29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
-
@Berkan13 1 2 dakika süren bir mülakattan gerçekten verdiğiniz cevabın önemli olduğunu Verdiğiniz cevaba göre alınacağınızı düşünmüyorsunuz dimi
-
@Mambaa, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@Berkan13 1 2 dakika süren bir mülakattan gerçekten verdiğiniz cevabın önemli olduğunu Verdiğiniz cevaba göre alınacağınızı düşünmüyorsunuz dimi
evet ama listelerin mülakatlardan önce hazır olduğu hususunda emin değildim. cidden mülakata girmeden belli mi listeler?
-
@kıymalı-puding canim degil cani olacak pardon benlik degil durum yanlis anlasilmasin
-
Arkadaşlar boşa gerilmeyelim herkes fikrini tahminini veya duyumunu soyleyebilir agustos diyene de ekim diyene de gerilmemek gerek.kac yillik tecrubelerim ve mantiksal olarak.yaklasinca tamamen kendi fikrim ile eylulun ilk haftasi aciklanacagini dusunuyorum daha dogrusu bu cumadan itibaren her gun bekleyebiliriz
-
Bu mülakat sürecinde kesin bilgi edinmek çok zor. Tabiki de erken açıklanması isteriz. Ama biraz daha erken olduğunu düşünüyorum ben de.
-
@Berkan13 aksini düşünmeniz çok iyiniyetli bi yaklaşım olur hocam.tamamen kesin bi şekilde belli değildir ekleme çıkarma olur ama büyük oranda mülakattan önce bellidir listeler.
-
@azur hocam mesela sınavı kazananlar diyelim hemen isim mi veriyorlar referansları, hani mülakat öncesinde liste belli oluyor genellikle demişsiniz ya, o zaman şöyle bir şey oluyor mülakat listesine kadar sınavda iyi sıralaması olanlar direk referansları araya sokuyorlar, liste hazır olduktan sonra listedekilerden daha güçlü referans varsa onu listeye sokup zayıf olanı mı çıkarıyorlar böyle bir sistem var demek ki.
-
@MiraKar hocam sıralamanın hiç bir önemi yok.mülakata kalınan andan itibaren özellikle de mülakat tarihleri belli olduktan sonra artık referanslar devreye girer.güçlü referans daha güçsüz olanı ezer geçer sınav sıralamasından bağımsız olarak.herkesin referansı vardır zaten ama güçlü ama orta şeker .o noktada da onların maratonu başlıyor artık referanslar yarışır yani
-
@MiraKar yazılıda ilk 3 te isen ya da 1. isen referansın olmasa da kazanma ihtimalin yüksek olur tersi tersi durumda evet referanslar yarışıyor maalesef referans yoksa yazılıda ilk 3 e filan girmeyi deneyin çok çalışın çok
-
@MiraKar evet mülakatlar tarihleri belli olur olmaz hemen referans yarışları başlıyor
-
@MiraKar hocam size bir örnek veriyim sgk da mülakata 1.likle giren kisi ne asil ne de 350 kişilik yedek listeye girebildi. Burdan artık çıkarımınızı yapın.ben inanmıyorum hakimlik kaymakamlık sayıştayda referansı olmadan ben hakkimla kimsenin eli değmeden girdim diyene..zaten bunların mülakatına kalan herkes hakkıyla o aşamaya gelmiştir is o noktadan sonra basliyor
-
@olursaolur, içinde söyledi: 29 Aralık 2019 İdari Yargı Hakimliği Sınavı Sözlü Mülakatları
@MiraKar hocam size bir örnek veriyim sgk da mülakata 1.likle giren kisi ne asil ne de 350 kişilik yedek listeye girebildi. Burdan artık çıkarımınızı yapın.ben inanmıyorum hakimlik kaymakamlık sayıştayda referansı olmadan ben hakkimla kimsenin eli değmeden girdim diyene..zaten bunların mülakatına kalan herkes hakkıyla o aşamaya gelmiştir is o noktadan sonra basliyor
zaten bu tür kadrolara atananların twitter hesabına bakmak yetiyor bir çoğu yarandığı için şakşaklıyor. Ben hiç bir kaymakamın muhalefete daha yakın olduğunu görmedim henüz. sürekli yağcılık menfaatçilik... İşin mülakatlarda görülsün yeter ki.
