Vakifbank müfettişlik
-
@lessismore evet can'di ilk taraf ama hiç emin olmayarak yaptım tamamen 2.taraf tuttuğu için.
-
Bilgisayar ve mühendislikten giren var mı
-
@kelaynak sagolun hocam peki conform yaptınız mi hic. bir de reveal vardi cevaplarda
-
..........
-
@kelaynak hatırlamıyorum hocam valla
-
@kelaynak o french revolotion sorusuydu doğru cevap yani
-
O sorunun cevabı reveal olması lazım arkadaşlar. İktisatta A grubunda ilk sorunun cevabı neydi esneklik sorusu 7-8-9-10-11 vardı.
-
@summer evet hocam. Gelir vergisi Dolaysız, Kdv Dolaylı.
-
Arkadaşlar süreyi yetiştirebilen varsa gerçekten helal olsun. Çünkü benim mantık sınırlarım dahilinde bu mümkün değil. Hele bir de yüzde yetmiş doğru yapabilicek varsa. Ben hiç İngilizce çözmedim çünkü bir soru ile bile yüzde yetmişin altında kalsa müfettişlik için eleniliyor bu net ve bu kadar sürede bu kadar doğru yapmam benim için imkansız. bu yüzden tüm vaktimi Yetenek sorularına ayırdım ve soruları rahat bir şekilde çözdüm. (uzmanlık teklifi ihtimalini düşünerek.) sınavın En kolay bölüm muhasebeydi maliye sorularına bakmadım ama eğer dediğiniz gibi zorsa muhasebeyi seçenler daha fazla avantaj sağladı. Ekonomi ve hukuk da KPSS nin bir tık üstüydü. Zaten 30-50 kişi arası alınacak ve 7400 başvuru yapıldı. Zor ihtimal ama birileri de mutlaka kazanacak. Herkes için hayırlısı olsun.
-
Maliyede cevabi gercek vergi yuku olan bi soru vardi. Net vergi yüküyle arasinda kalan cok olmustur.
-
hukukta limited şirket ile ilgili hangisi yanlıştır diye bi soru vardı. ortaklardan birinin ölmesi sona erme sebebidir şıkkını işaretledim sanırım
-
katılım bankalarının gerçekleştiremediği faaliyet diye bir soru vardı sanırım şıkları hatırlayamadım
-
@shady1 o soruda vergi yansıtılmasından bahsediyor muydu hocam ben sadece sağlanan kamusal faydaları düşürücez diye okudum net vergi yükü yaptım.
-
ticari ve sınai işletmelerin birden fazla yerleşim yeri olabilir mi bi soruda bununla ilgili bi şık vardı
-
@pantheon1 yansimalar da vardi hocam
-
@jimgordon, içinde söyledi: Vakifbank müfettişlik
hukukta limited şirket ile ilgili hangisi yanlıştır diye bi soru vardı. ortaklardan birinin ölmesi sona erme sebebidir şıkkını işaretledim sanırım
hocam ben de onu işaretledim -
@dellafeu Çok teşekkürler.Peki dış ticaret dengesi hangi bilanço hesabında diye bi soru vardı.Sermaye hesabı mı iibf mezunu olmadığım için soruyorum
-
Hukuk KPSS bir tık üstü , iktisat saçma , muhasebe çok basitti ( iyi ki muhasebe secmisim:)
-
Bu arada,arkadaşlar matematikte yanlış bi soru vardı ona itiraz nasıl oluyo sadeleştirme sorusu
-
İngilizce YDS 90 olarak girdim süreden dolayı zorlandim, yoksa yapılmayacak değildi fazla hatırlamıyorum ama expand var, promote var,present perfect var, geçmiş zamanlı pasif var, bağlaçlar da rağmen olanli olacak, 11.soru a kitapçığı unless kesin, çeviriler kolaydı, anlam yakınlık olarak ters anlam vardı 24.soru sanırsam aşırı üst düzey soruydu o sorunun yanlış olma ihtimali yüksek.Anlam bozanlarda birtanesi 3 olucak, diğeri 1 olucak, birtanesi 5 olucak diğeri aklımda değil, paragraflari tam okuyamadım ama netti.kelime ilk sorusu çok açık değildi soru.
Genel yetenek süre yetmedi 25 tane salladım.
Hukuk tamamen özel hukumlerdi
Basel standartlari olucak
Limited ortak ölmesi olucak
Çekler de yanlız 1 (aval)
Bağışlama sağlararasi yanlış emin değilim
Velayet sorusu karmasikti E yaptim
Ticari ve sınai birden fazla yerleşim yeri olamaz
SPK olucak birtanesi
Kuruluş ve faaliyet izni yaptım birtanesi emin değilim
İcrada ödeme emrine şikayet D
İlamsiz icra taşınmaz tahliyesi
Bono vade olucak
Hatırladıklarım bunlar hukuk genel itibariyle 27 doğru bekliyorumİktisat KPSS duzeyindeydi,
Lüks mal
Esneklik 11
12.5 bütçe
Cobb Douglas 0.5
Sadece X tuketir
Bernard
Laffer nominal arzı göstermez
Faiz sorusu yüzde 5 reel faiz
Faktör fiyatları
Prebish
TCMB hedef yüzde 5
Amoro Robinson marjinal getiri
Hatırladıklarım bunlarMaliyeci olarak maliyede zorlandim aşırı detaydi
2018-2022 tahakkuk
5 gün elektronik tebliğ
KDV indirim yüzde 5
-25 bütçe açık
Yanlız 4 (hürriyet bağlayıcı)
Reel faiz yüzde 25
IMF sorusu D
Gerçek vergi yükü
Hazine dengesi emanet çıkar avans ekle
Ucret yaptım bitane
Klasik yaptım ama o soru çok karışıktı
Yapısal yaklaşım
Baumol
Ricardo denklik
Özel bütçeli kuruluşlar
Yüzde 4 buldum bir soruyu
110.000 maliyet sorusu(maliyede ne işi varsa bu sorunun)
Fayda/maliyet yaptım ama yatırım karlılığı da olabilirGenel olarak barajları geçen direk alınır kpssnin 2 tık üstü bir sinavdi.