Vakifbank müfettişlik
-
@mhmt7 galiba benim olduğum sınıf hariç her yerde böyle tek tük katılım olmuş çok ilginç. Ben de sınavda baya kişi gelmiş herhalde diyordum kendime. Benim sınıfımda 4 kişi gelmemişti amfideydim üstelik.
-
@keynesinabv ben iü de girdim, ilk oturumda sınıf fulldü. 65-70 kişi civarı. İkinci oturumda 5-6 sıra boş kalmıştı. 1.saatin sonunda ise 30 kişi anca vardı.
-
Sınav için kimse yok doğru düzgün konuşan. Giren kişiler muhtemelen öylesine girdi hatta büyük bir çoğunluk girmedi gibi. Benim girdiğim sınıfta da olmayanlar vardı arkadaslarinkinde de . Sonuçlar ne zaman açıklanır bilen var mı acaba
-
@golden-ratio gelir arttıkça talebi artan mal normal maldır yani zorunlu ya da lüks maldır bu yüzden kesin lüks mal diyemeyiz. Ama gelir arttıkça talebi artan malın kesinlikle talep kanununa uyduğunu söyleyebiliriz. çünkü normal maldır. talep kanununa uymayan sadece giffen mallar
-
@brrkrbn yanlış hatirlamiyorsam geçen sene 3 haftada açıklanmıştı tahminimce martın 26 sı ile 30 u arası açıklanır
-
Uzman yardımcılığı için nasıl bir kriter var arkadaşlar? Gy-ing kısmı daha başarılı olması mı avantaj yoksa alan netlerini mi dikkate alıyorlar ?
-
@jimgordon dikkatli okuduysan yazdığımı kesinlikle lüks maldır demedim zaten seçenekler arasında doğru olan oydu kesin doğru seçenek yoktu o soruda bence .Ayrıca talep doğrusu çizerken de grafijlerde. bağımlı değişken P ve bağımsız değişken Q vardır .Yani gelirdeki artış ve azalis ile malın talep kanuna uygun olup olması hakkında bir yorum yapılamaz .
-
@golden-ratio zaten soruda gelir arttıkça talep edilen miktar daha fazla artar diyordu lüks mal oluyor esneklik 1 den büyük olucakti.Luks mal en yakın cevapti
-
@golden-ratio Bak ben bu soruyu lüks mal yaptım ama böyle bir açıklama yapmak hiç aklıma gelmedi. Hatta sınavda tam talep kanununu işaretlerlen lüks mala döndüm sebepsizce. Tebrik ederim sizi. Sen söylemedin ama ben söyleyeyim o vakit: cevap kesinlikle Lüks mal olacak.
-
@bianconeri evet hocam bende soruda "daha cok" ifadesinden dolayi luks mal dedim. esneklik 1den buyuk oluyor ve luks mal.
-
arkadaşlar uzman yardımcılığı için kriter nelerdir acaba bilen varmı?
-
Temsilcide ucret zorunlulugu vardir diye yanlisi sordugu soru vardi.
-
@bcbc3434 ben de aynı soruyu sordum teftişten umudu kesince
-
@bcbc3434 ing dışındaki tüm alanlardan barajı geçmek
-
@baumol kesinlikle lüks mal dır demek te yanlış .Şöyle gelirdeki artış ile gelir -tüketim doğrusu çizilir ve buna bağlı olarak malın türü hakkında yorum yapılabilir .zorunlu mallarda da gelir arttıkça tüketim artar , Sadece gelirdeki yuzdesel degisimden daha az artar .ve yanlış hatırlamıyorsam soruda gelir arttıkça tüketim artan bir mal hakkinda kesinlikle ne denilebilir diyordu .Gelirdeki yuzdesel artistan (miktar değil )olarak daha fazla artıyor deseydi haklı olurdunuz .
Biraz uzun oldu ama soruda kesin doğru olan bir ibare yoktu bana kalırsa -
Ben bilgisayardan girdim. Sınıfta 70 küsür kişi vardı. Başka bilgisayar sınıfları var mıydı? bilgisayardan toplam giren sayısı kaç merak ediyorum. sınava gelirsek;
*Önce ingilizceme güvendiğim için önce ondan başladım. 40 soru 40 dk sürdü. Normal. YDS'de öyle sürmüştü. Sınav yds'den bi tık daha kolaydı ancak onda yüzde kaç yaptıysanız bunda da aynı olur bence. Bu arada bitki başlık sorusu garipti. Ben "Plants keep in touch" gibi bir şık vardı onu işaretledim. İletişimde oldukları için.
*GY kolay gibiydi. ALES'ten daha kısa sorular vardı. Ancak süre yine de yetmedi. 40 soru 50 dk az. Yaklaşık 10 soruyu optikten attım.
*Mühendislik kısmı bence sinir bozucuydu. Atomların yarılanma ömrü varsa T0 anında kütlesini bulmaya yarayan denklem/formül ne olur tarzı diferansiyel sorularına aşina değildim. Genellikle şıkları yorumladım. Biraz unutmuşum.
*alan kısmı bam bam bam bilgi sorusuydu. 80 sorunun 70i öyleydi. Cat5 kablonun (ethernet kablosu) ucundaki parçayı (connector) sormuşlar direkt. Salladım tuttu gibi bişey oldu. Özel ilgi alanı olmayan birinin bilmesi beklenmemeli. İşin bu olsa her türlü öğrenirsin zaten.Bu arada yabancı dil sadece barajda kullanılıyormuş. Puana katılmıyormuş. bilseydim ingilizceden beş soru filan sallayıp o 5 dakikayı gy'de kullanırdım.
Sonuç olarak baraj geçilir gibi ama sıralamada ne olur, çok belirsiz. optik formlu 7 bin kişinin girdiği sınav teoride max 1 haftada açıklanır ama 3-4 hafta merakla bekleyeceğiz artık.
-
@requescatinpace ben onu yaptım ama emin değilim.
-
İngilizcesi iyi gecenler emin oldukları cevapları yazabilirler mi
-
@bestof92 teşekkürler
-
Aynen ya İngilizcenin cevaplarını yazsak çok güzel olur arkadaşlar