• 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
-
Arkadaslar bu neyin tartismasi neyin paylasilamamasi. Yahu surdaki iletileri okudumda masaALLAH herkes ordinaryus prof doktor olmus. Daha kaymakam aday adayi iken boyle ust perdelerden konusmalar felan ne oluyor ALLAH askina. Sinav bellidir konulari bellidir calismak isteyen oturur calisir. Bilmem baska gruplarda su konusulmus boyle denilmis ne gereksiz tartismalar ya. Bos yere kalp kirip duruyorsunuz. Emin olun bu sinavlari hic bukadar detaya girmeyen masanin basina gectiginde bu sinavda ne soruluyor himm sunlar sunlar diyip amiyane tabir ile inek gibi 3-5 ay ders calisip ezberini yapan kisiler kazaniyor. Yani adama sorsan kaymakamin ne is yaptigini bilmez ama duz mantik oturup ders calisip sinavi kazaniyor. Bukadar detaylara inip yazarlari elestirip akademik salvolar atmaya ne hacet. Hedef kaymakamliksa gozlerimi kaparim vazifemi yaparim mantigi ile hic bu tartismalara girmeden isi bitirip mulakata kalmaya bakilmali. Mulakat asamasinda ise ALLAH kerimdir diyeceksin. Bos tartismalar ile ne kendinizi uzun ne de surece yeni katilan kardeslerimizin kafalarini karistirmayin.
-
@nice_flight, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@kemoenes
Dediklerinizin altına imzami atarim. Ancak şöyle bir durum var. Geçtiğimiz yıllarda Facebook gruplarinin duvarlarını müsvette kağıdı olarak kullanan ( örnek ; can ç. ) ama bir türlü sınavı dahi kazanamayan kişilerin soru bankası çıkarması ve sınava yeni hazırlanan kisilere bu kitapların bazı gruplarda tavsiye edilmesi. Bu kadar kolay mı ? Bu bana biraz hayatimi anlatan bir kitap yazdım diyen manken ablalarin kitapları gibi geliyor bunlar. Biz çok yazarız az yazarız , kah sınavı kazanır kah eleniriz ama yıllardır bu mahallenin çocuğuyuz.
Herkese bu yolda sabırlar diliyorumBuradaki biz çok yazarız az yazarız kısmında çoğul eki olarak yazabilen kimleri kast ettiniz merak ettim.
-
Moralim çok bozuldu ben ekonometri mezunuyum ve kaymakamlık sınavına giremeyeceğim umarım bir an evvel eski düzenlemeye geçerler piyango yine bize vurdu
-
@vesislerdağıldı, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Moralim çok bozuldu ben ekonometri mezunuyum ve kaymakamlık sınavına giremeyeceğim umarım bir an evvel eski düzenlemeye geçerler piyango yine bize vurdu
algı yapmayın arkadaşım daha kimin girip giremeyeceği belli değil senin derslerini %80ini iktisat, işletme görüyorsa tamamdır. Ben karşılaştırdım ekonometri mezunu olarak çoğu dersimiz aynı 3-4 derste farklılık var. Dilekçe gönderip cevap bekleyin. Ekonometri mezunları sınava giremeyecek diye bir şey yok.
-
Belgeyi de zaten sınav için değil mülakat için istiyorlar.
-
@brunomars Dediğin gibiyse neden bizi direkt başvuranlar arasına koymamışlarda denklikle uğraştırıyorlar o zaman ama umarım dediğin gibidir
-
@brunomars Dediğin gibiyse neden bizi direkt başvuranlar arasına koymamışlarda denklikle uğraştırıyorlar o zaman ama umarım dediğin gibidir
sadece ekonometri değil, maliye, siyaset bilimi ve kamu yönetimi, çeko, uluslararası ticaret bölümleri de belge istiyor.
-
Arkadaşlar, en son çıkan yönetmelik hakkında komisyon toplanacak ve bu yüzden sınav ertelenecek tarzında yazılan yorumlar karşısında nacizane birkaç bir şey yazmak istiyorum, ilk basta belirteyim ki bu komisyon toplanacak ve sinav bu yuzden ertelenebilir seklindeki duyumlarin doğru veya yanlış olduğu konusunda bir bilgim yok,şuan yazacaklarım sadece bir yorum ..
