Türk Ulusal Ajansı Uzman Yardımcılığı, Avukat ve Büro Personeli Alım İlanı 2021
-
@theturinhorse aynen... benim Türkiye Ekonomisi iyi değildi o yüzden salladım hatırlamıyorum ve çok soru vardı. Deniz ve tarım ile ilgili uluslararası kuruluş. İngilizce düşünüp salladım. FAO IMO mu ne
-
O sanırım 24 ocak kararlarıyla ilgili soru olcak.
-
@thecoronell 8. Soruyu 36 yapan var mı?
-
@ymn hangi soru?
-
@rvzoz ozel odenek bütçe vs. Sorusu ve cevabi neydi hocam?
Amortisman indirilmeyen tuketim tipi
Borc ile butce acigi kapatma ve para basma hos olmayan monetarist.
Mark-up fiyatlama yeni keynesyen.
Faiz düşer, hasila belirsizdir.
İmkb 1986
İs in egimini faiz etkilemez.
Singer prebisch
Cari harcamalarla alakali soru
Vergi temelli gelirler politikaları
Gölge fiyat
Serbest tic bolgesi
Artan oranlilik
Sabit maliyetlerin tamaminin karsilanmasi
Dolayli vergiler
Parasal birlik
Efta. Turkiye yok burada
Enflasyon ve buyume hesaplarken hangi 2 yil baz alinir? Bunu bilmyrm. Yazarmsnz cevabı?
Dışsal fayda varsa hangisi dogru olur?
Guclu ekonomiye gecis programlari?
Bretton woods neden çöktü?
Esnek kur, sabit kur 2001 i sormustu
Gatt sorusu. Cevap 1951 torquay gorusmesi
Cambridge sorusu
Konvertibl. 1990 -
Evet hoş olmayan monetarist vardı özel ödenek de finansman tipi ıs lm sorusu da faizdi dediğiniz gibi. Ama ben iki politikanın aynı anda uygulanmasının bir ismi olduğunu ilk defa duymuştum genişletici mali daralma yaptım emin değilim çıkışta internetten baktığımda soru kökünün tam tersine genişletici mali daralma demişler sterilizasyon da bildiğim kadarıyla dövizle ilgiliydi dışarıdan döviz geldiğinde piyasalar bozulmasın diye merkez bankasının o miktar kadar döviz çekmesi diye hatırlıyorum para bankadan
Okullarla ilgili soruyu da ilk defa duydum soruyu da tam hatırlayamıyorum ona da post Keynesyen demiştim o soruyu hatırlıyor musunuz -
@rvzoz sterilizasyon dogru. Eklememisim. Post keynesyen dogru mark up fiyatlama onlara ait.
-
@thecoronell 160000 parasi olan diye baslayan
-
Sterilizasyon mu olacaktı onun cevabı
Baz yılı sorusu 2003 2009 hocam -
@rvzoz evet hocam oyle hatrlyrm.
-
Johnson mektubu vardı bir de
-
gkgy tarafında toplam 25 soru olacak demişlerdi 7 türkçe, 7 mat, 3 tarih, 3 vatandaşlık, 1 coğrafya, 3 de genel kültür hatırlıyorum diğer 1 soru neredendi fikri olan var mı?
-
@theturinhorse tamam hocam yanlış çıktı o zaman hepimizin hakkında hayırlısı olsun inşallah hızlıca açıklarlar umarım
-
Geometride paralel kenar sorusunu 8 yapan var mı ?
-
@bella ben mattan 5 soru hatrlyrm. Ebob sorusu, 2 geometri, yumurta sorusu, ingilizce bilenler sorusu, yas sorusu, baska ne vardi?
Bir de turkceden de 5 soru falan hatrlyrm. Biliyorsaniz yazar msnz? Hatrlayamadgnz Volkan Bozkir ve Yunus emre olablr. -
@solely21 BM güvenlik konseyi geçici üye gibi bir soru var mıydı ?
-
@theturinhorse mattan bir de en fazla değeri kaç olabilir vardı.
-
norveçti galiba cevabı
-
@bella anladm sagolun hocam. Peki 7 turkce sorusu oldgna emn msnz ona gore hesap yapacagm.
-
@theturinhorse 5 net hatırlanan. Acaba 6 veya 7 miydi ?