2018 Sayıştay Denetçi Yardımcılığı İlanı
-
@maxmin böyle bişe olabilir mi hocam Ankara da ki adam niye elensin kendi suçu mu bu böyle bişe yazman bile ilginç
-
@walrass06 hocam elensin demedim zaten napıcak bu ösym dedim
-
@walrass06 işine öyle geliyor beyefendinin başkasının hakkını yiyerek sınavı bu kazanıverse ooo muhteşem olacak ona. sizin ki iptal olsun sınavı o kazansın derdi o
-
@maxmin %70 sınavı tamamlamış gibi zaten İzmir İstanbul da sorun yok Çankaya da yok diyorlar
-
Ankarada sınav yerine ulaşım ayrı bir çileydi. Çubuk'a giden yolcular bizim sınava girenler yüzünden 487-3 no'lu otobüse zor biniyordu. 10 dakika kala girdim sınava. Benim gibi emanete eşya bırakıp sınava koşanlar vardı. Karekod okumayınca dili TR'den EN'ye getirdik. Öyle sistem çalıştı. Kimisinin açıldı kimisinin açılmadı. Ben çözmeye başlayalı 2 dakika olmuştu ki herkesle beraber sistem açılıp kapandı ancak birkaç kişide halen sorular açıktı. Alkış protestoları her yerde yankılandı. Sonra sorular yenilensin herkes baştan başlasın dedik ama olmadı. Oradaki bir görevli benim 15. gözetmenlik yaptığım e-sınav ve ilk kez böyle bir şey oluyor dedi. Bağıran çağıran kendini kaybeden milleti gaza getirenler vardı. Normal sınav süresi başladıktan 30 dakika sonra çoğunluğun bilgisayarı çalışıyordu ve süre alıyordu ama herkes ayakta sohbet halindeydi. Tüm sınav disiplini ve kontrolü kaybolmuştu. Bence ösym bu rezaletten sonra ankaradakilere kağıt ortamında sınav yapar. Istanbul ve İzmir sınavları da şu koşullarda iptal edilmeliydi. Istanbuldan gelen arkadaşlarım için çok yazık oldu. Asıl rezalet ise binlerce kişinin yola çıkıp gelmeyen ego'lara ve yolcu kapasitesini aştığı için yolcu alamayan belko'lara binmeye çalışmasıydı. Bence ösym kızılay'a servis ayarlamalı. Ben hayırsever birinin arabasına atlayıp döndüm ama kim bilir oradakilerin kızılaya dönmesi saatler sürecek. Millet eve gelsin, bu başlığa çokça yazacaklar. Oruç tutmadım bugün. Yediğim oruç boşa gitti, çok üzgünüm. Allah bu sınavda mağdur olan herkesin yardımcısı olsun. Ayrıca tüm sorulara baktım. İktisat çok kolaydı. Muhasebeden TMS-1 diye bir soru sormuşlardı. Muhasebemin çok zayıf olduğunu gördüm. Iktisata harcadığım ı emekler de boşaymış. Esnekliği 0 1 arası olan mala ne mal denir diye komik soru mu dersin Qd = Qs yapıp çözeceğin soru mu dersin... hukuklar da çok uzun tuğla gibiydi. Okumadım. Şimdi İstanbul ve Izmir'de girenler ne yapacak, iptal olmazsa bizle eşit şartta olmayacaklar çünkü iktisat hiç seçici değildi. Eğer iptal etseler emekleri boşa gidecek. Bakalım ösym ne yapacak, takviminde boş yer var mi ki?
-
Evet arkadaşlar. Rezaleti daha doğrusu skandalı yaşanlardan biri de benim. Hepimize geçmiş olsun.
Ösym bu sınavı eline yüzüne bulaştırdı. Sorumluluların derhal istifa etmesi gerekir.
ÇÖZÜM ÖNERİM ŞUDUR Kİ:
Daha önce duyurulduğu gibi, bu sınavı iptal edip, kpss p48 puanı 70 ve üstü olanlar sınava alınmalı ve her ilde kağıtlı kalemli sınav yapılmalıdır. P48 puanı bu eleme sınavı yerine geçmelidir.Puanı 70 altında olanların ücretleri iade edilmelidir. Konaklama ve yol masrafları için bir çözümüm yok maalesef.
Yolunuz açık olsun.
-
@walrass06 Sorunlu olan kısım için tekrar yaparlarsa da bu adamların yol parasını konaklama parasını vermeleri lazım gerçekten çok ilginç bi durum
-
@bytheodoras hocam benim 2017 kpss p48 puanım yok. O zaman da benim gibi puanı olmayanlar mağdur olur en temizi herkesi ankaraya toplayıp önceki yıllardaki gibi kağıt ortamında sınav yapılsın. Bu iş sakince çözülsün
-
@bytheodoras kpss durumunu ben de düşündüm hocam ama hazırda puanı olmayan var. Gecelek kpss için başvuru yapmamış olan var. Bu çözüm olamaz tekrar maduriyetlere sebep olur bence.
-
Sizde haklısınız. Ama ocak 2017 de öyle duyurulmuştu. Ondan dedim
-
@bytheodoras hocam kpss ile hiç işi olmayıp sadece bu sınavlara hazırlananlar var
-
Herkesin iptal olursa sorun yaşamadan girip tamamlayanlar var.Davalık olur bu sınav
-
@walrass06 la cahil Çankaya'da ne var
-
Ya herkesi elemeden geçirirler bu zor biraz yada herkese tekrar sınav yaparlar
-
Çözüm basit sınav tekrarlanacak başka ihtimal yok arkadaşlar
-
@ofa ben c1 deydim
-
@ofa ya da ankarada sınava giren tüm öğrenciler yazılı sınava alınabilir. Tabiki adaletli bir çözüm olduğunu savunmuyorum fakat şehir dışından gelen adaylar için en faydalı çözüm olacağı kanaatindeyim
-
@uruk-hai üslubuna dikkat et cahil olan sensin ne demek Çankaya ne var Çankaya da da yapıldı sınav sen kimsinde la cahil felan diyorsun
-
Büyük geçmişler olsun. Daha önceki bir e-yds'de mağdur olup buraya da yazmıştım durumu. Sizlerin de başına gelmesine üzüldüm.
-
Şehir dışından gelenler dava açarlarsa bütün masraflarını (menfi ve müspet tüm zararlarını) alırlar.