2020 Hazine ve Maliye Uzman Yardımcılığı Alım İlanı
-
Sürecin uzamasının temel sebeplerinden birisi de il seçme saçmalığı. İnsanlar işsizliğin tavan yaptığı şu dönemde a grubu tarihinin en şanslı ilanına denk gelmişler ve atanmışlar ama şimdi de il seçme derdine düşmüşler. Hatta birim için kuruma ulaşan bile var. Zaten hantal olan bürokrasi bu yersiz isteklerle daha da hantallaşıyor. Merkez uzmanlığına hak kazanmışsın arkadaş sanki taşrada ilçeye atmışlar. Acayip sinir oluyorum şu şark kurnazlarına. Asgari ücret ile iş bulamayan yüksek lisans mezunları var beyler, hanımlar. Kendinize gelin lütfen.
Not: Hastalık vb mazereti olup il tercihi veren kardeşlerimi tenzih ederim. -
@tommyvercetti Bu il tercihler birileri istedi diye mi yapiliyor anlamadim? Ben herhangi bir istekte bulunmadan bugun aradilar beni nereyi tercih ediyorsunuz diye bende tercih hakkim varsa istedigim ili soyledim yoksa hic farketmez. Dediginiz gibi su zamanda boyle bir ise girmek cok degerli bizim icin.
-
Burda yazıldığını görmedim ama çoğu kişi dilekçe vermiş zaten. Büyük ihtimalle kalanları da arıyorlar istiyorsanız siz de verin diye. 1 2 hafta da onlar beklense süreç uzuyor.
-
@tommyvercetti bu birimi istiyorum diye mi aramışlar gerçekten. bir de şu ili istiyorum diye mi dilekçe verilmiş. böyle bir seçenek sunulmadı sonuçta.
-
@mm0660 sürekli farklı farklı taleplerle kuruma kağıt gönderdiler sonra kurumdaki 20 yıllık memur teyzeler de kafalarına göre herkes göndersin belki dikkate alırlar moduna girdiler. Kimi mazereti olmadan şu şehir olsun şu birim olsun gibisinden dilekçe verince 1 haftada tamamlanacak evrak işlerini gereksiz uzattılar. Ne zaman arasam evrakları topluyoruz diyor teyze. Hayır yani sanki Space X mars misyonu için evrak işleriyle uğraşıyorlar. Bunlar hep tatlı su kurnazları yüzünden. Böyle giderse sonbaharı bulacak bu işler. Zaten işsizlik mahvetti kaç senedir bir de bu belirsizlik insanı tüketiyor. Akrabalar arıyor atandım ama aramalarını bekliyorum diyorum. Bir de millete dert anlatıyoruz.
-
@tommyvercetti yani kurumun böyle bir isteği olmadan dilekçe vs. biraz saçma olmuş ben dikkate alacaklarını sanmıyorum acıkcası
-
@mm0660 çok bilmiş bir gruh var acayip sinir oldum. Bir şey de yazmadım uzamasın diye. Sessiz sessiz izliyoruz süreci bakalım ne olacak. O meşhur twit gibi "insan gerçekten hayret ediyor"
-
@tommyvercetti benden de durduk yere dilekçe istediler durum buysa hiç uğraşmiyim dilekçe göndermekle o zaman. Gerçekten insan hayret ediyor biz bekliyoruz tebligat yapilicak bir an önce işe başlayalim diye ama bazilarinin derdi baska umarim bu tiplerle ayni birime dusmeyiz.
-
@raif-efendi sizin ikametgah hangi il hocam
-
silinmiştir
-
silinmiştir
-
Bu il tercihi konusu nasıl nereden çıktı anlamadım. Ne mükakatta ne evrak tesliminde böyle bişey söyleyen soran olmadı bana. Bir arkadaş da aradılar il tercihi sordular diyor. Doğruysa bizlere neden sorulmuyor? Ben anlayamadım. Bu konuda görüşen bir arkadaş detaylıca yazsa da bilgi sahibi olsak.
-
Yazdığımız iletiyi kim ne için siliyor?
