9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
-
@zyn1308 benim 3 ili kapsiyor ozaman
-
@poisson hahah korkma hocam duyuma inanacak kimse kalmadı zannımca bizi başkanın tweetinden başkası kesmez
-
@safitürk69, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
@shady1 bana ve diger sorduğum arkadaşların hepsine başka mülakatın var mı diye tek tek sorup not aldılar.
Bana da sordular o ara ziraat katilim mulakatim vardi kazanirsan gitcekmisin dediler hayir dedim
Kazanamadim orasi ayri
-
@antireferans biraz şükretmeyi ogrenmeli insan hersey benm olsun dememeli tabiki kendin icin en iyisini secmek senin hakkin ama begenmedigin meslegi seçmek baya haksiz bi davranis..
-
@goodwill Hocam bunların hepsi alımların bir standardı olmadığı için oluyor işte.Kpssden yüksek puan alan kişiyi daha sonra her kurum en az 2 aşamalı sınava tabi tutup puanına bakmadan elediği için yüksek puanı olan istemesede açıkta kalmamak adına önüne gelen ilk kuruma kapak atmanın peşine düşüyor.Sonraki süreçte duruma göre 1 ay 2 ay belki biraz daha fazla çalışıp istediği başka bir kuruma geçiyor.Olan burada belkide o bırakılan kurum tek şansı olan nispeten daha düşük puanlı adaya oluyor.Ben sürecin yenisiyim Allaha sükür bunları yaşamadık henüz ama forumda her sene +85 alıp bu tarz sebeplerle yerleşemeyen çok sayıda insan var.Bazen yazdıklarını okuyorum ve Allah şahidim o kadar üzülüyorumki anlatamam.Bu mağduriyetlerin oluşmasında biz adayların 1 suçu varsa bu sistemi sürdüren kurumların 10 suçu var.Keşke a grubu alımlarıda b grubu gibi atama usulü olsa.O zaman burada ne bu tarz konuları konuşuruz ne de torpil vs tarzı hukuksuzlukları konuşuruz.O zaman gerçekten şu kpss a sınavından yüksek bir puan almanın değeri olur.Heleki şu alımların bu denli azaldığı bir dönemde.Düşünün şimdiye kadar açılan ilanların hepsine aynı kişiler başvurdu.Daha önce kaç kere söylendi ama tekrar söyleyeyim.Bu kişilerde sadece 1 kuruma yerleşebilecek.Geri kalan kadrolar hiç yoktan boş kalacak.Bu sefer 90 puanla yerleşemeyen aday bile nispeten daha düşük taşra uzmanlıklarını bekleyecek.Oradada o aday giremezken bu sefer de referansı sağlam olan 75 puanlı biri girebilecek.Yani neresinden baksanız sistem her şekilde bir hukuksuzluk yaratıyor.O yüzden ben artık bu tarz şeylere kızamıyorum.Ne kadar çalışırsak çalışalım sistem bize bir tercih hakkı vermiyor ne yazıkki.Yani tutupta birine istemedeğiniz kuruma girmeyin tarzı bir söylemde bulunmak pek doğru değil.İstediğine giremiyorki insanlar ne yapsın.
-
bu sgk nın guydan daha iyi olduğu bence tamamen şehir efsanesi çok göreceli bişey bu durum çalıştığın şehre o şehirdeki vergi dairesi müdürüne sgk il müdürüne mesai arkadaşlarına göre yaptığın işe göre değişebilecek şeyler çok iyi şartlarda çalışıp rahat eden guy olduğu gibi çok zorlanan işinden memnun olmayan iyi şartlarda çalışmayan denetmenler de vardır işin o kısmı bu kadar muamma iken hali hazırda guy olan arkadaşlarımızın bu konuda bu kadar ısrarcı olmalarını anlamakta güçlük çekiyorum.Tabi ortada yasa dışı bir durum yok hukuki olarak herkese aynı haklar tanınmış kurumun veya yasaların müsade ettiği şeyler hakkında bizim konuşmamız birşeyi değiştirmeyecek.Çok uzun süredir bu işlerin içindeyim kendim atanamasam da çok fazla atanan çalışan tanıdıklarım var.Eskiden benim gördüğüm taşrayı kazanan kimse başka bir taşra sınavına girmezdi ne gerek var gibi şeyler duydum hep.Kimseyi kırmak istemem edebiyat yapmak gibi de bir niyetim yok.Kimsenin de vicdan bekçisi değilim.Ama durum bu sgk denetmenliği daha iyidir diye birşey yok bu tamamen nasip kısmet.Sormak istiyorum izmirde guy olan bir arkadaşımız muşa denetmen olarak gitmek ister mi ?
