Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
@theturinhorse Ab hukukunun niteliği uluslarüstü olacak. doğru cevap o.
-
@ghostein tamamdr hocam saolun.
-
@theturinhorse şu ana kadar kaç doğrunuz var peki hesapladınız mı ya da aranızda 70 barajını geçen var mı?
-
@ghostein hocam benm ortak alan iyi. Ancak alan sinavini hatrlayamyrm. Hatrladklarm da yanlis. Zaten hatrlanamayacak kadar karisik ve ince sorular vardi. Elbette iyi yapanlar vardir ancak 70 i gecen az kisi olacagina inaniyorum.
-
@theturinhorse katılıyorum, 70i geçen az olacaktır. ayrıca kalan soruları hatırlayan çıksa keşke de ne yaptığımızı az çok tahmin edebilsek.
-
Ekonomi maliye alan sorularından hatırladığınız cevapları yazabilir misiniz?
-
@theturinhorse bunu bana yazmadın galiba?
-
AB genişlemesine bazı arkadaşlar 8 falan demiş bakanlığın kendi sitesinde 6 diyor
-
@ghostein aynen baksana maliye ekonomiden sesi çıkan bile yok ya da insanlar bu platformdan haberdar değil...
-
@uluslarcıkız bu soru ortak alanda mı çıktı?
-
Ekonomide izmir iktisat kongresi sorusu vardi. Siklarda reji idaresi, asar vergisi falan vardi. Cevap neydi?
-
@theturinhorse Orta vadeli diyen bir şıkkı işaretledim.Ama emin değilim.
-
- marjinal dönüşüm oranı ile ilgili bir soru vardı galiba
- monopol sorusu: Q = P^-3 Q = P^-2 SRC = 10P - 10.000
- hangi durumda üretici artığı sabit maliyete eşittir?
- Q = a.X + b.Y gibi bir fonkisyon için aşağıdakilerden hangisi kesin doğrudur diyordu.
- 24 ocak kararları
- 5 nisan kararları
- Türkiye'de hangi tarihte TL konvertibl oldu
- 160.000 TL parası olan 20 yaşında bir genç 64 yaşına kadar çalışıp 84 yaşına kadar yaşamayı planlıyor yıllık 60.000 TL kazanıyorsa nispi gelir hipotezine göre yıllık ne kadar harcama yapmalıdır diyordu herhalde
- S = - 100 + 0.2Yd T = 50 gelir vergisi t = 0.25 çarpan ve Y kaç diyordu.
- hatırlamaya çalışıyorum
-
@ymn hatırlamıyorum
-
@theturinhorse 73-77 programıyla ilgili bir soru vardı.Cevabını hatırlayan var mı?
-
@theturinhorse orada gümrük vergisini tamamen kaldırmak gibi bir seçenek vardı
-
@thecoronell evet olablr o hocam.
-
@thecoronell
Hangisinde kdvde amortismanlar indirilemez
Okullarla ilgili bir soru vardı ama tam emin değilim sanırım büyümeyi dış borca bağlayan diye sormuştu
Genişletici maliye politikasının olumsuz etkilerini kaldırmak için daraltici para politikası uygulanırsa ne denir
Özel ödenekler hangi bütçede yer alır
Mrts tanımi vardı
Muy,x hesaplama
Dolaylı vergilerle ilgili hangisi yanlıştır
Is lm sorusu vardı ıs sağa kayıp lm sola kayarsa diye
Başka aklıma gelen yok -
@ymn soruyu hatrlyrm ancak cevabini hatrlayamadm. Tarimi azaltici vergiler konacak falan gbi bir sık vardi. Başka yerde de olablr.
-