11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@angara06 Hangi konu dostum
-
@paretowilfredo çok teşekkür ederiz pareto bey, sağlıklı günler:)
-
@paretowilfredo başkanın alım ve yetki yeterliliği aynı anda yapın konusu
-
Sayı düşük olduktan sonra ha bayram öncesi ha bayram sonrası ne farkedecek. En son alımda 350 iibf ilanı çıktı da noldu 85 küsürle kapattı. 250 de siz gerisini düşünün benim için bir işe yaramaz. 2018 laneti hala devam ediyor, 88 ve altı ölsün zaten 70 küsür alanları hiç düşünemiyorum allah onların yardımcısı olsun. 80 üstü artık hiçbir işe yaramıyor görüldüğü üzere.
-
@hellsing dostum artık maalesef böyle 87 88 puanlarımı neredeyse hiçbir ilanda kullanamadim hepsi 89 90 ile kapattı . Bu saatten sonra benim için +90 altı puan değil kendini garantiye almak istiyorsan sadece 4 ana ders değil onların dışına çıkıp çalışıp 90 üstü almaktan geçiyor.
-
@angara06 Toplantı hakkında bilgim olmadı dostum ancak sorabilirim bunu bi. Ama yine de zor bir program olacak. Daha evvel de söyledim başlı başına süreçler var birimin önünde ve tek bir birim yapıyor bu işleri. Yetki-Yeterlik-Uzman Yardımcılığı ve Yeni Denetmen Yardımcılığı alımı epey bir tempo demek.
Yine de daha önemli bir husus var bence. Sayı konusu. 200 gibi bir alım dahi kimseyi tatmin etmeyecek. En az 400 olacak şekilde son ana kadar mücadele etmek gerek. Bu yıl iyice su yüzüne vuran bir gerçek daha var. A grubu işi olan bir çok kişi bu alıma başvuru yapacak. O yüzden sayının artması için uğraşmak lazım. -
@kubizm-m Bilmukabele dostum.
-
Bir diğer konu da eğitim konusu dostlar. Sayın Yılmaz'ın daha uzun süreli eğitim verilmesi ile alakalı istekleri var. Bu isteklerinin temelinde sadece son yapılan yeterlik sınavı yok. Sorulan görüşler, çıkan raporlar, kaybedilen davalar, çalışmayan meslek mensupları vs vs. hepsi mesleğin niteliği konusunda Başkanı şek içinde bırakan parametreler.
2 ay eğitim konusu zaten yeni bir şey değil. Hatta bu işin asgari rutini 6. döneme kadar böyleydi. 6. dönem 2 ay tamamen Ankara'da eğitime alındı. 5. dönem ve gerisi ÇASGEM lağvedilmeden evvel orada eğitimler aldı. Bu açıdan uygulanması mümkün ve kolay olan bir süreç bu. Bununla beraber yetki sınavının kaldırılması da gündem maddeleri arasında. Yeterlik sınavının klasik usule tamamen döndürülmesi de söz konusu. Tabi ben her şeyden evvel bu sınavların hazırlanma biçimine ve sınava tesir eden tüm etmenlerin nötralize edilmesi gerektiğine inanıyorum. Bu yapılmadan çok fazla ileri gidiş umamayız.
Bakalım bu konular da bir hale yola girecektir kısa süre içerisinde. -
@gmzankr066 en kötu 86 ya düser puan merak etme
-
@kamusaldenetci hocam arkadasla konustum @Ykps hocamizin solediklerini bende duydum ek olarak boyle bir bilgi soyledi acikcasi ne zaman nerde diye sormadim. Daha cok sayi ve ilan hakkinda sorular sordum 300 diye bi rakam olabilir demis ama kesinlikle onceki seneler gibi gelmiyecek ilan eger 400 ve daha fazla bekleyenler varsa ilan geldiginde surpriz yasamasin 300 ama altida gelebilir su an ki alim 200 300 arasi gorunuyor bayram sonu cikilacak. Tabi bunlar planlama dahilinde bakarsin haftaya da cikabilir ama 2021 kpss oncesi ilan bekleniyor(olaganustu bir durum olmazsa ). Sayi ve ilan konusunda cok etkisi olacagini dusunmuyorum ama etkinlik yapip sayi artirma konusunda sansimizi denememiz lazim yoksa ilan geldiginde mumkun degil degismez.
