9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@adalet-istiyoruz hocam 1200 kişi çağırdılar, her 4 kişiden 3 ü elenecekti, öyle oldu. Torpil yok, herkes hakkıyla girdi diyemeyiz illaki torpilliler var ama hakkıyla giren, torpil yaptırmadan kazanan( sgk ve diğer kurumları) bir çok arkadaş var. Ben eylül ayında 2 mülakata girdim rtük ve sgk, ikisinden de elendim. Ama torpilim olmadığı için değil, mülakat tecrübem olmadığı için, nasıl durup konuşacağımı bilmediğim için elendim. Daha sonraki aylarda girdiğim 3 mülakatı kazandım. Ama torpilim olduğu için değil, tecrübelerimden ders çıkararak, hareket ve konusmalarima dikkat ederek, mülakat anında komisyona vermem gereken mesajları bulup bunlar vererek kazandım. Nacizane tavsiyem torpil diye kestirip atmak yerine şapkayı öne koyup ya ben nerde hata yaptım nerde neyi yanlış söyledim diye düşünüp diğer sınav ve mülakatlara hazırlanmak çok daha yararlı olur. İnşallah emeğinizin karşılığını alırsınız.
-
Dostlar Merhaba hepinize. Dün durumun sicakligi gecsin diye bekledim ancak bazi hususlara dair bir seyler soylemek isterim.
Her seyden evvel, tek tek ismen saymayacagim ancak kazanan tum dostlarimizi tebrik ederim. Allah utandirmasin dostlar hicbirinizi. Ozellikle uzunca bekleyislerden sonra kazanan dostlarimiz vazgecmemenin, pes etmeden mucadele etmenin ve emek vermenin karsiligini bulduguna canli ornek oldular. Insallah meslek hayatiniz da gonlunuzce olur dostlar.
Ve yine tek tek saymasam da her biri i in gercekten uzuldugum ve dualarima kattigim tum dostlarima da onerilerim var. Bugun kizgin ve uzgunsunuz ki bu en dogal hakkinizdir. Ancak kizmak size vakit yitirtecekse bu durumun zararini sadece siz goreceksiniz. Onumuzde kpss var. Puani olan dostlar icin yeni sinav imkanlari olacaktir. Size dusen bir an once toparlanmak ve yeni durumlara her an hazir olmak. Malesef bugun duzen bu dostlar. Meslege girmis olan dostlarimiz da bilsinler ki bu surec meslekte de devam edecek. Yeterlik sinavinda goreceksiniz ki bu mesele daha da keskinlesecek. Bu yonden bugun malesef kizmanin faydasi yok. Eger degissin isiyorsaniz dostlar calisip o makamlara sizler geleceksiniz. Bugun gordugunuz ne varsa aksi uygulamalari hayata gecirecek noktalarda olacaksiniz. Baska turlu her tepki sadece sizi, sevenlerinizi uzecektir. Allah yar ve yardimciniz olsun, insallah bu dar vakitler gececek bir gun. Yeter ki emek vermekten ve tevekkulden vazgecmeyin.
Oncelikle siralamalara dair bir kac sey soyleyeyim.
4 tip basari durumu var dostlar.
Basarili asil- ilk etapta tercih hakki olan 400 aday.
Basarili yedek- asillerden bos kalan adaylarin kadrolari icin ayni sekilde, bir defaya mahsus tercih yapacak adaylar.
Basarili- listede asil ya da yedek olamayan ama puani dolayisiyla basarili olup hakki yanmayan adaylar.
Basarisiz- puani dolayisiyla basarisiz olup basarisiz olma hakkindan birini yitirmis olan adaylar.Surecte kazanan arkadaslari simdi neler bekliyor?
Dostlar evvela iller duyrulacak ve bu iller arasindan 20 tercih yapacaksiniz. Bu 20 tercihte en temel mantik sudur; diyelim ki siralamaniz 100, illeri secerken istediginiz cok imkansiz olmayan illerden baslayarak siralamaniza kontenjan toplami rast gelecek belki bir nebze sarkacak bicimde yapabilirsiniz. Ilk siralarda bu taktigi izlerken sonraki illerde garantici olabilirsiniz.
Buna ek olarak 21. Tercih var. Yani re'sen atama secenegi. Bunu acip acmamakta ozgursunuz. Sayet hicbir tercihinize yerlesemezseniz kurum Sizi bos kalan illerden birisine kendisi atayacak.
Tum bu soylediklerim asil adaylar icin gecerli.
Yerlestirmeden sonra basarili olan adaylardan bos kalan kadrolar olmasi durumunda yedek adaylar da ayni asil adaylar gibi bir tercih hakkina sahip olacaklar. Bu tercih bir kereye mahsus yapilacak.
