2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
-
@baumol Verilebilir hocam.2.oturumdan sonra üstadla konuştum.Bütün kağıtlar okunur,duruma bakılır,insiyatif kullanılır dedi.
-
@baumol ben once butce acigini tanimladim sonra enflasyonla issizligin beraber olmasi yani stagflasyonu tanimladim. Butce acigini kapatmak icin ne yapmak lazim diyodu. Kamu harcamalarinin azaltilmasi ve vergilerin artirilmasi gerektigini yazdim ve bunlarin daha butce acigini kapatmasinin maliyeti artan issizlik olur falan dedim. Baska seylerde yazdim da tam hatirima gelmedi. Sallamasyon oldu o soru biraz..
-
@baumol hocam klasik sınava test sınavı mantığıyla bakmayın, bu sınav esnasında aklınızda olsun özellikle, test yöntemine alışınca klasik sınavda eğer soruyu bilmiyorsa boş geçme eğiliminde oluyor insan.. Çok alakasız saçma sapan cevaplar olmadıkça ne biliyorsanız yazın ve gerisini komisyonun insafına bırakın.. Olmayan soruya puan veremezler ama 3-5 cümle yazılmış bir soruya eğer insiyatifli okuyacaklarsa barajı geçirmek için kurtaracak kadar puan dağıtabilirler.. Alırsınız bişeyler o sorudan bence, merak etmeyin.. Onlar da farkındadır ders bazında 60-toplamda 70 barajının gayet yüksek olacağının ve toleranssız okunursa kimsenin sınavı geçemeyeceğinin
-
@asımın-nesli valla 2.oturumda o sorular varken sağlam insiyatif kullanılır o kesin yani. Gözlemlediğim kadarıyla müfettişler de sorulan soruların zorluğundan rahatsızlardı.
-
@satrab Hocam çok sağolun ya. Valla moralim çok bozulmuştu. Rahatladım bir nebze.
-
@asımın-nesli gecen sene iş mufettisligini kazanan birinden duydugum şu şekilde. 1.oturuma daha cok önem veriliyormus. Onu istedikleri duzeyde yapanlara diger oturumda tolerans taniyorlarmis.
-
@isimsiz Aynen geçerli dostum bu duyduğun. Geçen sene rekor da bir alım yapıldı. Ancak bu sene sorulara bakarak korkarım eski usûle dönülmek isteniyor gibi. Kurum elitislik yapıp da doldurmayabilir kadroyu ki bunu daha sınavda gerçekleştirmişe benziyor. İlk oturumu geçemeyen 1 puanla dâhi olsa verilmiyordu önceki sınavlarda. Geçtiğimiz yıl ki istisna dışında hep böyle oldu korkarım bu alımda da öyle yaklaşacaklar. İnşallah yanılırım da geçtiğimiz yıl ki gibi yüksek oranlı bir alım olur.
-
@paretowilfredo Hocam ben ilk mevzuatta 70 alırım. Diğer alanlarda kolaylık sağlarlar mı yanı ?
-
@Baumol Buna peşinen cevap vermek mümkün değil dostum ancak daha toleranslı olunması mümkün.
-
@paretowilfredo valla üstad bildiğimizi kağıda aktarmaya çalıştık elimizden geldiğince. Bundan sonrasi icin elden bisey gelmez. Bekleyip gorecegiz..
-
Arkadaslar ilk oturumda cidden cok iyi kagit verdigime inaniyorum butun sorulara cevap verdim ve 1.sorudaki bazi kisimlar haric diger sorularim digru cevaplardi. 3. Oturumda da hepsini cevapladim ufak tefek hatalar illaki vardır ama 70 barajini rahat gecerim gibi. Gel gelelim 2 Oturuma 2 soruda biraz sallayarak cevapladim. 1 soru yarim yamalak cevapladim gerisini yaptim. Cevap kağıdını vermeden kontrol ettim bu sorulari 0 puan baz alarak 50 ile 65 civari hesapliyorum. Simdi 1. Oturum 85 90 3. Oturum keza oyle gelirde 2. Oturumda 55 de bırakırlar mi sizce? Kime sorsam 2. Oturumda zorlandığını söylüyor. Kafayı yicem dusunmekten okurken biraz yardımcı olurlar insaallah... Yoksa gecen sayisi bir elin parmağını gecmez
-
@baumol vermezler çünkü direk 2.maddeyi sormuyordu.
-
@buhara aynen ben de öyle düşünüyorum
-
Arkadaşlar yazılı sınavda barajı geçen herkes mi mülakata kalıyor. Mülakata kalacaklar hakkında belli bir yüzde belirtilmemiş sınav ilanında göremedim ben
-
@utku 2 katı mülakata kalıyor. Yani 160 kişi. Ama genelde iki kat bile barajı zaten geçemiyor
-
@obsesifsancı böyle bir açıklama yazıyor mu kardeşim ben göremedim de
-
Oturum barajlarını ve genel ortalamayı geçen herkes mülakata kalacak
-
@buhara sende durum nedir Hocam ?
-
İŞ HUKUKU OTURUMU
(20 puan) 1)İş kanununda ilgili maddelerde ücretin korunmasını asgari ücret,ücret kesme cezası,ücretten indirelemeyecek haller,ücretin zamanında ödenmesi,Kamu işverenlerin sorumluluğu bakımından açıklayınız
(15 puan) 2)Sendika özgürlüğünün güvencesinden 5 tanesini yazınız.
(15 puan) 3)Uluslararası iş gücü kanununa göre çalışma izninin işçi ve işveren dışında iptal edilmesi sebeplerinden 5 tanesini yazınız
(15 puan) 4)Özel istihdam bürosunun geçici kurduğu hallerden 5 tanesini yazınız
(10 puan) 5)Deniz iş kanuna göre iş süresini açıklayın
(15 puan) 6)İşveren işçi birolla haziran tarihinde 3 ay deneme süresi koyarak iş sözleşmesi yapmıştır.Temmuz ayında iş sözleşmesi feshedilmiştir. İşyerinde toplu iş sözleşmesi yoktur.
A)Deneme süresi kaydı geçerli midir ? Neden(7,5 puan)
B)İşçi 3 ay çalışıp ücretini istemektedir.Geçerli midir ?(7,5 puan)
(10 puan) 7)Toplu iş sözleşmesinde yetki şartını açıklayınızarkadaşlar puanlama bu şekilde miydi? hatırlayan var mı
-
1İş kanunun uyglanmadığında hangi kanun uygulanır?Genel kanun özel kanun ayırımını yapınız.İş kanunu bakımından genel-özel kanun nedir?
2)İşçi tarafından işverenin ibrasını ve şartlarını,Şarta uyulmaması halinde yaptırımları açıklayınız
3)Adam çalıştıranın sorumluğunu açıklayınız
4)Görevden uzaklaştırma nedir?Görevden uzaklaştırmaya kimler yetkilidir?
5)Dmk da sayılan disiplin cezası türlerini yazıp birini açıklayın kimler disiplin cezası vermeye yetkilidir?
6)İdari yargı yetkisinin sınırlarını açıklayın iyuk madde 2 çerçevesinde açıklayın
7)Jellinek tarafından oluşturulan temel hak ve hürriyetlerle ilgili devletin faaliyetletri ve yükümlülüklerinin adı nedir?AçıklayınızBu oturumda da sadece 1. sorunun 20 puan olduğunu hatırlıyorum diğerlerinden emin değilim hatırlayan var mı?