-
@luthor evet soylediklerine diger arkadasin soylediklerine de kismen katiliyorm kpss puanimda gayet iyi, ama ben guy istanbuldan eleniyorum sirf bu dusunceler yuzunden istanbulda 77 kpss puani olan adam giriyor 88le ben acikta kaliyorm sebebi referans dir yada degildir benm oyle dusuncelermde yok ısimde olmaz. ama evliyim istanbul disina cikamiyorm ve illa mufettislik gibi bir derdim yok.. bu noktada bana ve bnm gibilere günah olmuyormu? herkes hedefine odaklansa boyle seylerin orani azalir olay burda küçümseme kucumsedigin yerde yer isgal etme. demisya amac işse memur olmak icin niye ugrasiyorsunuz diye o zmn istedigine yerleşene kadar kendi ozelde calissin tezat bu cumleler.yerlestigim gun bunun adi guy olsun sukreder kpss den elimi cekerim.
-
@furkitofaso aynen dediklerine katiliyorm.
-
@goodwill Hocam bu taşra geçişlerinde size katılıyorum.Bu konuda adaylar olarak hassasiyet göstermek evvela bize düşüyor.Arkadaşta söylemiş zaten iki kurumun özlük haklarıda aynıyken daha çalışmadan hangisinin iyi olduğunu bilemezsin diye.Zaten bunların olmasında adayların 1 suçu kurumların 10 suçu var derkende bunu kastettim.O 1 suç bu tarz eylemler zaten.Benim anlatmak istediğim sürecin sıkıntılı olması.Özellikle size yazmama sebep olan durum da istemedeğin kuruma girme o zaman yazmanız.Şu alımlara bir standart getirilse bu tarz işler olmayacak anlamında söyledim.Sizin önceliğiniz bulunduğunuz ilde istihdam olmak olabilir.Bu yolda görece daha yüksek özlük haklarına sahip mesleklerden vazgeçmişte olabilirsiniz.Ancak herkesin malumu üzere kimse A grubu sınavına sizin düşündüğünüz sebeplerle girmiyor.İnsanların yegane amacı ulaşabileceği en tepe kuruma kapağı atmak.Aksini iddia eden yalan söyler.(sizin gibi özel sebepleri olanları ayrı tutuyorum)Adam akılı bir sistem olsa yüksek puan alan aday hak ettiği yere girebilse bunlar yaşanmayacak anlatmak istediğim bu.Tekrar söylüyorum hep suç sistemdede değil tabi adaylar olarak bizde gereken asgari hassasiyeti göstermeliyiz.En basit örneği tartışılan bu konuda olduğu gibi.
-
@goodwill Ayrıca bunları ortalama bir puana sahip olan biri olarak yazıyorum yanlış anlamayın.Hiçbir mesleği küçümsediğim yok bunu da belirteyim.Bahsettiğim tarz bir sistem olsa en başta o merkez kadrolara giremeyecek olanlardan biriyim yani.