Atama surecinde 10 gun kaidesi uygulanacak mi bilmiyorum dostlar ama sanmiyorum. Cunku 30 gun meselesi de kurumun dayatmasina ragmen uygulanmadi. Bekleyip gormek lazim bunu. Ek olarak bu atama sureci olur da uzarsa ve 10. Promosyon ilani gelirse pesi sira yedek adaylarin hakki korunacaktir. Kurum bu konuda hassas davrandi daha evvelki sureclerde. Yine ayni hassasiyet gosterilecektir diye dusunuyorum.
- Promosyonu sorusturacagim dostlar. Bilgi olmasi halinde paylasacagim musterih olun. Bu diger tum alimlar icin de gecerli. Siz soyleseniz de soylemeseniz de zaten benim nezdimde bir isleyis var ve firsat oldukca zaten kulagimizi kabartiyoruz kurumlara merak etmeyin. Insallah bu promosyonda kaybeden dostlarimiz ve yine bu promosyonu az farkla kaciran dostlarimiz 10. Promosyonda muvaffak olurlar.
Bahtiniz acik olsun dostlar.
-
@genclerbirlikli 23 üncü mülakatımdı benim. 23 mülakattır ne yapacağımı nasıl davranacağımı öğrenemedim mi yani? bırakın bu hikayeleri. Kırıcı olmak istemiyorum. Allah gönlünüze göre versin hepinizin. Burada biraz daha kalırsam çok ağır konuşacağım. kimsenin kalbini kırmak istemiyorum. Allaha emanet olun
-
@paretowilfredo üstad sıralama sonlardaysa ilk sıralara Diğerlerine göre daha Gözde illeri yazmanın mantıgı var mı
-
Bilemiyorum Altan bilemiyorum bu sayfaya alışkanlık olmuş ara ara giriyorum yani şu 1000 küsur sayfada her mesaj da ciddi yaşanmışlık var:)) a aaa duygusalmışım ya ben :)))öyle işte yazmak istedim !!
-
@poisson hocam sanırım bir karmaşa olmasın diye dendi çünkü grupların bir sınırı var iibf için bile yetmeyebilir kötü niyetli olmadığını düşünüyorum
-
SGK KAZANİP HALKBANKTAN İSTİFA EDECEK OLANLAR ???
YEDEKLERE YARDİM EDELİM:)https://forum.tercihiniyap.net/topic/3755/halkbank-yedekler/16
-
ARKADAŞLAR LÜTFEN FERAGAT EDECEKLER BURADAN VEYA MESAJ İLE BANA SIRALARINI İLETSİN.BİR YEDEĞE DAHA UMUT OLUN.
-
arkadaşlar benim sonuç da başarısız olmuş. bi sorum olacak mülakat listesinin sonlarında olup kazanan var mı? yada ilklerinde olup elenen acaba kpss puanı belirleyici oldu mu?
-
@yasaklı sonlarda olup kazanamayan bildiklerim var
-
@yasaklı ben ilk başlardaydım mülakat listesinde ama yedeğim hocam.
-
@yasaklı 90+ Puanı olup asilden kazanan arkadaşlarımızda var, benim gibi asil olmayanlarda.
-
@kai-hitwatari Gülmek bizimde hakkımız kardo
-
Basarılı ne basarılı asıl ne gelde çöz bunu ? Gerçi ben direkt başarısız oldum o ayrı bu işler çalışmayla olun arkadaşlar bol bol çalışın gece gündüz çalışın çalışın derken aman haa derse değil, derse çalışmayın, torpil bulmaya çalışın, torpiliniz yoksa evden dışarı bile çıkmayın . Şimdi burdan sesleniyorum benim torpilim yok benim oyum geçerli olacak mı 24 Haziran da ???
-
@torpil Bu sefer kazanamayanlarin hepsinde basarisiz yaziyo galiba onu bende çözemedim henüz
-
Arkadaşlar FERAGAT edecek olanlar ya da FERAGAT edecek tanıdığı olanlar bu arkadaşımıza yazarlarsa çok iyi olur yedekler için bir liste tutuluyor. @conmaynard
-
Öncelikle herkes için hayırlı olsun fakat merak ettiğim bi konu var memur olupta(B grubu)kazanan varmı acaba çok merak ediyorum işsizlere öncelik verilecek gibi şeyler duymuştum daha önceleri forumlarda
-
istatistik whatsapp grubu için linki takip edin dostlar
https://chat.whatsapp.com/3MQgdYvzcXt9ipQDcYUyFU -
@biristatistikçi hocam özelden soru sormuştunuz ya bu alımda sadece başarılı yazana ben de denk gelmedim belki vardır bilmiyorum ama 3olan elenme hakkı yeni yönetmelikte 5olmuş diye anladım ben orda da yazıyor zaten yine de @paretowilfredo üstada danışalım, üstad doğru biliyorum değil mi??
-
@nonbisinidem aynen hocam 3 kere başarısız olduğunuzda bi daha mülakata giremiyordunuz şimdi 5 oldu o durum