11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
-
@urfaspor63 Geri dönüş yapmıyorlar. 1 ay beklemiştim
-
Tweetlerin altına, mesaj yoluyla bir şekilde yazalım arkadaşlar. Önemli olan okumaları değil buralarda olduğumuzu bilmeleri. Biz susup kalırsak Pareto üstadın dediği gibi 0.25 alıma çıkacaklar.
@urfaspor63, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
https://twitter.com/Ahmet_Erdem60?s=09
https://twitter.com/isyilmaz1971?s=09
Direkt mesajdan taleplerimizi devlet büyüklerimize iletelim hadi arkadaşlar -
@sherlock-holmess Evet bunu ben de gönderdim diğer dostlar da göndermeli
-
@lamıcimiyok hocam sistematik şekilde bir etkinlik planlayalım ve yapalım . Toplu olmayınca geri dönüş olmuyor.
-
Merhaba dostlar.
Öncelikle Abdullah'ın bilgi akışındaki söylemlerin bir çoğu benim de duyduğum şeyler olduğundan doğruluğuna yönelik benim de kanaatim yüksek. Diğer yandan benim de net şekilde duyduğum bir kaç hususun üzerinde durmak istiyorum.
Gerçek şu ki Sayın Başkanın aklında yer eden bir kaç fikir var. Bunların da sebebi sürekli olarak zikrediliyor olmasıdır. Sayın Başkan 30 bin kişilik teşkilatın sorunlarını elbette buna muhatap gördüklerinden dinleyerek hakim olabilir. Bu mesleğe dair de kendisine iletilen şeyler var. Örneğin son yeterlikte 100'den fazla kişinin kalması denetmenler iyi yetiştirilmiyor söyleminin altını doldurdu. Halbuki son sınavda neler yaşandı burada konuşsak sebebi olanlar insan içine çıkamazlar. O yüzden bu konulara çok girmeyeceğim. İkincisi denetmen sayısı yetersiz değil, mevcut meslek mensuplarından yararlanılmıyor söylemi. Halbuki performans ölçütlerinde son sıralara indiğimizde tanıdık isimler görüyoruz. Buna da kılıf uyduruluyor elbette. Buna da çok girmek istemiyorum.Şimdi şöyle bir tablo var dostlar gelinen son noktada. 200 kişilik bir talep söz konusu, burası doğru. 200 sayısını da sizlere ilk beyan eden kimlerse onların yukarıda sözünü ettiğim biçimde talebidir. İstatistik mezunu alınmaması konusunda da aynı taifenin talepleri vardır. Görüyoruz ki bu talepler meyve vermiş. O yüzden dostlar çaldığınız kapıları iyi seçmenizi öneriyorum.
Sayın Başkanın aklında az sayıda denetmen yardımcısı almak ve bu alınan personeli uzunca süre eğitime tabi tutmak gibi bir fikir var. Ancak Kurumun daha fazla denetmen yardımcısına ihtiyaç duyduğu da aşikar. Mucip havuzlarının illere göre dağılımı asimetrik. Personel dağılımı da öyle. Bunların dengelenmesi ile bazı illerin defoları ortaya çıkacaktır ve ihtiyaçlar belirecektir. Ayrıca yetki sınavının kaldırılması, yeterlik sınavının klasik usule dönmesi de fikirler arasında. Başkanlığın 200'den daha fazla bir sayı için alıma çıkması adına aktif bir şekilde dile getirmek gerek dostlar durumları. Sayın Bakan sosyal medyayı aktif izletiyor. Keza muhtemel kabine değişikliği durumunda potansiyel yeni Bakanlar olan Bakan Yardımcılarını da es geçmemek lazım.
--
Toparlarsak alım için 200 talebi mevcut. Ama 50 gibi bir yanıt alınmış olsa dahi bu nihai karar değil. Sadece bir merhale olabilir en fazla. Tabi bastırılmazsa alım için tavan 200 gibi görünüyor mevcut koşullarda. Ramazan geliyor, Kurumun önünde Yetki, Yeterlik, Görevle Yükselme sınavları ve Uzman Yardımcılığı alım süreci var. Bu işleri tek bir birim yürütüyor dostlar. O nedenle şu anda birim çok yoğun. Bu yoğunluk ve iş planlaması da elbette süreci etkileyecektir. Sorduğum kişiler şu an yetki ve yeterlik için dahi takvimin belirlenemediğini söylediler. Böyle baktığınızda alımın geleceği döneme kadar talep adına zamanınız halen var. Alımın 2021 takvim yılında geleceği ihtimali zaten Başkanın söylemleriyle de, yaşanan ufak tefek hareketlenmelerle belli oldu. Ancak sayı ve takvim konusu için söylediğim hususların üzerinde durmak lazım.
