9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
-
@amirim, içinde söyledi: 9 Kasım 2019 108. Dönem Kaymakamlık Sınavı
Arkadaşlar benden kitaplarını öne çıkarmamı rica eden hocalar var. Bırakında kitaplarınız ikinci yıl satsın. Kitabınıza çalışan öğrenciler yazsın yorum ve düşüncelerini. sonraki yıllarda girecek adaylar kendileri karar versin biz tüccar reklamcısı değiliz!
Duruşunuzu takdir ettim. Adaylara en faydalı olacağını düşündüğüm bu adımdan dolayı Özellikle teşekkürlerimi iletmek istedim.
-
@dzndr peki hocam siz haklısınız ben sizden sadece madde numarasını istemiştim yanlış bilgi degil
-
Ortam çok gergin Fuat bilmiyorum...Herkes çok gergin...
-
@modifix kaymakamlık şube başkanlığı aradım.11 butonu seçiniz dedi.telefon 03124224000 dan personel genel müdürlüğü tuşladım(1).daha sonra kaymakamlık aday şube başkanlığı tuşladım(7).ayrıca sizden(maliye için) herhangi belge istenmeyeceği söyledi.
-
@hayırlısı035 belge istenmeyecek de neden 11 orasida kafa karıştırıcı
-
Maliyeci arkadaşlardan YÖK kararı olmadan belge istenmeyeceği verisi elimizde mevcut. Lakin hukuk düzeni içinde atılmış bir adım da olmadığı düşünüyorum (Bilenler bilir ben tartışma yaratma için ya da hedef alarak yazmam) mevzuatta bölümleri şifahen sayıyorsanız bunun anlamı nettir. Burada yazan, birebir diplomanızda yazacak demektir. Birebir diplomasında yazmayanı, yazıyormuş gibi kabul etmek bu sınav sürecinde yargıya takılacak en bariz uygulamalı gibi önümüzde durmaktadır. ÖSYM adımının doğru olduğunu düşünmekteyim, birebir bölüm adı yazmıyorsa YÖKSİS üzerinde mezuniyet bölümünde başka kod varsa uygulama net olmalı 11. seçilmelidir. Bu adımın hukuken olması gerektiği fikrindeyim. Mülakat aşamasında hukuk kavgası çıkacağı önümüzde... Herkes için hayırlara vesile olan yolculuk olması dileklerimle.
-
Kaymakamlık sınavı başvuruları herkese hayırlı olsun arkadaşlar, başvuruların nasıl yapılacağına dair şu yazıyı okumanızı öneriyorum.
Başvuru nasıl yapılacak? Başvuruda hangi bölüm mezununun hangi sekmeyi işaretlemesi gerekiyor? Buna dair kafa karmaşası yaşayan arkadaşlar için şöyle bırakalım;
-
Ekonometri mezunları olarak verilmeyen eşdeğerlik ve yürütmenin durdurulması mahkeme ara kararı.
Ankara 6. İdare Mahkemesi YÖK'ten 30 gün içinde savunma talep etti, savunmadan sonra yürütmenin durdurulup durdurulmamasına karar verilecek. -
@albertcamus yalnız mahkûmiyet durumu ve yabancı dil kutucuklarıninda bir seçim yapılmasi zorunlu mu?
-
@Kaimmakam23 Yap kardeşim..
-
Bu yıl sınav tahminimce yine ilklere sahne olacak.Çünkü yeni bölümler eklendi ki giriyorlar sınava ve o bölümlerin varlığı da gözetilerek sorular hazırlanacağını düşünmek pek mantıksız sayılmaz.Misal geçen sene sınavda Alexis de Tocqueville sorusu yöneltildi.Ve bu soru yani içeriği ile hem siyaset biliminin hem sosyolojinin(siyaset sosyolojisi) ortak bir alanı haliyle.Bu tarz yani müşterek alanlardan gelecek sorular daha ağırlıklı olarak sorulacağını düşünüyorum.Ya da mevzuat hükümlerine göre hazırlanmış genel ve yüzeysel sorular kopyala/yapıştır yapılacak ki tüm adaylar sorulara yabancı/fransız kalmasın...
Herkese kolay gelsin iyi çalışmalar diliyorum.
-
@NikolayRomanov bu dilekçe mevzusu da iyice sarpa sardı. Şu an dilekçe mı yazıyorum yarın göndericem bakalım hayırlısı ayrıca transkrip ve diploma fotokopisi yeterli sanırım aslına gerek yok değil mi?
-
Soruları görmeden bir şey denilemez ama sizce bu sene kaçla kapatır? Az buçuk son dönemlerdeki sınavlarda çıkan sorular akıl verir. Geçen sene gibi mi olur mu ya da yükselir mi?
-
Böyle bir belirsizlik olur mu ya? Ben çeko mezunuyum başvuru yaptım sınav ücretini ödedim ama sınava girip giremeyecegim belli değil
-
@Kaimmakam23 Sınava girebileceksiniz ama mülakatta yökün belgesini ibraz etmeniz gerekli o yüzden çok fazla çeko ve maliye bölümü kazanmalı ses getirmeli çalışalım..
-
@engin0516 sormadım.Ama ben dilekçe YÖK e gönderdim.
-
@brunomars123 hayırlı olsun
-
@Kaimmakam23 aynı konuyu düşünmekten valla derse motive olamıyorum son güne kadar bekleyeceğim aradım yök ü herhangi bir süre belirtemiyoruz diyor 2 sene de olsa sürer mi diyorum bilemiyorum diyor yani cevap gelsin diye şubeyi aradım durumu belirteyim bakanlık belki yazar sorar hızlandırır diye şubede de telefonu açan yok..
-
@FreeBoY Sınavı kanazabilirsek çok fazla olursa bu kazanım bence bi çözüm yolu bulunabileceğini düşünüyorum o yüzden motivasyonu üst düzeyde tutalım şuan en iyi yapabileceğimiz şey ders çalışmak çok daha fazla çalışmak şer gibi gözükeni hayra çevirebilmek..
-
Kaim Makam 6. Denemeyi Yakın Eğitim sitesi üzerinden ücretsiz olarak çözebilirsiniz.
https:// www. yakinegitim. com/duy…/6-kaymakamlik-online-deneme