-
@tommyvercetti memlekette otokrat olmayan platform yok
-
@raif-efendi lütfen gönderin çünkü il tercih etmek istemeyenden bile dilekçe istemişler bu durumu belirterek yaz diyerek. ben de göndermemiştim dilkeçe falan aradılar. bir de süreç gönderilmeyen dilekçeleri beklemekle uzamasın
keyfi dilekçe işi saçmalıktı gerçekten. ama kurumu bir sürece soktular artık.
-
@platypus hocam dilekçe zaten keyfi olur. Adı üstünde, dilek.
Bunun yanı sıra kazanan adaylar anayasal haklarını kullanmış, kuruma dilekçe yazmışlar. Niye bu kadar kızılıyor bu adaylara. Gizli kapaklı iş çevirip araya adam koysalar daha mı iyiydi istedikleri yer olması için.
Herkes hakkını kullansın bence. Süreç uzuyor deniliyor da 1 ay daha evde oturmayı İstanbul'da çalışmaya yeğlerim şahsen. Ak ofis yazıp kurumun yerine bakabilirsiniz.
-
@babanınoglukemal Gelir uzmanlığında olduğu gibi önce il belirtip alınan sonuca göre çalışılacak il tespit edilseydi yahut alınan puana göre yüksek alanlara il öncelik hakkı tanınsaydı bu durum olmazdı. Bürokraside muğlak bırakılan alanı sınavı kazanan adayın anayasal hakkını kullanmak suretiyle tamamlaması gayet doğal. Halbuki eğitiminden tutun da işe başlama, muavafakat ile ilgili konuyu aydınlatıcı herhangi bir duyuru yayınlansa idi bunların hiçbirine gerek kalmazdı. Dilekçe hakkı anayasal hak olup bunun kullanılması da gayet doğal . Sırf Ankaraya yakın olmak için vali yrd.cılığını kabul etmeyip Ankaraya yakın yerde kaymakamlık için bürokrasiye uğrayan dilekçe veren arkadaşım var. İnsanların kira fiyatları, insan kalitesi, ulaşım vb nedenlerle Ankarayı istemesi de gayet normal.
-
@platypus ben ve kazanan birkaç arkadaşımın hiçbiri ne arandı ne dilekçe istendi. Büyük ihtimalle kazanan kişiler organize olup böyle bir karar almıslar dilekçe yollayalım diye. Kurum veya komisyonun bizzat kendisi kazananlardan böyle bir şey talep etmediği için bu bir işe yaramaz bence ama tabi herkes şansını denemekte özgür. Zaten alımın çok yüksek bölümü de ankaraya olacaktı. Ben de acaba ikametgahı istanbul olanları mı aradılar vs. Diye merak ediyordum.
-
@mm0660 ben ankara'da yaşıyorum beni aradılar herkesi arayacaklardır sanırım. dilekçe göndermeyen azınlık mı kalmış öyle bir şey demişlerdi.
@babanınoglukemal dilekçenin anayasal hak olduğunu ben de biliyorum. ancak hiçbir açıklama yokken şehir seçme imkanı/hakkı verilmemişken engeli, zaruri durumu olan arkadaşlar verdi diye şehir seçme hakkımız yokken böyle bir sürece girilmesi saçma. çünkü memurlar bile bu dilekçelerin süreci uzattığını dile getirdiler. sizin için sürecin isterse aylarca uzaması sıkıntı olmayabilir ancak herkesin sizin gibi 1 ay daha evde oturacak durumu da hali de olmayabilir. Sadece kendimizi düşünemeyiz.
tartışmaya gerek olduğunu da düşünmüyorum artık. herkes dileklerini kuruma sunsun da bitsin. belirsizlikten çıkıp sürekli yeni bir belirsizliğe girmek yoruyor artık.
-
ya arkadaşlar yapmayın gözünüzü seveyim, gerginliğe ne gerek var? haklısınız bezdik, gerildik, yorulduk ama yarın burda nicklerinizle yazınca birbirinizi tanımayacağınızı sanmayın. yüz yüze bakıcaz sonuçta kalp kırmaya hiç gerek yok