-
@luthor Hocam gerçekten sürecin kısa ve doğru bir özetini yaptınız. Ben de bunu düşünüyorum şimdi. Kurumlar haliyle aynı Bakanlığın bünyesi içinde olmadığı sürece kim hangi adayı almış benim almak istediğim adamı almış mı diye düşünmez. Herkes kendi listesini belirler( asil+yedek) ve süreci artık adaylara bırakır. Bu sefer de dediğiniz gibi boş olan kadrolar kalacak. Yine olan bize olacak yani. Sürecin bu kısmında kesinlikle bizlerin zerre suçu yok. Gelelim işin ikinci kısmına. Aldığım puan yüksek fakat ben de İstanbul'da hayatımı idame ettirmek istiyorum. Rotasyonun olmadığı ve özlük hakkının iyi olduğu tek yer İş Teftiş. Sınavına girdik ama kazanması mülakatı ataması derken yıl sonunu bulacak. E o zaman geriye ne kaldı? Ya sgk ya da guy. Guy zaten çift yıllarda İstanbul'u açmıyor. Hopp kaldı mı elimizde SGK. Ama bu sefer de başka sıkıntılar başlayacak işte. Girsen bir dert, girmesen bambaşka bir dert. En güzeli sizin de ifade ettiğiniz gibi Merkezi atama. Eminim bir gün bu sisteme dönecekler. Biz göremiycez o ayrı.
-
@slutskyy İnşallah birgün bu sistem gelir hocam.Çünkü mevcut durumda bu sistemin gelmemesine engel olacak daha iyi bir uygulama zaten yapılmıyor.A grubunda belkide en kaliteli sınavı zaten Ösym yapıyor.Kaç kurum sınavına girdiysem kpssnin yanına yaklaşamayacak derecede kalitesiz sınavlardı.Mülakat desen konuşmaya bile gerek olmayacak derecede saçma sapan gerçekleştiriliyor.5 dkda ne kendini ifade edebiliyorsun nede liyakat sahibi olup olmadığına karar verilecek bir ortam olmuyor.Ee baktığımızda ne kurum sınavı ne de yapılan mülakat yeterli değil.Tamamen aday elemek ve eskiden çıkarılmış yönetmeliklere uymak için yapılan gereksiz uygulamalar.(torpil olaylarını hiç konuşmaya gerek yok zaten)Kaldırsınlar tamamen b grubundaki gibi puanıda 1 kere kullanma şartı getirsinler.Bak bakalım kurum değişikliği falan oluyor mu.O zaman aday her faktörü düşünüp istediği kuruma yerleşir.Bu kara düzendeki gibi ona gireyim beğenmezsem diğerine geçerim derdine düşmez veya çok yüksek puanlarla açıkta kalmaz.
-
Arkadaşlar açıkçası benim burda eleştirdiğim sistemden ziyade bizim sisteme ayak uyduramamız.Bu konularla alakalı bir takım kısıtlamaların gelmesi daha ciddi problemlere yol açabilir.Evet merkezi atama ile mülakatın olduğu sistem arasında merkezi atama daha doğru bir tercih olarak ağır basmaktadır.Onun harici örneğin işte falan kadroya giren aynı özlük haklarına sahip başka bir kadroya başvuramaz vs gibi bir kural olsa bu çok daha ciddi problemlere yol açabilir.Burda aslında konu kişisel tercihlere bırakılarak yanlış yapıldığını düşünmüyorum.Bizim bu konularda hassas davranmamız gerekiyor biraz vicdan muhasebesi yapmamız gerekiyor olayı şımarıklık boyutuna getirmeden sırf ego tatmini olsun diye birşeylerin peşinden koşulmasının lüzumu yok kaldı ki bu birilerine zarar veriyor ise.Yoksa sgk yı kazanan biri şartlar uygun değilse guya da başvuru yapabilir veya tam tersi ama söylediğim gibi biraz daha vicdan muhasebesi yaparak.Yoksa kimse istemediği bir şehirde veya istemediği bir meslekte çalışmak zorunda değil.Bu konuda hassas davranıldığı müddetçe bir sıkıntı olduğunu düşünmüyorum.Benim yakındığım nokta burası açıkçası biraz anlık heveslerle hareket ediyoruz gibi geliyor bana yeterince bilgi sahibi değiliz bu işler hakkında.Empati kursak biraz çözeriz olayı gibi geliyor bana.