Arkadaşlar en son yayınlanan yönetmelik tamamiyle cumhurbaşkanlığı kararnamesine uyum için çıkartıldı, zaten ilan gelmeden önce yönetmelik çıkacağını daha önceden söylemiştim. Hepinizin bildiği üzere yönetmelikler anayasaya kanunlara ve cumhurbaşkanlığı kararnamelerine aykırı olamaz, zaten bu sebeple yeni yönetmelik yayınlandı, yani komisyonun toplanıp yönetmelik değiştirme gibi bir lüksü yoktur, önce bi cb kararnamesi değişir sonra yönetmelik değişir ki bunun bir iki haftalık gibi bir zaman diliminde olacağını sanmıyorum, bence bu sınava bu şekilde girilecek aksaklık belki daha sonra düzeltilir, bu sebeple sınavın erteleneceği düşünmüyorum, size tavsiyem ekim ayında olabilecek bir sınava hazırlıklarınızı yapın ve fazla gecikmeden eşdeğerlik belgesi için başvurunuzu yapın... -
Yönetmelik konusunda iki kelam da ben yazmak isterim.
Hukuki işleyişimizde bölümler madde madde sayılıyor ise sayılan bölümler dışında diplomasında harf dahi farklı olan varsa mezun olduğu okulda burada yazan bölümlere denktir yazısı alması gereklidir. Yazılı sınavda ösym herhangi bir sorgu etmeyeceği de açıktır. Lakin mülakata hak kazanırsak/kazanırsanız burada yazan bölümler dışında yöksis kaydınız varsa denklik ya da yüksek lisans (ki burada lisans ın da sayılan bölümlerde olduğunu belgelemeniz gerekir) belgesini mülakata girmeden önce belgelemek zorundayız/zorundasınız.Bence yönetmelik oldukça açık ve bu konuda nettir. Bu gerekçe ile değişikliğe ya da açıklamaya gereksinim duyulduğunu dahi düşünmüyorum. Bu gerekçe ile sınavda ertelenmenin olma olasılığı dahi yoktur. Eğer ek bir açıklama zorunluluğu illa hissediliyorsa sınava girenleri bağlayıcı bir metin olan ösym protokolünde bu ibare yazılır ve sorun aşılır...
-
Arkadaslar sınav mulakat hepsini kazanırsak kayıt yaptırmak için ne kadar zaman oluyo biliyor musunuz. Ben askeri personelim istifa etmek 1 ay- 1.5 ay sürüyo kazandıgım netleşmeden istifa edemem?
-
@coldurum, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
Arkadaslar sınav mulakat hepsini kazanırsak kayıt yaptırmak için ne kadar zaman oluyo biliyor musunuz. Ben askeri personelim istifa etmek 1 ay- 1.5 ay sürüyo kazandıgım netleşmeden istifa edemem?
Siz yeter ki kazanınız...Nihali liste yayımlandıktan sonra çalıştığınız kurum bakanlığa olur yazısı yazması gerekiyor. Kazandığınız resmi ilanını görene kadar istifa işi olmuyor. çalıştığınız kurum muvafakat verince kaymakamlığa başlıyorsunuz.
-
Ben de eşdeğerlik belgemi YÖK'e gönderdim, sonucu bekleyip hep birlikte göreceğiz.
-
gelecek, yerel yönetimlerde. büyükşehir belediyeleri birer bakanlık gibi çalışıyor. kaymakamların maaşı iyi ama yaptıkları iş bana tatmin edici gelmiyor dostlar.
-
@brunomars eşdeğerlik belgesini aldıktan sonra bir de yök’e tekrar mu yolluyoruz? Eşdeğerlik belgenizi çabuk almışsınız.
-
@nostromo Kaymakamlar biraz arka planda, belediye başkanları daha öncelikli. Ülkenin şartları gereği merkezin durumu biraz daha güçlendirilmeli bence.
-
@corleone, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@nostromo Kaymakamlar biraz arka planda, belediye başkanları daha öncelikli. Ülkenin şartları gereği merkezin durumu biraz daha güçlendirilmeli bence.
