PTT Personel Alımı 2018
-
@voshue Yökdil'den dolayı mı diyorsunuz?
-
sonunda kamu yönetimi olarak başvurabiliyoruz
-
@genclerbirlikli hocam 2014'te kurum içi sınav yapmış. 80 soruya 120 dakika vermiş. Türkçe soruları bayağı kolay. diğerleri alan soruları. bağlantıdan ulaşabilirsiniz.
http://ik.ptt.gov.tr/wp-content/uploads/2018/04/PTT-MERKEZ-MÜDÜRLÜKLERİ-GRUBU-A-KİTAPÇIĞI.pdf -
@voshue hocam inanın sayı konusunda çok kötüyümdür. Biraz fazla geldi rakam. Geçti yökdil belki bu rakama ulaştırır, bilemedim. Sınavı merak ediyorum gerçekten. Baraj yüksek. Bence zor olmayacak ama umarım bildiğimiz konularda gelen saçma sapan sorularla emekler boşa gitmez.
-
@fc-real-gdp kurum ici yükselme mi hocam bu
-
@voshue kamu bankasi uzman yardımcısı sinavlarina basvuruda dil sarti yok, O yuzden herkes basvuruyo. Dil sarti 70 olan sinava bu kadar basvuru cikmaz bence
-
@genclerbirlikli hocam sinavi gazi mi yapiyomus, ilanda gözümden mi kaçtı acaba? Sen de giriyo musun
-
@genclerbirlikli hocam yükselme sınavı sanırım.
-
yazili sinavda 60 ustu alan herkes mulakata kalacak mi?
-
@shady1 evet gaziydi. Tabii ki hocam kaçar mı
-
arkadaşlar ptt yi aradım,
1)Adaylar; Avukat, Mimar, Mühendis, Tekniker, Gişe ve Büro Görevlisi ile Postacı pozisyonlarına başvuru tarihi itibari ile MERNİS adresinin bulunduğu İl'e başvuru yapabileceklerdir. Birden fazla İl'e yapılan başvurular geçersiz sayılacaktır. PTT Uzman Yardımcısı pozisyonları için ikamet (mernis) şartı aranmayacaktır.
burada yer alan maddeyi herkes yanlış anlıyor galiba,
mesela mühendisler icin her ilde alım yok,
mesela sadece Ankara alıyor diyelim Ankarada yaşamak zorunda değilsiniz illa, başvuruyu yaşadığınız ilden yapacaksınız, kadro tercihi önemsiz.bizzat aradım sordum, orada yüksek ihtimal bir kelime hatası yaptılar o yüzden yanlış anlaşılıyor.
-
@b-a-f kusura bkmayn anlamadığım için soruyorum yani gişe görevlisi için mesela ben urfada yaşıyorum mernise mi başvurcam urfada alım yok Antep de var nasıl olck anlamadm
-
@ltfye hocam işte orası karmaşık, başvuruyu bulundugunuz ilden yapacaksınız, ama farklı ildeki kadroyu yazabiliyormussunuz. ben aradıgımda telefondaki bayan öyle söyledi. isterseniz sizde arayın daha fazla kişi ararsa oradaki cümle karmaşasını da düzeltirler.
-
@b-a-f Umarım dediğiniz gibi olur hocam.
-
@shady1 Ben de öyle düşünüyorum. Baraj da yüksek değil mi hocam? Orada da çok eleme olacağını düşünüyorum. Bu yüzden sınav zor olmaz ya da biraz kolay olur diyebilir miyiz?
-
@veblenist sinav hakkinda fikrim yok ama katilim dusuk olur aynen hocam
-
@shady1 bir de takvime bakıyorum oldukça yoğun. Sizce sınav ne zaman olur? 15i gibi bayram var, 24 seçim, 31’i ygs/lys, olursa 8’i ikinci tur, 22-28/29 KPSS. Ben bir türlü sıkıştıramadım sınavı hocam. Sizce ne zaman olur?
-
@veblenist 70 dil yüksek evet buna cevap vermemisim. Kpss ve bayramla çakişmayacagi kesin de diger sinavlarla çakışabilir. Sayıştay ile aöf nin çakıştığı gibi hocam. Ne zaman olur kurum bile karar verememis biz ne diyelim
-
ptt uzman yardımcılığına yökdil de kabul edildiği için sizce başvuru kaç kişi olabilir bence 2 bin kişiden fazla olabilir çünkü son yapılan yökdilden rahatlıkla 70 üstü alan sayısı bayağı fazla olmasına bağlayabiliriz.
-
Yökdil sınavına giren insanların çoğu yüksek lisans,doktora ve araştırma görevliliği için giriyor. Çünkü en başta açık açık yds ile eş değer olmayacağı söylenmişti. Bu yüzden sınava giren sayısını çok arttırmayacaktır. Belki yökdili olup yüksek lisans doktora yapıp kadro bekleme sürecinde olan adaylar başvuru yapar. Onda da alan bilgisi belirleyici kıstas olacaktır.