde İsmail Engin ve MATRAH soru bankası şuan da piyasada Yok sanırım bulamadım yani.bunlar yerine konu da h.l. Ejder dışında var mı Önerin?
-
Özel hukuk kısmında 2015 den beri bir değişim oldu mu? Kaynaklarımızı değiştirmemize gerek var mıdır?
-
@JanTinbergen iflasta iflasın ertelenmesinde var, ticari işletme rehninde var. Medeni ve borçlarda yok benim bildiğim hocam.