Belediye başkanları tabii ki de öncelikli olacak. Çünkü onları halk seçti. Kaymakam ı bir komisyon, belediye başkanını binlerce insan seçiyor. Merkezi yönetim Türkiye'de daha nasıl güçlü olabilir aklım gerçekten almıyor.
-
@balakhan cahil cuhela insanlar mi kaymakamdan daha onde olmali, iki kelimeyi biraraya getiremeyen cogu lise mezunu sirf zenginler diye aday olup secilenlerin yuzde sekseninin ulkeye bir katkisi olmayan kiminin dağa kiminin yolsuzlukla devletin paralarini yok ettigi belediye baskanlarinin onlarca yil egitim alip ne asamalardan gecip kaymakam olanlarin onunde olmasi sizce mantikliysa bosverin hazirlanmayin sizin de bu baslik yerine 2023 yerel secim basligi acip orada faaliyet gostermeniz gerek diye dusunuyorum
-
@balakhan Tamam binlerce insan seçiyor belediye başkanını, tabi ki bir değeri olacak ama Türkiye şartlarında da bir kaymakam gibi değil . Sizler de biliyorsunuz ki belediye reisleri ülkemizde çoğunlukla nüfuzlu, zengin, tüccar kesimlerinden oluyor. Halka da kim daha çok yalan söylerse iyi nutuk atarsa o işi götürüyor. Kaymakam ise en azından devlet terbiyesini alıyor, hayatı eğitimle, bürokrasi ile geçiyor. O makamın ağırlığını biliyor. Belediyenin görevi ayrı kaymakamlığın görevi ayrıdır, son yıllarda seçilmiş-atanmış kavgası devlette çok yapıldı; yapılıyor zaten. Bu konuda herksin fikri olacaktır buradan da başka tartışmalara boğup konunun asıl amacından saptırmamak en iyisi.
-
@emrah16, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@balakhan cahil cuhela insanlar mi kaymakamdan daha onde olmali, iki kelimeyi biraraya getiremeyen cogu lise mezunu sirf zenginler diye aday olup secilenlerin yuzde sekseninin ulkeye bir katkisi olmayan kiminin dağa kiminin yolsuzlukla devletin paralarini yok ettigi belediye baskanlarinin onlarca yil egitim alip ne asamalardan gecip kaymakam olanlarin onunde olmasi sizce mantikliysa bosverin hazirlanmayin sizin de bu baslik yerine 2023 yerel secim basligi acip orada faaliyet gostermeniz gerek diye dusunuyorum
Birçok insanı zan altında bırakıp bu insanlara cahil damgası yapıştırmak hiç ahlaki değil. Senin gibi düşünmeyen insanlara, evet sizin gibi düşünmüyorum çünkü .... demen gerekirken, onlara kendince ironi yaparak yol göstermen de büyük bir ukalalık.
@corleone, içinde söyledi: • 2019 Kaymakamlık Sınavı İlanı •
@balakhan Tamam binlerce insan seçiyor belediye başkanını, tabi ki bir değeri olacak ama Türkiye şartlarında da bir kaymakam gibi değil . Sizler de biliyorsunuz ki belediye reisleri ülkemizde çoğunlukla nüfuzlu, zengin, tüccar kesimlerinden oluyor. Halka da kim daha çok yalan söylerse iyi nutuk atarsa o işi götürüyor. Kaymakam ise en azından devlet terbiyesini alıyor, hayatı eğitimle, bürokrasi ile geçiyor. O makamın ağırlığını biliyor. Belediyenin görevi ayrı kaymakamlığın görevi ayrıdır, son yıllarda seçilmiş-atanmış kavgası devlette çok yapıldı; yapılıyor zaten. Bu konuda herksin fikri olacaktır buradan da başka tartışmalara boğup konunun asıl amacından saptırmamak en iyisi.
Nasıl ki belediye başkanları kusursuz değil, aynı şekilde kaymakamlar da kusursuz değil. Sadece eğitim ve devlet kültüründen dolayı, insanın niyetlerini yani oylarını, kendimizce eğitimli gördüğümüz insanlara tercih edersek demokrasiden bahsedemeyiz. Hatta bir süre sonra seçimlerin gereksizliği bile tartışmaya başlanabilir. İyi çalışmalar diliyorum ...
-
Foruma ulaşılamıyordu bir sorun mu oldu bugün