2017 Kaymakamlık Sınavı
-
@taromisaki9 dostum tartışmalı sorularda kimseye itibar edip sevinmeyin ya da üzülmeyin. Hocaları ne diyorsa inansınlar son sözü A hoca B hoca değil Osym söyleyecek. Kimse hocalarına guvenipte emin olmasin. Hocaya soruyu iletme şekli nasıldı Allah bilir sonuçta.
-
@taromisaki9 benim hocam değil kardeşim yanlış kişiye sordunuz soruyu galiba
-
@butimar ben zaten hoca ne biliyormuş derken bunu söylüyorum.bir hoca böyle dedi diyede +1 demem netime ki hiç hesaplamadım.Bir iki haftaya sonuç gelecek ve rahatlayacağız
-
@orkaraca farkettimde etiket yanlış olmuş
-
@daywalkers Ösym nin o cevapları istediğini nerden biliyormuş hocanız ? Dışsallık ve imkb yaptım ben de o soruları.evet birinin ne olduğu belli değil biri de hatalı.Ama ösymnin onları istediğini nerden biliyormuş sayın hocanız ?
-
@taromisaki9 aynen dostum. Hocalarımız cok kıymetli fikirleri önemli ama sinava onlar girmedi soru da ne sorulduguna hakim değiller. Bizler soruları net olarak aktaramayabiliyoruz, anladığımız gibi aktarıyoruz. Profesor dahi olsa hocalar bu sebeple yanılabilir. Ki aynı soruya farklı cevaplar vermeleri de bunu ispat eder nitelikte.
-
Kamu iktisadi teşebbüslerinin özellestirilmesi kararı alan Toplu Konut ve Kamu Ortaklıgi idaresi, Özellestirme surecini yöneten Yüksek Planlama Kurulumuş. Özelleştirilmesine karar verilen Kit bir Anonim Şirket haline gelirmiş. Anonim şirket haline gelen kitlerin hisse senetlerinin satışı farkli yollarla yapilabilirmiş. Bu yollardan biriside IMKB araciligi ile satiş yapmakmiş ki Türkiyede bununla ilgili 80 sonu ve 90 başinda cok ornek varmiş. 1986 dedigı icinde acaba IMKB yi mi sormaya calisti dedi. Çunku 1986 da kurulan bir kurum yok.
Dişsallik sorusundada kesin cevap şudur demedi. Ama Mikro sorusu olduğu için Dişsalligı sormaya çalişmişlar dedi. Ama Bu nasil bir soru dedi. Kardesim.
Bu arada ben konutugumuz seyleri soyluyorum. Trol falan değilim.
-
@butimar Sorularida su seklide aktardim hata varsa düzeltin?
1- Kamu iktisadi teşebbüslerinin hisse senedi satişlarini yapmak üzere 1986 yilinda kurulan kurumu yaziniz.
2- Kimilerinin gizli eylemlerinin dıgerlerinin ödentilerini etkilemesine ne ad verilir?
-
@daywalkers saygıdeğer hocamızın söylemlerini biz de izah etmeye çalıştık dostum.benim takıldığım bunu sormaya çalışmış şeklindeki ifade oldu.dediğim gibi imkb ve dışsallık yaptım.dışsallık ol adığını düşünüyorum ve ne sorulduğu hiç belli değil.teşekkür ediyorum katkından dolayı
-
@daywalkers hisse senedi satışı için kurulmuş kurum değil. Hisse satışı kararı veren kurum soruluyor. Bu sorunun cevabı imkb ise soru kesinlikle iptal edilir.
-
@daywalkers saygıdeğer hocamızın söylemlerini biz de izah etmeye çalıştık dostum.benim takıldığım bunu sormaya çalışmış şeklindeki ifade oldu.dediğim gibi imkb ve dışsallık yaptım.dışsallık olmadığını düşünüyorum ve ne sorulduğu hiç belli değil.teşekkür ediyorum katkından dolayı
-
@daywalkers 1. soru için
gerçekten hocan hakli kardeşim
imkb'yi sormaya çalışmışlar ama afedersin ....ne etmişlerilk bakışta imkb satış yapamaz durumunu akla getiriyor,halbuki yapılan ne diyeyim mekanı soruyor,bu iş nerde yapilir gibi
soruya bak,anlatamiyorum bile
-
@beratkarahanlı bak eğer bu ise bence de imkb olamaz cevap
-
@kocist hem imkb sadece kitlerin hisse satışlarını yapmak için kurulan bir yer değil.
-
ÖSYM açık uçlu soru yapayım derken sorunun bir çok yerinde çık bırakıyor.
-
@beratkarahanlı eğer soruyu senin dediğin gibi sordularsa Toplu Konut ve Kamu Ortakligi idaresi olur cevap
-
@beratkarahanlı tabi tabi. zaten bu nedenle ilk günden bu yana imkb benim içime tam sinmedi hiç
borsaların kurulma amacı çok basittir,bildiğin pazardır buralar ya,sermaye tabana daha çok yayılsın bir de yatırım için sermaye daha çok,hızlı ve kolay bulunsun amacıyla ihdas edilmiş kuruluşlardır -
Bir de Teog yerine gelecek sistemin açık uçlu yapılacağı söylendi.Allah öğrencilere hocalarına ve ailelerine sabır versin.Biz koca koca insanlar daha sistemi anlayamadık ve her şeyden kıllanır olduk.nasıl kaldıracak çocuklar bunu.şuna bakar mısınız Cumhuriyet’in ilanı gider mi diyoruz.bunu yazan arkadaşlar kızmasın ben de bu şekilde hatalı yazdım.gider mi korkusu var.bu kuruma güvensizliktir.haklı olarak güvenmiyoruz hemde
-
İmkb sorusu geçen yılın cevap merkez bankası degiline döndü sanırım
-
@daywalkers hisselerinin satılmasına karar veren kurum falan değil iyice zıvanadan çıktı soruda değişmeye başladı. "Hisselerinin satıldığı kurum" soruldu adım kadar eminim...