2017 KPSS Sonrası Açılmasını Beklediğimiz Kurum Sınavları
-
Arkadaşlar 2017 bol alımlı bir yıl olacak diyebilir miyiz?
-
2017 sonuna kadar, 25-30 adet İnsan Hakları ve Eşitlik Uzman Yardımcısı alımı olacak.
Büyük kısım İİBF'ye ayrılsa da Hukuk - İİBF ayrımı olabilir.
Yine Hukuk ağırlıklı puanlardan baraj konulup ÖSYM'nin sınav yapması bekleniyor.
Kurum aynı zamanda ilk talep toplamada 3-4 adet Mali Hizmet Uzman Yardımcısı Kadrosu talep edecek.Kolay gelsin.
-
İnşallah biri de şu sayfada vmy de açılacak der lütfen desin.
-
Ben de sordum ama yanıt alamadım @Ülkü Aralık ayında bir vmy sınavı olur mu duyumu olan var mı?
-
@JanTinbergen İlk alımdaki puan türlerine bakıldığında yds'li puanlar ön plandaydı. Bu sebeple en az C seviye ingilizce istenir diyebilir miyiz? Ve süreci hızlandırmak için direkt mülakat olma ihtimali var mı?
-
@titoizm daha önce de bir teori ortaya koymuştum, kurumlar YDS barajlarını aşağı çekme ya da tamamen kaldırma eğilimindeler, sonradan YDS barajı konulan kadro açıkcası hiç görmedim. süreci hızlandırmak bizim için önemli ama kurumların çok dikkate alacağını düşünmüyorum. sınav ÖSYM'ye yaptırılmayabilir ancak yine de bir yazılı sınav olacaktır.
-
Bölüm bazında gümrük ve ticaret uzmanlığı için alım söz konusu olabilir mi bu yıl var mı bir bilginiz
-
@JanTinbergen Henüz TİHEK'e gidip teyit edememe rağmen ben de böyle bir alım olacağına inanıyorum. TİHK, TİHEK olurken yeni kadro ihdası yapıldı ve kurumun sitesi de TİHEK'e döndüğü için ilan için bir engel kalmadı bence.
AB Bakanlığı'nda ihtiyaç olsa da AB ile gerileyen ilişkilerden dolayı herhangi bir alım yapılması planlanmıyor. Ancak siyasi konjoktür değişirse kesin alım yapılır. Ankara Kalkınma Ajansı da bu yıl içinde alım yapmayacak. Dışişleri Bakanlığı, alım neticelenince bir kez daha alıma çıkmayı planlıyor, çünkü çok ihtiyaç var. Mevcut çalışanlar sürekli fazla mesai yapıyor.
-
@edaa Ben geçenlerde yine sordumda açılması zor diyorlar kendi içinde karışıkmış. Ama biz yinede umudumuzu koruyalım.
-
Sonuçlar açıklandıktan sonra ne yapmalı?
-
mühendislik olarak açılmasını beklediğiniz kurumlar var mı?yada saydıklarınız arasında mühendisliğe kontenjan ayıracak hangileri olur?
-
Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları ile TİKA uzman yardımcısı almak istiyor ancak Maliye Bakanlığı kadro izni verirse alıma çıkabilecekler. O nedenle şu an bir kesinliklik yok. Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu da normal şartlara ilana çıkabilir ancak yeni oluşturulan Kurul, Kızılay'daki eski binadan daha iyi bir binaya taşınmak istediği için sırf bu yüzden yeni alımı geciktirebilir. Bakalım şartlar neleri gösterecek. Yine de gözünüz bu 3 kurumun üzerinde olsun...
@nihat-erdi Mühendislik bölümlerine göre değişir. Her kurum her sene alım yapmayacağı için hangi kurum hangi mühendislik kadrosu açar onu da bilemeyiz. İİBF, hukuk ve istatistik gibi alanlar daha belirli olsa da kurumların mühendis alması sanki rastgele gibi geliyor. Mesela enerji sistemleri mühendisi Enerji Bakanlığı tarafından yılda 1 tane ya alınır ya alınmaz ama Bilgisayar mühendisi birçok farklı kurum tarafından çok alınır. Genel olarak mühendis alımı yapan kurumlar: Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ÇSGB, SPK, TSE, İller Bankası, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, DSİ ve Hazine Müsteşarlığı'ndaki Merkezi Finans ve İhale Birimi gibi teknik özelliği ağır basan yerler. Daha başka çok yer de var ama mühendisliğin türüne göre sayısı değişiyor ancak genelde alımlar 1-2 kişilik olduğundan hep yüksek kapatıyor. YDS'den C ya da B seviyesi şartı da konulabiliyor. Mühendislerin B grubu memurluklarda atama sayıları azaldığı için A grubu kadrolarda da rekabeti yükseliyor...
