2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
-
@æon_flux Kesinlikle haklısınız.Ayrıca yökdilin kaldırılması gerektiğini düşünüyorum. Akademisyenlik için ingilizce çok çok daha önemlidir ve ielts tarzı bir sınav yapılmalıdır. Ptt muhtemelen daha çok kişiyi çağırabilmek için yökdili kabul etti ama maarif vakfı neden kabul etti bilemiyorum.
-
@russellwestbrook Maalesef öyle.. Yök dil sınavından sonra ingilizce puanının bir avantajı kalmadı.Araştırma görevlisi alımlarına bakıyorum da ara ara , 80'den aşağı dil puanı yok
-
@russellwestbrook, içinde söyledi: 2018 Kişisel Verileri Koruma Uzman Yardımcılığı İlanı (10 Kişi İİBF)
@rmazandavulcusu arkadaşa katılmakla birlikte merkez uzmanlığını önemli nitelikli görüp akademisyenliği önemsiz görmesi enteresan yökdil 55 ile doçent olunurken yds 65 ile merkez uzmanı olamayan var:) akademisyenlik bence önemli bir meslek ancak hocalarımız kalitesiz olduğu için ve yard doç lukta takılıp kalınıldığı için yökdil diye saçma sınav getirdiler ha yds ne kadar mantıklı tartışılır speakingin writing in listeningin olmadığı bir sınava açıkçası ben dil yeterliliğini ölçüyor diyemem bence yds ve yökdilin kaldırılıp toefl e-ielts tarzı bir sınav sistemine geçilmesi gerekir yds 80i olup iki kelimeyi biraraya getiremeyip konuşamayan ya da ingilizce bir konuşmayı dinleyip bir şey anlayamayan birçok insan var sınav sistemimiz çok yanlış
Akademisyenliğe önemsiz diyen biriyle bu konuyu tartışabilirsiniz, ben öyle bişey demedim. Ben sadece iki sınavın denkliği hakkında arkadaşımıza yardımcı olmak için cevap yazdım.
-
@rmazandavulcusu işte diyorum ya asıl ingilizcenin lazım olduğu meslek akademisyenlik. Kariyer uzmanı arkadaşlarımdan biliyorum uzmanlıkta ingilizcenin çok kullanılmıyorum hatta bazılarında hiç Aksine akademisyenlikte ingilizce şart ancak orada da ydsye göre çok daha kolay olan bir dil sınavıyla ingilizce bilgisi ölçülüyor düşünün bu adamlar doktora teziydi makalesiydi falan çoğu önemli kaynağı zaten hep ingilizce yani ingilizceyi sular seller gibi bilmesi şart. O yüzden dedim yoksa niyetim bir tartışma başlatmak değil asıl istenilmesi gerekenleri yanlış mesleklerde ve yanlış yerlerde arıyoruz.
-
@russellwestbrook yanlış yazmışım türkçe yazamıyorum daha ingilizce tez yazacam bi de yazıklar olsun bana:)
-
@öğrenci insallah hocam bakalim
-
Sizce, P38 892 siralama ile sinava girebilir miyim ?
-
@wasp61 puan kaç
-
@frustration 87
-
@wasp61 gelebilir. P38 puan türünde puanlar yükselmiş gibi. Çünkü 88,8 in soralaması geçen sene 280 lerde.
-
@frustration özür dileyerek düzeltiyorum p38 83.5 , p48 ile karistirdim
-
@wasp61 p38 de de 800 siralama. P48 le karistirdim kusura bakmayin modum düştü de biraz kafa gidik
-
2017 p38 86,768 sıra 517
2018 p38 86,528 sıra 274 bu ne saçma bi sonuç oldu benim için. şimdi ben 2017 ile başvurmalıyım değil mi dostlar ? sizce şansı nedir ?
-
@ceks74 p38 puan türünde puanalr düşmüş o zaman. Bazı puan türlerinde yükselmiş bazılarında düşmüş p48 aynıya yakın
-
@frustration p33 de düşmüş 91.56 puana 32 sıralama gelmiş. Şaka gibi
-
p33 84,07 sıralama 919. p38 83,66 sıralama 760 . Sıralama açısından bakarsak p38 den mi başvurmalı yoksa uluslararası ilişkiler okuyanların yds puanı olma ihtimali daha yüksek olduğundan p33 mü ?
-
@fg94 hangisinin puan yüksekse ondan
-
@genclerbirlikli p33 o zaman teşekkürler
-
@politics06 yökdil 85 hocam
-
77.5 puana sıra gelir mi sizce dostlar