-
@gölge07 kaynak sağlammi
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
@angara06 Toplantı hakkında bilgim olmadı dostum ancak sorabilirim bunu bi. Ama yine de zor bir program olacak. Daha evvel de söyledim başlı başına süreçler var birimin önünde ve tek bir birim yapıyor bu işleri. Yetki-Yeterlik-Uzman Yardımcılığı ve Yeni Denetmen Yardımcılığı alımı epey bir tempo demek.
Yine de daha önemli bir husus var bence. Sayı konusu. 200 gibi bir alım dahi kimseyi tatmin etmeyecek. En az 400 olacak şekilde son ana kadar mücadele etmek gerek. Bu yıl iyice su yüzüne vuran bir gerçek daha var. A grubu işi olan bir çok kişi bu alıma başvuru yapacak. O yüzden sayının artması için uğraşmak lazım.Hocam hepsini bir birim yapıyorsa yetki ve yeterlilik bitmeden, uzman alımı sonlandırılmadan denetmen alımına çıkarlar mı sizce?
-
Saglam hocam ama ne kadarda saglam olsa degisiklik olabilir baskan cunku biraz dik basli yani bu ilanin erken gelmesinde etkisi buyuk yani yeni alima kendisi sicak bakiyor. Dedigim gibi sadece sayi konusunda biraz kisma yapacak gibi duruyor
-
Salgının seyrine göre bayram sonrası yetki yeterlilik ve ilginç ilk defa siz başkan sıcak bakıyor diyorsunuz aynı birim hepsini ayni anda nasıl yapcak yetki yeterlilik bayram sonrasi yani haizran bir kesinligi yokki tavsiyem kaynağınızi bir daha yoklayin
-
@gölge07 aynen etkinlik gerekirse her gün yapılmalı, bir gün iki günle olmuyor, 2021 öncesi bu sayıyı 400’e çekmeliyiz. Valla yazık 2 yıl beklemenin karşılığı bu olmamalıydı, 400 gibi komik bir rakamı bile getirtemiyoruz.
-
Hocam 350 kişide 85 i gördü 250 de 88 civarı olmaz mı ??Benim puanım 85 hepten ümidi kestim...
-
@angara06 hocam kaynagimi yoklamama gerek yok. Kisaca ozetliyeyim ben alimin planini seyrini daha cok insan kaynaklari belirliyor ve alima su sira sicak bakmiyor. Ama baskan yeni personel alimina sicak bakiyor. Kisaca bilgi vereyim. Oncelikle denetmen ihtiyaci cok var cunku is yuku oldukca artti. Denetimler artik yapilmiyor. Ozellikle baskan antalyadaki sgk yi ziyaretinde bir kac kisi sakalli gec gelmesi vs gibi nedenler olmasindan oturu ayda herkese 150 rapor yazmayi zorunlu kilmis. Mesela her ilde sikayetler alinir havuzda birikir ve su an Konya da havuzdaki sikayet sayisi 7000 civarinda. Baskan bunlari goruyor ve selim bagli gibi pasif kalmiyor. Denetimler su an yuzde 30 35 lerde bunu baskan yuzde 60 65 civarina cekmek istiyor. Bu yonde calismalari planliyor. Soyledigim gibi butun illerde havuz var ve bu havuzlarda is yuku bir hayli fazla. Hatta sunu soyliyebilirim ozellikle istanbulda bir hayli patlamis vaziyette.
-
85 tabi biraz sikintili bir puan. Ama 88ler 90lar cok abarti. 250 kisilik alim icin maks 87 ile kapatir. Daha ustu olmaz
-
Arkadaşlar bu ilanı Yüce ALLAH'ın izni ile bayramdan önce getirmeliyiz. Odaklanacağımız nokta topyekûn bu olsun. Duyumlarını paylaşan kardeşlerimize de teşekkür ederiz. Anlaşılan o ki kurumda hareketlilik mevcut. İlanın ayak sesleri ufaktan ufağa duyulmaya başladı. Aktif bir şekilde herkesi sürece dahil olmaya çağırıyorum.
-
Bu aralar Twitter etkinliği vs yok mu? Özellikle sayın başkanı etiketleyerek güzel bir etkinlik yaparsak çok yerinde olur.