-
@odtüsbky cevap için teşekkürler..saydığınız kurumlar mühendis alımında yds dışında kpss p1-p3 arası puanları kullanıyorlar değil mi?detay vermek gerekirse elk-elkt mühendisiyim..yds b belgem ve 2017 kpssden 91 puanım var..2016 puanım 83(muhtemelen hiçbir işe yaramaz) olduğu için kpss-a kadrolarına yönelmek zorunda kaldım açıkcası..umarım saydığınız kurumlardan bikaç tanesi yakın zamanda açarda ilan bekleme stres ve belirsizliğinden kurtuluruz..
-
@nihat.erdi Puanınız yeterli. Eğer bölümünüze dair bir alım gelirse şansınızı yüksek görüyorum. Sizin bölümden genelde mülakatlı alımlar oluyor ancak hatırladığım tek yazılı sınav BDDK tarafından yapılıyor. Bilişim alanında bilgisayar, endüstri ve matematik mühendisleriyle birlikte bankacılık uzman yardımcısı kadrosu sınavına giriş imkanınız var. Birkaç ay önceki ilanda 10 kişi alınacaktı ve sınava 200 kişi çağrılmıştı. Bunun haricinde mülakatlı alımlarda birkaç kişilik alım yapılır ve dört katı sınava çağrılır. 90 altı olsaydı puanınız işiniz zordu...
@nihat-erdi siz yine de 2018 KPSS'ye hazırlanın. Sonuçta a grubunda kadro sayısı az olduğu için ve mühendisliklerden hangi kurum kaç kişilik alım yapacak bilinmediği için mülakat sonucu bekliyorum hevesiyle Mayıs 2018'de istediğiniz puanı alamayabilirsiniz. Elinizin altında her zaman alternatif olarak b grubu memuriyet seçeneği de olsun...
-
RTÜK sanırım kurum içi uzman alımı yapmış, 2-3 senedir sessiz olma nedeni bu olsa gerek, bu sene (ihraçlardan sonra değişebilir ama) de açılmayabilir. KİK 15-20 kişilik bir alım planlıyor, 10 İİBF - 5 ya da 10 mühendis bekleniyor. Sınavın eylül - ekim gibi gelme ihtimali var, daha da önce olabilir.
-
@JanTinbergen sayı nerdeyse hiç gibi de puan turu hangisi olabilir
-
@JanTinbergen sınav açması beklenen kurumlar arasında kdk var mı hocam? Bir de bölüm bazlı gümrük uzmanlığı alımı konusu olur mu?
-
@brzezinski evet alım gerçekten çok az ama kurum da gerçekten çok küçük bir kurum, üst kurulların politikası genel olarak bu şekilde. puan türünü kestirmek zor, eskiden p67'den alıyordu ki bu puandan alan tek kurumdu, 9 dersin ağırlığı vardı. şu sistemde bu puana muadil bir puan bulunmuyor, 18-23-28 gibi genel puanlardan alabilir, ama belli olmaz yine de.
@RootofAllEvil KDK bu yıl açmayı planlıyor çünkü iş yükleri inanılmaz arttı. ama geçen alımda 50 kişinin eğitimi kurumu çok zorlamış. belki o kadar alım olmaz ama bir 20-30 kişilik alım olacaktır.
-
@JanTinbergen kdk hakkında bu eğitim işi neden bu kadar zor kurum yaptığı iş olarak kritik dahs çok personel ihtiyacı olduğunu düşünüyorum burda yetişmiş personel çok az olduğundan mi bu kadar zorlanılıyor kurum içi deneyimli personel temin edilmiyor mu
-
Rekabet Kurumu çıkar mu ilana? Çıkarsa kaç kişi olur? hiç ses var mıdır?