2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
Cepheler eşit değil: Bir yanda sendikal ve siyasi olarak destek bulabilen kurum içi adayları ve diğer yanda tweet atmaktan gayrı, gazete ilanı vermekten gayrı çözüm üretemeyen kpss A adayları...
Bizim bu eşit olmayan mücadele biçimini eşitlememiz gerekiyor:
Mesela kafadan sendika desteğimiz elendi. Son büro-em.sen.'in bize 1 cümle ayırması da bunu ispatladı.
O zaman tek seçenek siyasi ayak kalıyor. Bunun için de parti genel merkezlerine, bizzat gidip, oy ve (işsizliğe etkisi) mağduriyet karşılıklarının, olumlu/olumsuz etkilerinin, her halukârda kurum içi bekleyenlerden fazla olduğunu dile getirmemiz gerekiyor.
Ben varım, bir kadın arkadaşla birlikte, nicelik ağırlıklı bir powerpoint sunumla, 2 gün içerisinde yetkin partilere meramımızı iletebiliriz. Hatta altına da change.org'tan oylanan bir anket çalışmasını ekleyerek, talebimizi güçlendirebiliriz.
Ne dersiniz?
(@LioN siyasi değildi, kendini, gönderiyi şikayet etmek ve üstüne de ilansızlık/işsizlik konularında kimsenin suçu olmadığına ilişkin antitez mesaj yazmakla yorma.) -
@cemalicoşan powerpoint sunumda da mesela:
kurum içi bekleyen sayısı: X, etkilenecek olan toplam sayısı, bekleyenlerle beraber: X+Y
Kpss A bekleyen ve sadece kurum içi meselesinin bertaraf edilmesiyle gerçekten rahatlayacak kişi sayısı:Z, etkilenecek kişi sayısı: Z+T
Her hâlukarda Z+T>X+Y olacağından, bir de bunu change.org'ta oylanacak olan "kurum içi meselesi vereceğiniz oyu etkiler mi?" tarzındaki, sonucu olumlu bir anketle destekleyeceğimizden, en azından matematiksel karşılığını anlatırız.
Bir de işsizliğin içerisindeki iibf mezunu sayısıyla perçinledi mi tadından yenmez.
Ne dersiniz? -
Ilan kpss sonrasına kaldı bana göre.
-
@cemalicoşan kardeşim hayırdır senin derdin ne? Şu millete sarma muhabbetini bir bırak ALLAH aşkına.
-
Millet takilio dışarısı kalaba, bırakın kpss sonrası monrasi söylemleri sıcağa dayanamadığını da biliyoruz virüsün. Yapmayın şöyle
-
@murad00 bana göre de yarın ilan gelecek. Napıcaz şimdi. Burada neler yazılıp, neyin mücadelesi veriliyor farkında mısın? Başka şeylere bağlayıp algı yapma. 2 yıldır gelmiyor zaten. Biraz mücadele edelim de gelsin. Biz birşey yapmazsak artık kendiliğinden gelmiyor. Öğretmeni, sağlıkçısı vs etkinliği yapıyor ek atama alıyor...
-
Tüm dünyada olduğu gibi bizim ülkemizde de kriz ekonomik olarak birtakım dengeleri bozdu. Dünya borsaları düşüşte. Ve genel bir resesyon durumu söz konusu. Merkez bankaları faiz indirip para basma yoluna gidiyor. Tüketimden kaynaklanan talep yetersizliğinin önüne geçmek için. Ben şahsen deflasyonist bir ortam ülkemizde oluşursa. Devletin alımları önümüzdeki süreçte arttırması gerektiğini düşünüyorum. Kamuya yeni istihdamlar demek ekonomiye yeni maaşlı bireylerin katılımı demek. Eğer tüketimden kaynaklı sıkıntı yaşanmasın isteniyorsa ilanların artık yüklü birşekilde gelmesi gerekiyor. Öyle 1000 tane guy vs ile olmaz. Misal 3000 guy 1000 vmy 500 mhuy. 500 iç işleri uzmanlık kontronörlük 500 SGK ve şöyle 300 tanede irili ufaklı uzman yrd ilanları gelse gör o zaman ekonomi nasıl canlanıyor:)
-
Haydi arkadaşlar Twitter a desteğe !!!
-
@murad00 daha değil nisan ve haziran ilan için krtik.
-
Arkadaşlar Twitter etkinliği başladı. TAG bu #GibDuy5000Guy
-
Allah Allah whatsapp grubuna duyurdum. Niye bana katılım az gibi geldi?
-
@hayırlısı035 Bunu kestirmek zor dostum. Siyaset bu Ama en azından alakadar göründüler. Bu da bir adım ama kati gösterge değil.
-
@murad00 olaylari takip ediyorsaniz kpss sonrasi bize degil kurumicine ilan gelecegini fark etmisssinizdir. Yabi kpssden once geldi geldi yoksa 2 3yil beklenir.gib 4bin kisi kurumici aldiktan sonra alima cikmazzz
-
@hayırlısı035, içinde söyledi: 2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
Arkadaşlar Twitter etkinliği başladı. TAG bu #GibDuy5000Guy
Herkes etkinliğe gelsin dostlar. Hakkınızı hakkıyla aramak için, kendi emeğiniz için. Bundan sonrasında gündemimiz ilan gelene dek hak aramak olmalı. Ben yine sorularınızı yanıtlamak, güncel bilgi alırsam paylaşmak için buralarda olacağım. Ancak aslolarak mecramız artık hak arayabileceğimiz yerlerdir.
Daha önce de söyledim. Forum bizim. Bizim meclisimiz. Burada her şeyi konuşuruz yeri gelince. Amaçlarımız, gayelerimiz bellidir.
Haydi etkinliğe -
@cemalicoşan dershane hocalarindan destek almak laziimmm.bizimle olacak is degil. Kurumicine biri dava acsa surec durur hic degilse dava sonuclanana kadar o arada bize sira gelir. Kurumicinden kpss 70 istenmeli bunun icin dava acilmali bunu da en iyi ya mevcur guy gu ve dernegi yapar yada bir dershane hocasi on ayak olur
-
@sonunageldim Gelir Uzman Derneği maalesef yönetimi ve üyeleri genelde kurumiçi uzmanlar aktif. Ama yeterliğe tabi gelir uzmanları derneği bizden yana onlar dava açabilir.
-
Başlayalı 1 saat oldu ve daha 1000 tweet olmamış. Galiba bu gerçekten son katıldığım etkinlik olacak
-
Bu tag güzel #GibDuy5000Guy. Slogan gibi. Yeri geldiğinde slogan olarak meclisin önünde de bağırabiliriz neden devamlı aynı tag’i seçmiyoruz? Neden devamlı değiştiriyoruz. Bence aşina olmaları için devamlı aynı tag’i kullanmalıyız. Bu tag seçilebilir.
-
@mvulku gündeme bile giremedik. Bizi kimse takmaz ki bu şekilde. Kendi kendimize söyleniyoruz resmen. İlk kez böyle bir şey görüyorum ya pes
-
@akncıı 10 dakika önce gündemdeydik. Bugün olmadı. Yarın aynı tag ile devam edelim. Yarın olmazsa diğer gün aynı tag. Tag’i markalaştırıp akılda kalmasını sağlamalıyız. Hem böylelikle yanlış yazılan ve bölünen tweet sayıları bölünmemiş olur. Tweet atanlar da buna alıştıkça doğru tweet atma oranının artacağını düşünüyorum.