11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@cihan6619 3 temmuz
-
Bu ilan için bisey yapılamaz mı arkadaşlar
-
Arkadaşlar bölüm çıkartılması olmayacak. En son bilgi bu şekilde.
-
@friedman17 Sınav konularını öğrenebildiniz mi ?
-
@stepbystep yetki sınavı gibi olcağı söylendi.
-
Merhaba dostlar.
Son bir toparlama yapmakta fayda var. Alım 50 kişilik olacak. 10 katı yazılı sınava katılacak. Yalnızca Çalısma Ekonomisi bazlı puanlar ile başvuru yapılabilecek. Sınavın yetki yeterlikten sonra yapılması planlandı ki dostumuz 3 temmuz demiş, kurban bayramı evveli en uygun dönem zaten.
Sınav yetki sınavı formatında olacak. %70 mevzuat bilgisi, 15 hukuk 15 muhasebe bu format.
Sınavda başarı koşulu bakımından yetkinin baz alınacağini sanmıyorum yine de. 70 taban olacaktır, yetkide 60.
Sınav test olur, 100 soru olması çok muhtemel.
Bölüm ayrımı kısmında benim anladıgım şuydu aldığim bilgide, şu alana şu kadar kişi biçiminde değil de İİBF'den şu şu bölümler 50 kişilik kadroya külli başvuru şeklinde. Bu konuda karar değişmiş de olabilir ama duyduğum bu şekildeydi dostlar. Teyit halen edemedim bunu artık ilanda göreceğiz.Herkesin hakkında hayırlısı olsun. Keşke bu sayı ile ilan edilmeyecek olsaydı.
-
@paretowilfredo mevzuat konularının içeriği hakkında bilginiz var mı ? Kpss'deki çeko konuları mı kastedilen?
-
@eomer İş ve Sosyal Güvenlik hukuku dostum. Buna dair mülakat rehberi hazırlamiştım. Kesinleşsin bir rehber daha hazırlarız yine.
-
@paretowilfredo ben teyit ettim üstad sınav 3 temmuzda. Bölüm bazlı konusunda çok farklı söylentiler vardı ama bu söylentiler bence yanlış anlaşılmalardan kaynaklı oldu. Onu da teyit ettim herhangi bir bölümün çıkmadığı söylendi. Sınav konularına gelince yetki gibi olacağı söylendi. Yetki de şöyle oluyor arkadaşlar 60 soru 5510 sayılı kanundan geliyor. 10 soru ise eski 5502 sayılı kanun yeni adıyla 4 Sayılı Cb Kararnamesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili bölümünden. 15 hukuk sorusu oluyor. Bu hukuk sorularının yaklaşık 4 5 tanesi 4857 sayılı iş kanunundan geliyor. Geriye kalanlarda ticaret, icra, vergi, idare, 657, 6183 ve medeni hukukdan geliyor. 15 tane de muhasebe sorusu oluyor.
-
@friedman17 hocam Allah razı olsun sizden. P43 puanında 40 la 42 gibi değil durum yığılma var o puan türünde. Aynı puanlar da sıralama en az 300 400 kişi oynuyor yani 43te. Tahmininiz var mı 10katında kaça düşeceğine dair
-
Peki başvurudan sonra sınava girebilecek kişiler ne zaman belli oluyor malum sgk uzun zamandır sadace mülakatla aldı yani başvuruktan sonra sınava girip giremeyeceğimizi sınava yakın zamanda mı öğreniriz acaba
-
Hocam puan türleri arasında 43 mü 47 mi var iki farklı bilgi okudum
-
@spesifik 43 var dostum 47 kalkıyor .
-
Bu kanunların derlenip toparlanıp kitap haline getirilmiş bir kaynak piyasada mevcut mu acaba? Mevzuattan çalışmak çok karışık oluyor
-
200 sayısına üzülüyorduk keşke o kadar gelseydi diye düşünüyorum şimdi
-
@friedman17, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@paretowilfredo ben teyit ettim üstad sınav 3 temmuzda. Bölüm bazlı konusunda çok farklı söylentiler vardı ama bu söylentiler bence yanlış anlaşılmalardan kaynaklı oldu. Onu da teyit ettim herhangi bir bölümün çıkmadığı söylendi. Sınav konularına gelince yetki gibi olacağı söylendi. Yetki de şöyle oluyor arkadaşlar 60 soru 5510 sayılı kanundan geliyor. 10 soru ise eski 5502 sayılı kanun yeni adıyla 4 Sayılı Cb Kararnamesi'nin Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili bölümünden. 15 hukuk sorusu oluyor. Bu hukuk sorularının yaklaşık 4 5 tanesi 4857 sayılı iş kanunundan geliyor. Geriye kalanlarda ticaret, icra, vergi, idare, 657, 6183 ve medeni hukukdan geliyor. 15 tane de muhasebe sorusu oluyor.
Elinize emeğinize sağlık dostum. Bakalım gerisini ilan metninde göreceğiz, üzerine çok konuşuruz daha.
-
A Grubu bitmiştir. Guy alımından sonra kalanlara Allah yardım etsin.
-
@ozlemce fırsat bulduğumda sıralamaları çıkarabilirsek ancak yaklaşık bir tahmin yapabiliriz. Geçen senelere göre anladığım biraz daha farklı sıralamalar.
-
@friedman17 bunları şimdilik duyum diye mi düşünüyoruz.Bu ilan ne zamn verilecek bugün verilmezse hala bir şansımız var mı alım sayısı için
-
@asimetri cekoculari dışlayan kim allah askina, guya duya kaymakamlik sayistay vmy, ve diger kurumlara basvurdunuz da, ooo hop dur karsim sen cekocusun ama diyen mi oldu. Bırakın bu ikilik cikartma isini. Evet ben ezelden beridir sgk nin mevzuatinin agirlikli oldugu puan turunden almasini istiyordum. Bence makul ve yerinde bir karar. Guy da o zaman p40 ile alaydi. Ne kadar sacma degil mi..