2017 İŞ MÜFETTİŞİ YARDIMCILIĞI
-
@paretowilfredo İlanda 394 sayılı Hafta Tatili Hakkında Kanun yazıyor ancak internette bu kanunun yürürlükten kalktığı yazıyor.Mevzuat.gov'da da yok.Sizin yorumunuz nedir acaba yürürlükten kalkmış kanundan soru gelir mi?
-
@demoklesinkılıcı Dostum 7033 ile 394 resmen yürürlükten kaldırıldı ancak onun inşa ettiği çerçeve ile oluşturulmuş başka kanunlardaki Özellikle de Anayasal kapsam aynı şekilde sürüyor. Kanunun temel düzenleme alanı zaten belli idi. Kanun mülga olsa da hafta tatiline dair özellikle Anayasal ve 4857'deki yasal hükümlere iyi çalışmak lazım. Bunun yerine sorular oralardan ikame edilecektir.
-
iyi günler bu sınav icin akadronun ceko kitabına calıssam ılk oturum ıcın yeterli olur mu?
-
@melikesysl Malesef dostum. Kitap KPSS formatli ve bu sinavin cok az kismina isabet eden konulari var. Kalan konular çalışma ekonomisi alanlariyla ilgili kitabin.
-
@paretowilfredo tesekkur ederim hic bulasmayım ozaman
-
@paretowilfredo Çok teşekkür ederim, alan dolayısıyla bu konularda eksiğim; mevzuatın içeriğine de yabancı olunca tekrar sağolun.
-
arkadaşlar benim p9 puanım 90 küsürat ve ben bu sınava nasıl çalışcağımı bilmiyorum yani kanun mu okumalı sadece sanki 1. oturum dan genel bilgiler soararlar gibi
-
@müflis kardeş bence sen 90 a gelir mi sorusunun cevabını merak ediyorsun gibi geldi
-
@müflis 90 olduguna emin misin
-
@paretowilfredo hocam sınava girmeye hak kazananlar sizce ne zaman açıklanır? Şimdi kanunlara başlasak belki de sınava girmeye hak kazanamayacağız. Hadi bekleyelim desek bu sefer de sınava kadar yetişmeyebilir. Tavsiyeniz var mıdır bu konuda?
-
sizce tüm kanunlardan soru gelir mi?Şunu eleyebilirsin dediğiniz kanun var mı?
-
arkadaşlar özellikle sınavın birinci bölümü için çıkmış soruları bulabileceğimiz klasik sınavlar için hazırlanmış bir kitap var mıdır ya da daha önceden paylaşılmış bir döküman bulabilir miyiz
-
İlk oturuma hazırlanacak vaktim söz konusu olmadığı için başvurmayacağım.Başvuracak arkadaşlara başarılar diliyorum
-
Kac puan uzeri baslasin dersiniz calismaya
-
@hobbes 86-87
-
Olur da kazanırsak Ankara'da mı çalışacağız ?
-
@baumol guy mulakatini atlatip başlıyorum o zman calismaya
-
soru tarzı ve sayısı konusunda bilgisi olan var mı ?
-
İŞ MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞIİ 11 Temmuz 2015
1 oturum
-
işçi işveren,gemi adamı, gazeteci ,ücret ,sigortalı işsiz , çırak gibi , görevli makam 5 tanesini tanımla
-
sendika üyeliğinin sona ermesi ve askıya alınması ?
-
a) Basın iş kanununa göre fazla mesai b) Deniz iş kanununa göre fazla mesai c) risk önlemleriyle ilgili birşey 2 tanesini seçip cevaplandır
-
iş kazası tanımı ve bildirilmesi?
-
toplu işten çıkarma?
- oturum
-
anayasa md 125 yargı yolu
-
ceza kanununda şahsilik ve tüzel kişilerin cezai sorumlulukları
-
a)idarede takdir yetkisi sınırları
b) idarede hizmet kusurları
- a) zilyetlik nedir? türleri
b) acente
c) disiplin cezalarının silinmesi 657
- a) kusursuz sorumluluk halleri nelerdir? işçi çalıştıranın sorumluluğunu açıklayın
b)borçlar kanunu hizmet sözleşmesinde işçinin kişiliğinin korunması ne demektir?
- oturum
- deflasyon nedir? hangi maliye politikaları uygulanır?
2)konversiyon nedir?
- a) bilgiler vermiş asit test oranı, cari oran, finansal kaldıraç,net çalışma sermayesini soruyor
b) vergiyi sona erdiren olaylar
4)marjinal ikame oranı nedir? grafikle anlat tam ikame ve ikame edilemeyen durumları göster
5)otomatik stabilizatör, bolluk paradoksu ,dar mükellefiyet,niskanen bürokrasi modeli , okun yasası ... 4 tane seçip tanımla
-
-
Arkadaşlar bugün kanun okumalarına başladım. İş sağlığı ve güvenliği ile alakalı para cezalarını bilmemiz gerekir mi?