2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Son tartışma konusuyla ilgili ben de kendi düşüncelerime değinmek isterim. Maaş beni tatmin etmeyecek bunu biliyorum.(fakat Ankaralıyım ve Ankarayı tercih ettim kazanırsam kira giderim olmayacak.Bu maaş bana yetmez ama evet düşüncesindeyim.)
Ama bir yerlerden başlamak zorundayım. Bir işim, iş dünyası için bir vasfım olmak zorunda. Ve önümdeki bu fırsat hiç de yabana atılacak bir fırsat değil.( Maaş yetersiz olsa bile)
Eğer olur da mulakatlari geçersem çalışıp para kazanabilecek, paradan da önemlisi tecrübe edinebileceğim. Tecrübe demek vasıf demek aynı zamanda. Yani artık BANKACI olacağım. İibfnin en önemli sorunu bitirince ne olacağındır. (Ve bankacılıkta kendine güveniyorsan yükselme imkanı kuşkusuz vardır hele ki bir kamu bankası olan Halkbank'ta bu daha da fazla.)
Hemşirelik,mühendislik,polislik,öğretmenlik,tıp veya psikoloji okuyanların böyle bir sorunu yok. Fakat biz iibflilerin var: "bitirince ne olacağız ?" Öyle ki mali musavirlikten tutun da insan kaynaklarına kadar her meslekte uzmanlasabiliriz. (Son olarak bunlara uzlaştırıcı da eklendi galiba )
İnanın "ben neyim" sorusu benim için şu an paradan çok daha ağır basan bir soru. Ha, ben de isterim bir doktor veya psikolog kadar maaş almayı. Paraya ihtiyacım tabiki var orası ayrı.
Maaşı dert etmeyin arkadaşlar. Forumlardan ve diğer kaynaklardan okuduğum kadarıyla servis görevlisinde de zaten yükselme imkanı var ve buna paralel olarak maaş da artacaktır. Ama artık "ne iş yaparsın ?" dediklerinde "bankacıyım" demek için sabırsızlanıyorum. İş dünyasında kendi kimligime kavuşmak benim için çok önemli o yüzden bir yerden başlamak lazım düşüncesindeyim.
Mesleğinizde mutlu olmasanız bile devam etmeye çalışın gidebildiği kadar. Sektörde edineceginiz tecrübeler size başka kapılar için anahtar olacaktır.
-
@gökalp herkes kendi tecrübesini ve gördüklerini paylaşıyor anlasilan
-
5-6 Mart için görmedim dostum görürsem haber ederim buralara
-
@ceska dostum yazdiklarina katiliyorum.Ama bankacilik meslegi bir doktor muhendis ogretmen yada avukat kadar toplumda kabul gormez.Cunku millet olarak bankalari sevmiyoruz.Ve cogu kiside biliyo gisede az maas verildigini
-
@zenginmemur sen hangi ülkede yaşıyon ya bankacılık büyük meslek her yerde toplumun bilgi seviyesini bilmiyor musun herkesi bizim gibi oldugunu düşünme sana diyim üni mezunları bile hala kpss a yı bile nasıl oldugunu bilmiyor ki ilkokul mezunu insanlar hiç bilmez o yüzden bankacı ol diyenler var cevremde bolca gelir uzmanı sgk denetmeni diyorum yüzüme bos bos bakıyor insanlar bankacı diyince aa cok iyi diyorlar anladın mı
-
Arkadaşlar yok bankacılık şöyle yok parası az. Herkes biliyo sektör hakkında biseyler. Bazi arkadaslarin yorumlarina bakiyorum da sanki 3 4 bankadan is teklifi gelmis de seçim yapamiyo. Insanların önünde umut bağladığı bir mülakat var. Lütfen bu umutları köreltmeye çalışmayalim...
