9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
Hocam @paretowilfredo biyometrik koydum sıkıntı olurmu acaba ?
-
@sefaerennn Olmaz dostum.
-
Arkadaşlar merak edenler için anket sonucunu görüntülemeyi açtım. Anket doldurulan linkten veya buradan bakabilirsiniz; https://goo.gl/forms/Dr9dJlm1j3kSuvp22
sanırım sadece anketi dolduranlar görebiliyorben gene kendimce anlamlı ve özet bir yorum yapayım
ankete katılanlardan 83 ve üzeri yapanlara baktım 58 kişi var 30 tanesinin iki puan türünde de 83 ve üzeri puanı olduğunu gördüm. 58 kişiden 30 tanesi yani 2 kişiden biri başvuru için iki türden de sıralamaya yetebileceğini düşündüğüm puanı var. Halen çalışanlar ile atanmış kişilerde olduğunu düşünecek olursak ilk 1000 içinde yer alanlar %95 girecektir diye tahmin ediyorum. Bunun paylaşımı p23 ilk 1100, p42 ilk 900 şeklinde olabilir. Bunun dışında belki bir miktar daha aşağılara sarkma olabilir belki bu sıralamalara +200 daha gelebilir ama daha fazla olacağını sanmam. Özellikle başvuru online olduğu için puanı yetenlerin büyük kısmı başvuracaktır yani sıralamanın çok kayacağını sanmam.Son olarak yukarıdaki hesaplamaları da hata olabilir kimseyi bir umutsuzluğa sevk etmek istemem şu puanım var bana gelir mi diyen arkadaşlara bir fikir versin diye yazdım. Hata olarak bahsettiğim şey de örneğin puan sıralamalarını bilmediğim için 83 puanı başvuruya yetecek kabul ettim ama sonra sıralama olarak bir tahminde bulundum belki 1100. sıra 84 puana denk geliyor ise tahminim kendi içinde çelişiyor demektir neyse zaten ağustosta liste açıklanacak hesap edeceğiz diye çok da uğraşmaya gerek yok...
-
Eğer 58 kişiden 30 u iki puan türünde de iyiyse taban muhtemelen 82,5 83 arası olur benim tahminimce
-
@black P42 83.48 ile sıralama 1316. analizine yardımcı olsun.
-
@Dellafeu p23 u de yazmadiginda analiz onemini yitiriyor:)
-
58 de 30 çok iyi oran. Sevindirici
-
Bu benim tahminlerime yakın 83.5 veya en yüksek olsa 84 olur diyordum birde bu sene puanlar düştü o yüzden 84 üstüne çıkması çok zor gibi
-
@Manifalitikoos sıralama analizini kastetmiştim.
-
SGK dan bana gelen cevap arkadaşlar Bu cevap benim sorumun cevabı değil p42 çeko ağırlıklıysa p40 p41 değil mi?
Sonuna kadar itiraz edelim arkadaşlar bu ilanı düzelttirebiliriz ciddi haksızlık sözkonusu sesimizi duyurmaya devam edelim mail ve telefonlara devam etmeliyiz
Bu puan türlerini sgk nın sınavları için kullanamayacaksak niye aldık o zaman? Niye çalıştık? Böyle saçmalık olur mu ?
Sayın ....
Bilindiği üzere, Kurumumuz Sosyal Güvenlik alanında hizmet veren bir kamu kurumu olup, bu hizmetleri yerine getirirken bilgili, yetişmiş ve Kuruma uzun süre hizmet verece nitelikli personele ihtiyaç duyulmaktadır.
Bu çerçevede, Kamu personeli seçme sınavı sonuçlarına göre Kurumumuza yapılacak açıktan atamalarda; Kurumumuzun hizmet alanı ve adayın eğitim kurumlarında görmüş olduğu derslerin yanında, Kurumumuza verilen atama izni sayıları, ihtiyaç, hizmet gerekleri ve adayın yetiştirilme süresi dikkate alınarak uzun süre hizmetinden yararlanılabilecek personelin seçimine azami dikkat gösterilmekte olup, KPSS puan türleri de buna göre belirlenmektedir.
Ayrıca ilan edilen nitelik kodlarından KPSS P42 türünde Genel Yetenek %10, Genel Kültür %10, Hukuk%20, İktisat %15, Maliye %15 ve Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri %30 dur bu dağılımda görüldüğü gibi puan türünün CEKO ağırlıklı olduğu görülmektedir.
Bilgilerinizi rica ederim
-
@faik1928 @ZeljkObra @1903bjk benden de 83.976
-
Bu çeko puan türü mevzusu da iyice sıktı. O zaman maliye mezunları da maliye bakanlığına baskı yapsın sadece p16 istensin, sadece maliye mezunları girsin bik bik diye. Ben hayatımda çeko görmeden 10 net yaptım iktisat mezunuyum, 10 sayfa not çalışınca tüm kadrolar çeko ya kalsın aglakligi nedir böyle. Bizim siyasalda çekoculara çiko derler, hani burhan altıntop un ağlayan çocuk portresi var ya, o. Sonuna kadar haklılar bu nedir ya. Guya sadece maliye mezunları girse kıyameti koparırsınız burda gelmiş bizim hakkımız bilmem ne. Taşralar tüm iibflerin hakkı, bunu anlasanız iyi olacak seneye diğer derslere de çalışın bi zahmet.
