2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
@zenginmemur nerdeyse evet ama birisi devlet memurlugu haklari farkli vs
... keske elenmeseydim yani yine de -
@mağdurum bana guymu servismi deseler servis derim. Özel sağlık sigortası var ayrıca memurlara senede ort %6-7 zam gelirken serviste bu sene %11 enflasyon zamı + %4 zam geldi Ülkede enflasyon böyle devam ederse 2 seneye geçer guyu + olarak yükselme imkanlarını saymıyorum bile
-
Koşullar bu sekildeyse çalışan insanlar neden memnun değil anlamış değilim
-
@byteks1 sadece maas ve yukselme olaral bakabilseydim keske
-
@mağdurum Niye hocam guy olunca vergi dairesinde para alıp vergi kesiyorsun, servistede gişede elektrik faturası ödüyorsun?
-
@byteks1 satış baskısı oluyormuş. Ben de net bilmiyorum ama bı arkadaşım çok geç çıkacaksın satış baskısından kafayı yiceksin bankacılar genelde 1-2 sene dayanır demişti. Guyda stres yok ama bu iş stresli. Ama iyi tarafı, guyda yükselemezsin ama bankacılıkda yolun açık.
Bir de sanırım GM daha rahat oluyormuş. Orası olursa baskı olmz belki. -
@byteks1 en küçük bir krizde bankalar personel çıkartır. İş hukukuna tabisiniz gözünüzün yaşına bakmazlar.. Uzmanlık mı guy mu guy.. Garanti iş
-
1,2 sene sonra memurluk kanunu değişecek performansa(torpile ) dayalı sistem gelince memurluktan da işten çıkarma olacak. Yani pek bir farkı yok.
-
@reagan nerde duydunuz halkbank ziraat bankasi isbankasi personel cikardigini o dediginiz ozel bankalarda olur isbankasinda bile yuz kizartici bi sucun olmadan cikartilmiyo performansi dusuk diye asla cikarilmiyo sadece pazarlamadan alirlar
-
Guy olanlar da başka yere geçmek istiyor. Benim önceliğim ilk aşamada iş sahibi olup ekonomik bağımsızlık kazanmak. Kişi idealistse zaten hedefine ulaşır. Ki atanma ve işe girme oranlarını düşünürsek halkbank maaştan imkana her açıdan veli nimet. En azından en kötü ihtimalle devlet bankasında iş sahibi olacağız. Bir sıfatımın olmaması benim için daha kötüydü. İşimi de severek yapmaya çalışacağım kazandığım zaman başarılar
-
Banka ne anlatıldığı kadar kötü ne de övüldüğü kadar iyi bir yer değil bu bir gerçek. Banka sana göre kötüyse niye sınava girip kazanamayan 1 kişinin hakkına giriyorsun? Sınava girmeden önce şartları bilmiyor muydun? Rahat çalışmak istiyorsan yazardın İstanbul'u kendini mülakatlarda gösterip genel müdürlüğe girerdin veya uzmanlık ya da müfettişlik denerdin. Kimse burada mülakat süreci devam ederken ucuz aday eleme taktiğine girmesin. Şartlar sınav öncesinde belliydi şimdi de aynı. Beğenmeyen gitsin memurluk denesin kardeşim işe ihtiyacı olanların hakkına girmeyin
-
Daha öncede yazmıştım. Bankacılık meselesiyle ilgili tekrar birkaç şey söyleyeyim. İlk üç yıl bankanın en çok çalışan ve en az maaş alan personeli olacaksınız. Maaş ortalamanız dil tazminatı yoksa multinet hariç 3000 civarı olur, bu maaş kimi ay 2000 e düşer kimi ay 4200 olur önemli olan ortalama. İstanbulda çalışacakların maaşları daha farklı olur. Çalışma şartlarına gelince şubeden şubeye çok ciddi farklar olabilir. Yoğun ve sıkıntılı şubeye düşerseniz (özellikle merkez şubeler) Allah kolaylık versin, hayattan soğur stresten saçlarınızı beyazlatır akşam yediden önce dışarı çıkamazsınız. Rahat şubeye düşerseniz yaşadınız. Beş buçukta bütün iş biter saat altı olsunda çıkalım diye beklerken telefonla oynarsınız. Ben ikisinide bizzat yaşadığım için gerçekliğinden şüpheniz olmasın. Yükselmeye gelince ünvanda yükselme standart üç yılda bir olur. Ama esas savaşların yaşandığı yer görevde yükselmedir. Çünkü herkes gişeden çabucak kurtulmak ister ve yine çoğunlukla herkes pazarlamaya geçmek ister. Bunun için kurum içinde personel arasında bile torpiller döner. Kimisi bir yıl gişede oturur sonra kobi pazarlamaya geçerken kimi üç dört beş yıl gişeden kalkamaz. Yani bir yıl gişede oturuluyor işi hikayedir, ünvan atlayıp servis yetkilisi olupta gişede oturan insanlar vardır. Kısaca beklentilerinizi çok yüksek tutmayın ama bu kadar yaygın işsizlik varken devlet bankasıda iyi bir kapıdır. Sizi işten çıkarmakla tehdit etmez, askere gittiğinizde istifaya zorlamaz, siz sorun çıkarıp sivrilmedikçe olağandışı tayinler yapmaz. Özellerdeki kadar yoğun hedef baskısı yoktur. Operasyon için neredeyse hiç yoktur. Herkes için hayırlısı olsun.
-
@byteks1 arkadasim daha once de banka sinavlarini kazanip mulakatta elendim bu kpss den cok iyi puanlar almadan önceydi.o kadar ders calismak bosa gitmis oluyor anlayacagin. yine baslangic noktasina dönüyorsun=))) bazen israrci olmamak gerekiyor hayirlisi demek en guzeli. devlet bankasi sonucta ozel bankalarin durumu ortada. Insallah olur daha cok ihtiyaci olan arkadaslarin olmasini isterim.
-
@secret http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/yemek-kartlariyla-market-alisverisine-son-40760729 hocam bizde şans olsaydı zaten
-
@essra23 hocam kafe, bar tarzı yerlerde sodexo, ticket, Troy tarzı şeylerle ödeme yapılıyor. Kafe ye gittiğinizde dikkat ederseniz kapılarda küçük küçük resimleri olur. En kötü oralarda yer, içerken kullanırsınız. Multinet te geçerli olan yerler vardır illaki.
-
@gökalp Hocam benim aklıma takılan askerlik kısmı. Diyelim kazandım ve iş başı yaptıktan sonra hemen askere gitmek istiyorum. Hemen gidebilir miyim istediğim zaman yoksa işe başladıktan sonra belli bir süre çalışmak gerekiyor mu ? Askere de gittim diyelim döndüğüm zaman aynı ilde şubede eski yerinde mi çalışmaya devam ediyorum yoksa başka bi ilde ya da nerede personel ihtiyacı varsa o ilde mi çalışıyorum ?
-
Guy olup yasadigim sehire atanma ihtimalim o kadar dusuk ki ...Olursa eger servis gorevlisi olmak aksamlari 1 2 saat gec cikip birazda dusuk bi maas alip kendi sehrimde yasamaya deger.
-
@byteks1 hocam 10 liraya yarım kilo almak varken neden 1 fincan kahve içsin insanlar. Vatandaşın refahı nasıl artar yerine vatandaşı nasıl silkeler de esnafa yoldururuz diye düşünülüyor maalesef.
-
@genclerbirlikli @byteks1 yarım kilo peynir*
-
@genclerbirlikli hocam orası öyle tabi benimkisi sadece öneri.