-
Mevcut sistem ve şartlar altında adam akıllı bir guy, bir il göç, bir mhuy veya bir sgk denetmen yard. ilanı gelmediği müddetçe bu tartışmalar olacak ve hiçbir yere de varamayacaktır. Puanı olanın atandığına dair yazısı eline geçene kadar her sınava başvurusunu yapacaktır. Burada tek temennim girmeyecekleri sınavlara başvuru yapmamaları. Bu durum işin biraz tadını kaçırıyor. Onun dışında sistem aynı şekilde devam edecektir. Puanı 75-87 bandında olanlar yukarıda saydığım ilanların gelmesi ve diğer kurum atamalarının bir an evvel yapılması için talep, istek ve şikayet neyi uygun görüyorlarsa yapmalı.
-
Arkadaşlar, hiç bir şeyin kesinliği olmadığı bir yerde herkes her açılan sınava girip şansını dener.
Hele ki alımlar çok çok azken ve dönen dolaplara rağmen biz de muhtemelen işi sağlama almaya çalışmaz mıydık. Umut dünyası. -
@goodwill isine bak allah askina ya napalim begenmedigimiz meslek olmusken gitmeyip risk mi alalim ya digerleri olmazsa? Var mi bi garantisi? El insaf ya buraz empati yapin ondan sonra car car yaparsiniz
-
@furkitofaso amacım hiçbir mesleği yermek değil asla ama cevap yazma ihtiyacı hissettim hocam kusura bakma öncelikle Allah herkesin gönlüne göre versin ve biran önce iş sahibi yapsın işsizlik zor biliyorum çünkü geçen yıl bu zamanlar bende sizler gibi sınav kovalayıp duruyordum. Ama denetmenliğin guydan daha iyi olması şehir efsanesi demişsin ona istinaden kısa bişey söylemek istedim. Taşrada kariyer meslek olarak yapabileceğin en iyi meslek denetmenliktir. Yetkin vardır elinde mührün vardır yazdığın tutanağı mahkeme dışında hiçkimse bozamaz müdahale edemez. Sen denetimini yapar tutanağını tutar raporunu yazar diğer servislere gönderirsin tebliğleri o memurlar yapar. Ama guyda yetkin yoktur başında belki de lise mezunu bir şef vardır seni hangi servise verirlerse orada çalışırsın belli bir görev tanımın yoktur.. Daha da ilginci sgk denetmenlerinin yazdığı raporlar için çıkan cezaları kurumdaki diğer servislerdeki memurlar tebliğ ederken guylar vergi müfettişlerinin yazdığı raporların cezalarını tebliğ ederler. Başta da söylediğim gibi amacım meslek yermek değil sadece aradaki farkın şehir efsanesi olmadığını anlatmak..
-
@antimülakat, içinde söyledi: 9.Promosyon Sosyal Güvenlik Denetmen Yardımcılığı İlanı (400 Kişi)
Mevcut sistem ve şartlar altında adam akıllı bir guy, bir il göç, bir mhuy veya bir sgk denetmen yard. ilanı gelmediği müddetçe bu tartışmalar olacak ve hiçbir yere de varamayacaktır. Puanı olanın atandığına dair yazısı eline geçene kadar her sınava başvurusunu yapacaktır. Burada tek temennim girmeyecekleri sınavlara başvuru yapmamaları. Bu durum işin biraz tadını kaçırıyor. Onun dışında sistem aynı şekilde devam edecektir. Puanı 75-87 bandında olanlar yukarıda saydığım ilanların gelmesi ve diğer kurum atamalarının bir an evvel yapılması için talep, istek ve şikayet neyi uygun görüyorlarsa yapmalı.
Aynen katiliyorum
-
bunu da kazanamazsam ne yapacağımı bilmiyorum insan bu kadar bekleyince beklentiye giriyor.toplum ayri yerden baski zaten.herkesle tartışır oldum.ders calisayim diyorum ee sen kazandin hala ne dersi diyorlar vala delircem
-
Kaldiki sgk yi kazanip guydan feraget edecegim icin yedeklerden birine daha sira gelecek o zaman sorun ne?