Askerlik tecili için yüksek lisans
-
@Bireysel-başvuru Benim biri tezli biri tezsiz tezli olan da %80 olacak gibi 950 TL sokağa atma durumu da olabilir
-
@Rorschach159 hocam hayırlısı bende de aynı durum var.
-
arkadaşlar merhaba. bir sorum var. Anadolu üni tezli yl başvurusu yapacağım. İstenilen belgelerde aşağıda vereceğim linkin 2.sayfasının 7.maddesinde "7. Yeni tarihli Askerlik Durum Belgesi (T.C. vatandaşı erkek adaylar için) (Tecil işlemlerindekullanılacaktır.)" diye bir belge istiyor. Durumu yeniden yazayım, ben haziranda mezun oldum. Ama henüz askerlik şubesine gitmedim. Tecilim hala Aralık 2019 görünüyor. Sizce direk e-devletten şu anki askerlik durum belgemi alıp gitsem yeterli olur mu sizce? Yoksa anadolu üniversitesine gitmeden önce askerlik şubesine mi uğramalıyım. Eskişehire şehir dışından gidip geleceğim için maddi/manevi sıkıntı olur işimi halletmeden dönmek. Bilen eden varsa, yardımcı olursa sevinirim
-
@armindo hocam bu sene mezun olduysanız yıl sonuna kadar yapılabiliyordu diploma götürüp mezuniyet girişi ve +2 yıl tecil , bu durumda sıkıntı olmaz diye gözüküyor fakat yinede askerlik şubesinden telefon ile arayıp sorun en azından sistemden bakıp bilgi verebiliyorlar
-
@MaxMin eyvallah sağolasın. öyle yapayım madem.
-
Yl tezsiz fiyatları alanlar bir liste atıverse de herkes bilse, hangi üniversite ne kadar ücret istiyor? Toplu veya bildiklerini bile yazsa yeter.
-
Hocam ben 2015 eylül de vakif uni de tezsiz yl.a Kayıt yaptım tüm derslerden kaldım e devlette 30/09/2018 e kadar askerlik yönünden sakıncası yoktur diyor. Şimdi kayıt yenilemeden 2018 e kadar tecill devam eder mi yoksa üniversite kaydımı silince tecil öne alınır mı.
-
Geçen sene mezun oldum, bugün gittim askerlik şubesine, asker kaçağı olduğumu öğrendim ama hallettik 30.09.2018 e kadar ertelettim. Asıl soracağım şey sizce yüksek lisansa bu sene mi başvurayım seneye mi ? Kpss den iyi puan aldım kurum sınavlarına çalışmamı etkiler mi, 1 sene cebimde olması daha iyi mi olur falan filan. Tavsiyeleri bekliyorum.
-
@genclerbirlikli hocam yüksek lisans işine 2018 yazında girişin derim boşuna 1 sene tecilden olmayın + kuruma yerleşirseniz tecil bitmeden 3 yıl tecil veriyor zaten onun son deminde yüksek yaparsınız bu durumdada. Haziran 2018 dönemi için yüksek tezlileri denersiniz en kötü tezsiz ya da uzaktan yaparsınız.
Benim tecil bu sene bitiyordu ve tezliye girdim çok şükür sonuna kadar kullanmış oldum -
@MaxMin şimdi 2018 de yazılıp bitirmeyip kuruma girince 3 yılın sonunda tekrar mi yazılayım( bildiğim kadarıyla 2. Yüksek etki etmez doktora gerek) ama yüksek için siyasal a başvurmayı düşünüyodum seneye başvursam bitiririm bırakmam yakasını.
-
@genclerbirlikli hocam muhtemelen haziran dönemine kadar birçok kurum görürüz atamanız olursa direk kurum tecilinin bitişine başvurur ve yükseği bitirirsiniz eğer kurum olmazsa hazirana kadar o zaman 2018 de girersiniz yükseğe en olmadı illa kuruma girdikten sonra yüksek yapmak istiyorum derseniz 2018 de bir uzaktana kayıt olup tecil alır sonra kaydı silersiniz kurum tecili sonunda normal bir yükseğe girersiniz birçok kombinasyon mümkün burda biraz sizin tercihinize kalmış iş
-
arkadaşlar bir şeyi merak ediyorum. bahar döneminde tezli yüksek lisans neden güz donemine oranla çok az yerde açılıyor?
bu arada ben gibi başka yeni mezun arkadaşlar da okursa ağzı yanmasın. mezun olduktan sonra 2 ay içinde gitmezseniz şubeye 132 tl idari para cezası geliyor bilginiz olsun : ) -
Arkadaşlar kolay gelsin bir sorum olacak. Ben yüksek lisanssa başvuru yapıyorum sistemden tecil tarihi isteniyor. Bu tarih hangisi? Muhtemel sevk tarihi 30.09.2017 mi yoksa Erteleme bitim tarihi 15.07.2017 mi? Yardımcı olursanız sevinirim.
-
@nmp1413 1-30 eylül sevke hazırlık tarihin muhtemelen kardeşim. tecil tarihine 30.09 yazman gerek
-
@antimadde Eyvallah kesin bu tarih değil mi sıkıntı olmasın sonra
-
@nmp1413 benımkıde aynı tarih oldugu için yl a kayıt yaptırdıgımda 30 eyluldekıni verdım kardesım ordan biliyorum
-
@antimadde Tamam o zaman teşekkürler.
-
Arkadaşlar benim bir sorum daha olacak Nevşehir Hacı Bektaşi Veli Üniversitesine tezsiz yüksek lisansa başvuru yaptım. Devam zorunluluğu var mıdır bilen var mı?
-
@nmp1413 yok hocam
-
@nmp1413 hocam fiyatı neydi bide kaç ortalamaya kadar düştü