Aklıma gelenler bunlar dostlar. Sürecin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Ayrıca en az 400 temelinde durumu haber de yapacağım. Dilerim herkese fayda sağlayacak bir alım gelir, süreç art niyetlilerin temenni ettiği eksende ilerlemez.
-
Kardeşim teşekkür ederiz. Süreci tane tane gayet açıklayıcı birşekilde izah etmişsin. Daha önceki dönemlerde yaşandığı için belirtmek istiyorum ki pareto kardeşimizi darlamadan açıklamaları konusunda ama niye böyle ama neden söyle ne alakası var vs gibi isnatlarda bulunmadan yazdıklarını okuyup değerlendirmemizi yapalım. Bunu başlığı takip eden bütün arkadaşlarımız ve kendi nefsimede söylüyorum. Kim ki şu platformda duyduklarını bildiklerini aktariyorsa hemen üstelemeyelim üstüne gitmeyelim. Aksi taktirde birşey duyan edende paylaşmaktan imtina eder oluyor. Bizim burada yapacağımız başlığı hareketli tutmak farkındalık oluşturmak ve elimizden geldiğince bu davada bizlere eşlik edecekleri özendirmek yanımıza çekmek. Bugün gördüğüm kadarı ile daha önce başlıkta pek aktif olmayan arkadaşlarımızda artık kolları sıvamış durumda onlarda birşeyler yapmak için gayret göstermeye başladılar. Kimseyi kırmadan dökmeden elimizden geleni yapmaya çalışacağız ve daha sonrada başta Cenab-ı ALLAH'a tevekkül edip daha sonra ise devlet büyüklerimizin taktirine bırakacağız. Umarım sürecin sonunda herkesin yüzünü güldürecek bir sayıda ilanı görmek nasip olur bizlere.
-
@paretowilfredo 2021 takvim yılı dediğiniz kpss öncesi mi kastediyorsunuz yoksa sonrasını da mı kapsıyor pareto bey
-
Herhangi bir rakam CB onayına sunulmamış henüz.
-
@niska-nenn duyum mu
-
@niska-nenn Dün twitterdan sgk denetmenleri dernek başkanına alımının son durumunu sordum oda cevaben cumhurbaşkanlığından onay beklendiğini söyledi
-
@adam-simith bakanlıkta çalışan yetkili birinden öğrendim
-
@sherlock-holmes onayı sunulduğu bilgisi varsa sayı bilgisi de vardır. Sorabilmeniz mümkün mü? Benim aldığım bilgiye göre ortada onay bekleyen bir şey de yok sayı da yok çünkü
-
@niska-nenn sayıyı da sordum ama henüz ona cevap vermedi
-
Ben de 200 kişilik bir alım olacagi duyumunu aldım arkadaşlar. hayirlisi olsun
-
@mercuryist 200 sayısı denetmen mi istatistikçi de dahil mi bu sayıya
-
@paretowilfredo ben istatistik grubundayım daha önce de yazmak istedim ancak bir sey yazabilmek icin epostayi onaylamam gerekiyormus sistemi yeni cozdum. Anlayamadim yani sizce bizim gruptan alim olmayacak mi?
-
@mercuryist hocam bilgi veren kişi sağlam kaynakmı?
-
@paretowilfredo, içinde söyledi: 11. Promosyon SGK Denetmen Yardımcılığı Alımı
Şimdi şöyle bir tablo var dostlar gelinen son noktada. 200 kişilik bir talep söz konusu, burası doğru. 200 sayısını da sizlere ilk beyan eden kimlerse onların yukarıda sözünü ettiğim biçimde talebidir. İstatistik mezunu alınmaması konusunda da aynı taifenin talepleri vardır. Görüyoruz ki bu talepler meyve vermiş. O yüzden dostlar çaldığınız kapıları iyi seçmenizi öneriyorum.
En önemli kısım. Bazılarının sözünün hiçbir hükmü yok.
-
@mercuryist kurumdan mi hocam duyum
-
Benim artik aklim ermiyor. Birine soruyorum plan yok diyor birine soruyorum cb onayinda diyor birine soruyorum henuz netlesmedi diyor. Hangisine inanacaz anlamadim. Aslinda ilan hazir arkadaslar verecekleri tarihi bekliyolar sadece. Yada bekletmeyi yavas yavas calismayi cok seviyolar. Bu burokrasi neden bizde yavas sadece anlamiyorum gelen gideni aratiyor tescillendi.