2018 GUY Gelir Uzman Yardımcılığı Sınavı Mülakatları
-
-
@atanamayanfani_ biz kimin ne olduğunu biliyoruz. Senin hakkın olan uzmanlığı kurum içindekilere layık gören bi şahsiyetin zerre savunulacak yanı yoktur benim için. Bak işine
-
@mami1616 bu süreçte kimsenin kimseye küsme hakkı var mıdır acaba? Bizler yıllardır emek veriyoruz sonuca da ulaşabilmiş değiliz. Biz kime küselim? Yok öyle darılmak. Herkes sabrının son sınırlarında. Bir konu hakkında bilgisi olan ne olursa olsun bizlerle paylaşmalı.
-
@walras12 bizim için uğraşan nadir kişilerden biri şuan için
-
@walras12 ben isime bakiyorum sen tasa etme o konuda bizde karsi geldik savunan yok zaten adam bisi demese de zaten bekleyeceksin mulakat sonucunu neyin kavgasini yapiyorsun
-
Ben burada en son ortamı gevşetip, biraz neşelendirip gitmiştim. Yine dostlar birbirine girmiş Sakin olun dostlar, hiç kimse sizin birbirinizi kırmanıza değmez. Bu forumdaki meclisimiz, dostluğumuz şahısların üstündedir, üstünde olmaya da devam edecektir. Siz birliğinizi, dirliğinizi ve her şeyden öte muhabbetinizi muhafaza edin lütfen.
DGUY başlığında bir vesile söylediklerimi, sizi de ilgilendirdiği için sizinle de paylaşarak bu kavgaya bi son vereyim;
"Gel gelelim dostlar suskunluğumun sebebi belirsizliktir. Çok net bilgi almadan sizi umutlandırıp, uykularınızı kaçırmak istemiyorum. Çünkü biliyorum ki her söylediğim böyle bir sorumluluk doğuruyor bana. Bu, sorumluluktan kaçmaktan ziyade sizlerin hakkına girmekten imtina etme eğilimimdendir. Yoksa biliyorum ki her yazdığımda çok dostumuz umutlanacak ve belki bu sizi mutlu da edecek. Ancak gerçekleşmediğinde ortaya çıkacak bir hayal kırıklığı da söz konusu. Bu nedenle, kurumlarda işler bu denli belirsiz iken bir şey demekte zorlanıyorum.
Son aldığım bilgiler şu şekilde, sonbahar dönemi eğitim dönemi Gelir İdaresi'nde net bir şekilde eğitim dönemi olarak gözüküyor. Bunu söyleyen çok sağlam bir ahbabım. Bu yaz döneminde işe başlatılmaya işaret ediyor. Bu da zaten sonuçların çok geciktirilmeden duyurulması anlamına geliyor benim nezdimde.
Bir kaç farklı kaynaktan aldığım bilgi çalışmaların sürdüğü yönünde. Ama bunun ne zaman neticeleneceğini ancak o çalışma ekibi bilebilir. @piyon dostumuz bu çalışmanın bugünlerde neticeleneceğini duyduğunu aktardı bize. GUY için yapılan çalışma bittiği zaman DGUY için de açıklanma vakti olacaktır. Ama bugünlerde yetişmez, gelecek hafta yetişir bunu dediğim gibi ancak ilgili ekip ve Kurumda "yetkili" olanlar bilebilir. Yine sonrasındaki onay ve açıklanma süreci için de "yetkili" devlet büyüklerimizin oluru ve tensibi belirleyici.
Ben çok vakit kaldığını düşünmüyorum. Çalışma biter bitmez, yakın zamanda mühürlerin basılıp, imzaların atılıp yayımlanacağı kanaatindeyim. Yetişirse bu hafta olur, olmazsa gelecek haftayı aşmaz diye umuyorum.
Hakkınızda hayırlısı olsun dostlar hepinizin."
Lütfen tartışmanızı sürdürmeyin dostlar. Aslolan muhabbet meclisimizdir. Bu mesajın üzerine polemiği sürdürmeniz durumunda malesef iletilerinizi kaldıracağım. Özelden sürdürmek isterseniz, siz bilirsiniz elbet.