-
@engin0516 83,9 bolluğu var:)
-
@genclerbirlikli maliyenin maliye istemeyen puan türünden alım yapmasıyla eşdeğer sgk nin p23 ile alım yapmasi.bunu idrak edemiyorsan söyleyecek başka bir şey yok.sgk icin puan sorunum yok hatta p23 daha yüksek ama her kurum düzgün puanlama yapmalı.bir çok kişi denetmenlik için Ceko çalıştı bilselerdi işletme çalışırlardı.ben sınav günü sabah 2 saat işletme notu okudum 26d-14y yaptım.
-
Bana farketmese de bence ÇEKO diyen arkadaşlar haklılar, OSYM-kurumlar arası iletişimsizlik kötü sonuç doğurdu. Beklenen puan türü olmadı, verilmiş hakları yok tamam ama SGK alımı-Çeko her yerde konuşuldu. Zaten önceki seneden yaptım oldu yüzünden sorunu olan bir sürü kişi oldu. Eski puan türüne göre karşlığı P23 (ya da benzeri) olmaması da saçma olur. Belki puan türü artırımı baskısı yapılabilir ki onu istiyorlar zaten. 10-20 çeko netine girmem, çalışmadan şu yaptım bu yaptım olmuyor yani, adam belki vaktini diğer derslere ayırdı, bir şeyler ters gitti. YDS bekledi, mülakat bekledi, istediği gibi gelmedi, boşuna para-zaman... Azıcık iyi niyet artık, yok hiç İstatikçi olmasın yok daha fazla Çeko puan türü olmasın... Adamlar istesin, toplasın birilerini daha, yazsınlar belki mantıklı gelecek karşı tarafa. Siz olmasın diyenler yazmazsınız. O iletileri görmezden gelirsiniz, işe gireceğiz diye ... İstediğiniz yerler bölüm bölüm alım yapsın da sizin bölüm olmasın, YDS puanı 10 puan yükseltilsin siz de yazarsınız o zaman kuruma zaten.
Çeko puan türleri için de görüşüm bu alımda değişmez ama ilerideki alım için yazın bence.
-
@varoufakis sadece p23 yok, p42 de var. Çekosuna güvenen orda yapmıştır yapacağını, %30 çeko üstelik. Sen de bunu idrak edemedin galiba. Herkes çeko çalıştı diye kurum çeko %60 olan puan türü seçmek zorunda mı ? Ben de hukuk çalıştım o zaman gidip carlayayim niye hukuk oranı daha yuksek değil diye. Biraz mantık başka bir şey değil.
Tebrik ederim başarından dolayı, aferin.
-
@WilliamNiskanen hocam benim de durum aynı. araştırdım baya. kurum seni belgelerini teslim için çağırdığında, askerlik yaptığını belgelendirerek askerliğinin bitimine kadar hakkının saklı kalmasını talep ettiğin takdirde sorun olmaz diyorlar. pek çok yerde bu cevabı aldım. ki aksi takdirde negatif bir ayrımcılık olur. ben gideceğim zaten dediğin gibi mülakat güvenlik soruşturması bitene kadar döneriz diye düşünüyorum.
-
Maliye bakanlığı çıkıp dese ki sadece maliye mezunlarını guy olarak alacam, diğer bölümlerden kimseyi almam, duyar duymaz maliye bakanlığının önünde toplanıp protesto etmeye koşa koşa gidecek adamlar gelip burda ama çeko diye ağlaşıyor. Başka kurumlar sınav açınca aaa olmaz ben çekocuyum ama hukuk/iktisat/maliye daha ağırlıklı olmalıydı, bu haksızlık demeyip bu kadro hepimizin, p48 uygun olmuş/ p48 olmalıydı diyecek ikiyüzlü arkadaşlar; artik yeter, cidden bıktırdınız.
-
Çeko mezunu birisi olarak 2 yıl boyunca hep alan derslerine çalıştım. Çeko alanında ise 2 senede de yarısından fazla netim çıktı. Çekonun %30 etkili olması bile zaten çeko mezunları için avantaj. Daha hala sadece çekocular alınsın diyenler şükretmeli.
-
Arkadaşlar ekstra bir durum olmazsa sgk mülakatına gireceğim yeterli puanım var çok şükür.Ama hiç kitap okuma alışkanlığım yok sadece ders kitaplarıyla aram iyi. Bu konuda bir soruyla karşılaşırsam çok büyük negatif etki yaratır mı acaba?