-
@olursaolur bi de onu gectim adam ilk 3 e girmekle mi ugrasacak. Cok calisin demekle olmuyor bu sinava 20 bin kisi giriyor en az 2-3 bin kisi aylarca calisiyor her gun duzenli 7-8 saat calisip yuzlerce deneme cozen var. Cok fazla calisarak belki ilk 100 e girmeyi garanti altina alabilirsin ama ilk 3 calismadan cok şans sinav durumu gibi ekstrem bi suru faktore baglidir. Sonucta ilk 3 yani boru degil. Birinin referansi yoksa sirf buna bel baglayip senelerce sinava calismasi ahmaklik olur.
-
@yasamor buna ben de katılıyorum hele ki idari de ilk 300 e giren hemen herkes eşit durumdadır büyük oranda bilgi anlamında tabiki.ama şans vs başka faktörler devreye girer.zaten daha önce mülakata giren kişiler bilir ki hiç kimse size puanınızı,sıralamanızı sormaz sorsada umursamaz.mülakata kaldın mı kaldın gerisi çok önemli değil
-
Kimlere yaradığı belli olan adaletsiz bir durumu normalleştirmeye gerek yok. Herkese sözlü sınavda, yazılı puan notundan en fazla +/-5 puan fazlası verilmesi zorunluluğu getirilmeli. Hepimiz, kimsenin mülakatta harikalar yaratmadığının farkındayız. Yazılı sınavı 90 vs olan kişiye 40 verilerek liste dışı bırakılıyorsa (ki bu sadece kılıf hepimizin bildiği gibi) orada büyük hak yeniyor demektir.
-
@yasamor hocam benim söylediğim yanlış anlaşıldı keşke ama keşke diyorum umarım bir şeyler düzelir bir gün sadece liyakata bakarak kişinin kendisine bakarak yaş şartı olmadan liyakat ile hak eden kazanır ben çok çalışın cümlesini kurarken aslında sizin yerinizde olsam demek istedim guy sgk il göç sırasıyla elendim kpssye 29 yaşımdan sonra hazırlanmaya başladım ondan önce 5 yıl kendi işimi yaptım hiç memurluk aklımda yoktu işim de iyiydi sonra bozuldu kepenkleri kapadım son 4 5 yıldır ben de kpssye başladım tam herşeyi oturttum puanlarını aldım mülakatlara giriyordum yaşım bu sene doldu sonradan başladığım bu yolculukta çok sevdim bu derslere çalışmayı eğer yaşım geçmese ya da bir gün yaş şartı değişse yazılılarda ilk sıralarda yer almak için çok çalışırdım referans olaylarından olabildiğince etkilenmemek için şimdilik elimde sadece kpss b kaldı hepinize kolay gelsin
-
@Dumspirospero hocam söylenecek çok şey var zamanında o kadar canımız yandı ki bu sitemin çarpıklığı yüzünden.hayatımda yaşamadığım yıkımları bu sınav mülakat maratonlarında yaşadım allah tabiki can sağlığı versin .ama zaten üzüldüğümüz şey emeklerimiz,umutlarımız.bi noktadan sonra normalleşmiyor ama insan duyarsızlaşıyor artık
-
@Dumspirospero referans olayını normalleştirmiyorum keşke mülakatlar bile olmasa baştan sona sıralamaya girenler kazansa sadece liyakatli olanlar kazansa ama elimizde olmayan referans olaylarından kaçmanın en iyi ve tek yolu çok çalışıp derece yapıp kendi hakkımızı söke söke almak ya da onu yapamıyorsan referans yarışına katılmak olur benim elimde fırsat olsaydı ilkini yapmaya çalışırdım ya da bırakırdım özetle ya derece yapacaksın belki yine karşılığını alamama ihtimalin var ya da referans yarışına katılacaksın başka çare yok ya da vazgeçeceksin
-
@snowpatrol bu durumu değiştirmek benim elimde olsa mülakatları kaldırırdım
-
@azur yapılan her adaletsizlik kendi mağdurlarını üretiyor. O mağdurlar da kendilerine göre adalet sağlamak isterken yine başkalarına zulüm ediyor. Mağdurlar değişiyor ama adaletsizlik hiç değişmiyor. Ülke olarak bu adaletsizlik sarmalından nasıl kurtulacağız bilmiyorum. Birçoklarının gençliği böyle heba oldu, bizler büyüdük. Hala yargıya hakim savcı seçme yöntemi başları yere eğdiren cinsten.