-
@paretowilfredo oh be :)))
-
@paretowilfredo yarın bekleyebiliriz o zaman
-
Eğitim yaza görünüyorsa yeni alımlar Allah'a emanet o halde üstad, neyse yeri ve zamanı değil bu bitsin de inşallah sonrasına bakarız
-
@walrass06 Bilgileri birleştirince olabileceği kanaatim var dostum. Ama defaatle belirttiğim üzere kesinlik ancak liste yayımlanınca ortaya çıkar bu ortamda.
-
@paretowilfredo merak ettığım bırsey var yarın dahi açıklansa işe başlama Ağustos gıbı olacak sonbahar eylul ekım kasımı kapsıyor yanı başlar başlamaz eğıtıme gıdıldığını bılmıyordum geçen sene ocakta başladılar eğıtım aralıkta oldu kafam karıstı su an ıyıce
-
@monopolcü Dostum benim düşüncem eğitim planı çok daha evvelinde yapılmıştır ki kurumlarda genellikle yılın başında programlar yapılır, hazırlanır. Ancak bu süreç Kurumun da öngöremediği kadar uzadı. Aslında normal seyrinde yapılacaktı söylediğiniz gibi ama bu kez süreçler biraz iç içe geçti. Eğitim planı şu an için temelde şunun göstergesi; "kurum bir an evvel başlatmak istiyor." Bu nedenle sürecin açıklanmadan itibaren olabilecek en hızlı şekilde yürütüleceğini bekleyebiliriz. Atamalar süratle yapılıp, adaylar işe başlatılıp, kısa süre sonra eğitim yapılabilir. Bunda bir mani olmaz bence.
-
@monopolcü eğitim başladıgın gibi de olabilir , 3 ay sonra da. O değişiyor diye biliyorum
-
@modigliani-0 Aynen dostum, eldeki süreci bi tamamlayalım da. Yeni alımı o zaman daha sağlıklı şekilde değerlendirebiliriz.
-
@paretowilfredo tesekkurler çok acıklayıcı oldunuz sağ olun
-
@gannicus peki
-
Konu neden TK ya geliyor ki. Adam kendi platformunda yazıyor neden takıyorsunuz arkadaşlar. Biz zamanında bu konuları işledik halbuki.
Fikir özgürlüğü diye bir şey var, haa aldatma diye bilirsiniz buna ama adam kesin konuşmuyor diye yüklenmek yanlış.
Benim eleştirdiğim noktaları var ama hakaret etmek de kusura bakmayın ama başlıca problem konusu.
TK övgüyü seviyor bunu biliyoruz narsist de diye bilirsiniz eyvallah ama kalkıp hakaret edemeyiz.
Bizden bayağı büyük biri anladığım kadarıyla ve bu yüzden yaşından hürmetten her türlü eleştiri yaparım ama hakaret edemem edemeyiz. bazı isimlerin altında saklanıp hakaret etmek eleştirdiğimiz "troll olma" çizgisini bile aşıyor.Zamanında biz de yazdık onun hakkında ve pazarlama başarısı dedik, yada çok daha sert eleştirdik ama hakaret etmedik..
Ama herkes istediğini yapma konusunda özgür sonuçta, sadece görünce dayanamayıp bir yorum yapmak isteği benimkisi diyelim
-
@gannicus kısım kısım gidiyorlardı. Herkesi aynı anda almıyorlardi eğitime. Kaç kişilik kontenjanlari var bilmiyorum ama önceden 2000lik falan alımlar vardı. Şimdi 1000 kişi tek seferde alınır mı ki? Ondan belki herkesi ilk seferinde alırlar.
-
Pareto abimize canı gönülden teşekkür ediyorum. Nasip olurda aranırsam sana yemek borcum olsun bu sayede hem tanismista oluruz saygılar
-
@birgaripiibflii zaten İstanbul’un eğitimi İstanbul da oluyormuş 700 kişi diyebiliriz Ankara da olacak