-
@grimmjow ben varim 5 6 mart antalya
-
@prsnll-adayı-52 tabiki suan mülakatin oldugu bir alimdan bahsediyoruz.Ve toplamda 1000 kisi istihdam edilecek ve 65000 basvurudan siyrildik.Bunu kimse gozardi etmemeli artik devir cok farkli alimlar cok az a grubu tikanmis vaziyetteyken tabiki insallah hepimiz geceriz ama.Olmuyo iste maas konusuna gelince deniz astsubayi olan bir memur 4000 lira maas alirken sadece ygs puanini alim yaparken.Bizler 4 yil arti 2 3 yilda alan icin emek veriyoruz aldigimiz maas 2200 bu adaletsizlige karsiyim.Daha iyi yerler var ama kpss sinavinda karsilastigimiz bi olumsuzluk bir yilimiz heba ediyo iste benim anlatmak istedigim bu
-
Sehir sivas
-
arkadaşlar 18 19 şubat grubu kurduk
WhatsApp grubuma katılmak için bu bağlantıyı aç: https://chat.whatsapp.com/Ggy4aSRASu11m996n6ja1F
-
arkadaslar bukadar işşizliğin oldugu yerde anlamadıgım 2200 aylık ort maasda istanbul için 3000 dıger iller içinde2500 tl oldugu ortamda ınsanlar nasıl beyenmıyor anlam veremıyorum !!!ben kendi bulunduğum il dısında baska bir sehır tercih ettim ve geldi olursa eger zoralncagımı bıldıgım halde kiraya cıkcam tek basıma veya baska arkadasımda kazanırsa ıkımız yeterki işimiz olsun dıye bakarken arkadaslar sımdeden yok parası az yok blmemne !!zorlamı girdin girme kardesım mulakata senın yerınde olmak istiyen nıce ınsanlar varr,eyvallah maaş az olabılır ama piyasa bu,kariyer ımkanın var yukselme sansın var,zaten cok para kazanmak ıstıyorsan bosuna bankaya girme kardesım ticaret yap ,arkadaslar benımesas sorum su benımm istanbul oldu mulakata gicem ayın 15 16 sı mulakat bılgisi olan varmı once giren sehirler once acıklanırmı veya hepsi nısanın sonunda gbimi acıklanır veya once giren sehir oncemi acıklanır?girip cıktıgımızda veya kazandın kazanmadın dıceklermi?tesekkür ederim şimdiden lütfen polimiğe cevırmesın bazı arkadaslar cünkü cidden Halkbank gibi kuruma girip çalısmak ıstıyen nıce ınsanlar var arkadaslar ...
-
@beşiktaş1903 tesekkür ederım hocam
-
@has37 yok öyle degil ticaret yapmayip odtude muhendislik mezunu birinin aylik kazanci asgari ucretin 10 kati durumda.Yani lisans mezunu olmak avantajli ama herkesin okudugu aof ile girilen bolumleri okumanin bi anlami yok
-
Garip gerçekten ya.İşsizlik var diye eleştiri bile yapılmasına sinirleniyor bazıları.Valla banka salak bence.Asgari ücret verselerde olurmuş nasılsa işsizlik var ya eleştiri bile yapmak saçma!
-
@zenginmemur dostum okumasaydın bu bölümü ,bizde aynı sıkıntıdayız bana kalsa 10000 tl maaş versınler napcan piyasa bu ,memun olmayan mulakta gitmsın hiç bosuna
-
-
arkadaslar bu mulakata once girenlerin daha once acıklanma gibi durumu varmı veya hepsi aynı andamı belli olur bilgisi olan varmı
-
@has37 dershane hocalari bizim alcagimiz maaslari zaten befenmedikleri icin ek is yapiyo.Kendileri akademisyen birde ek is olarak bizlere iktisat muhasebe anlatiyolar bizim uzerimizden para kazaniyolar.Bu cark donuyo ama bir gun buna dur diyecek bir iibf dostu yonwtici kesin gelecektir.Kal saglicakla
-
@has37 hepsi ayni aciklanir
-
@zenginmemur dostum işte burda sonuna kadar katılıyorum sana ınsallh cıkar dur dıyecek biri çok haklısın ,dediğim gibi bana kalsa 10000 tl maaş verılsın yanı ama elden bırsey gelmıyor ,sende kal saglıckla tesekkür ederim