2018 Devlet Gelir Uzman Yardımcılığı Alım İlanı (300 Kişi)
-
Evet beyler kayitli sermaye mi yedek akce mi??
-
@balans-etkisi bugün guy seneye vergi müfettisligi sabır ve zamanla her şey olacaktır
-
@gannicus Ben anladım sizi hocam. Bankanın alışı bizim satışımız olur da İşletmenin alış kuru ne olur o zaman. Yani tabloda hem bankanın hemde işletmenin alış-satış kuru yok muydu ?
-
@replaa gv kapsamında olup olmadığı soruluyordu. yüksek ihtimal onun cevabı hisse senedi satışı. hisse senedi kurumlar çıkarır ve satışından elde edilen gelir değil kv olmalı.
-
@teklif-eğrisi otofinansman oranı ile otofinansman gücü farklı seyler
-
@teklif-eğrisi kayıtlı sermaye hocam
-
@sdf hocam hisse senedi satışı sürekli yapılıyorsa ticari kazanç , tek seferlikse değer artış kazancı olur hiç bir şekilde o olamaz
-
Arkadaşlar bu yılki kyk mufettisligi kac dogruyla kapatmıstı acaba?
-
@sdf bnde hisse senedi yaptım tabi diger sıkları eledim.Sans oyunlari vergilendirilir diye dusundum.
-
mali tevzini yanlış yapan bir ben miyim yav 'en kısa yazan cevabı' işaretledim.. mali tevzin HİZMET GELİR GİDER paylaşımı değil mi
-
@fatihmavcu otofinansman gücunun formülunu bn nette sorgulattim ama bulamadım bir türlü
-
@okanugur hocam yalnız bu bahsettiğiniz "menkul kıymet" alım satımı. kanunda öyle yazar. hisse senedi de malum kurumların paylarına sahip olmak için çıkarılan pay senedidir. ikisi arasında bir nüans farkı var. verdiğim cevaptan emin değilim onu savunmuyorum ama menkul kıymet ve hisse senedi aynı şey demek değildir.
-
@zenginmemur şans oyunlarl vergisi viv içindedir evet.
-
@moonlight 3 şık gider kaynak ve görev gibi birşey diyordu tam hatırlamıyorum. Bi şıkta ise yerel yönetimlerin kendi arasında paylaşımı gibi birşey diyordu. Cevap son söylediğim olmalı diye düşünüyorum
-
MALIYE
1.Üçlü Açmaz
2.Mali Sömürü
3.Wagner kanunu
4.Vergileme süreci
5.Şans oyunları kazancı GV tabi değil
6.GMSI Mart ayı
7.Gelir dağılımı yanlış olan Emek Sermaye aynı vergileme
8.Özel iletişim Vergi beyannamesi
9.Vergi Mahremiyet
10.Defter Tutulma Kuralları
11.Azalan Bakiye Bilanço esası
12.Hazine geleneksel görevi denklem
13.Pozitif Dissallik
14.Toplam talep düşük Durgunluk
15.Kamu harcamalarının görünüşte artışı enflasyon
16.Iç finansman kaynağı olmayan kamulaştırma
17.Transfer Harcaması tanımı
18.onarım bakım doğrudan transfer değildir
19.Marjinal tasarruf eğilimi yüksek bireylere vergi indirimi yapılırsa genişleme etkisi olmaz
20. -
@okanugur Viv imiş
-
@sdf hayırlısı olsun hocam ben de israr etmiyorum öyle sadece bilgilendirme amaçlı yazdım
-
aynen onu yaptım dostum , sınav anında şüphem yoktu da burda siz cevapladıkça batıyorum
-
@sdf hocam viv de gv içinde değil servet üzerinden alınan vergilerin içindedir zaten?
-
Böyle kolay DGUY görülmedi. 90 ile kapatır...