Gelir Uzman Yardımcılığı (GUY) Mülakat Süreci 2017
-
@Priss kesinlikle mülakat sürecinin uzaması hem bizler için büyük problem,hem de arkadamızdan gelenler için.2000 kişilik alımın hemen akabinde yeni alım bana da pek gerçekçi gelmiyor şayet süreç erken tamamlansa idi belki akabinde yeni alım olabilme ihtimali doğardı.Ama belirttiğiniz gibi süreç gevşek ilerlerse büyük problem ben özellikle kendimi bu ay sonuna kadar mülakat tarihleri geleceğine yönelik şartlandırmıştım,temmuz ayına sarkarsa yine belirsizlik ortamı devam edecek vs vs.Gerçekten bu iş sabır işi dördüncü,beşinci yılı olan arkadaşların sabrını cidden takdir ediyorum.
-
Selamunaleykum,dostlar gezmeyi gormeyi seven biriyim mulakat olana kadar yurt disina cikip farkli ulkeleri gezmek istiyorum.Ancak pasaport harçlarına bakarken aklima komisyon geldi.Acaba komisyonun elindeki dosyada bizim yurt disina gidip gelmemizle ilgili (pasaport vb) bilgiler yer alir mi ve bu durum mulakati şüpheye dusurecek olumsuz bir izlenim olusturur mu?Aday memurken cikilamiyor diye biliyorum yanlisim varsa duzeltiniz.
Lutfen bilgisi olmayan veya alayci ifadeyle yazacak olanlar cevaplamasin.Bilgisi,tecrubesi olan arkadaslara sesleniyorum. -
@safiTÜRK69 Olsun dostum oralarda biryerlerde bizi seven birileri vardır elbet. Mülakat arefesi dostların sinirli olması normal yeterki saygı çerçevesi kırılmasın canları sağolsun biz yine de dostlara bilgi veririz dediğimiz çıkar çıkmaz orasını kimse bilemez : )
-
@sofuoglu Dostum yukarıda da belirttim bana gelen duyum bu. Ama adı üstünde duyum değişebilir bakarsın yarın çıkarlar derlerki 1 aya mülakatlar açıklanacak. Ben hiçbir yazımda kesin konuşmadım çünkü ben de bu yollardan geçtim beklenti yaratıp kimseyi üzmeye hakkım yok ha Allah'a şükür bu güne kadar ne dediysek çıktı ama ben şöyleyim ben böyleyim demek için de demiyorum bunu olay benle alakalı bile değil üstad bana söyler gelir ben buraya yazarım. Aracı misali
-
@denizci Kardeşim benimde öyle bir planım var hatta biletimde hazır ve vize başvurusu dahi yaptım; gerci vize başvrsunda red yedim ama simdi itiraz dilekçemi yazıp mülakata kaldıgım Guy un sınav belgelerini falan gönderdim .inş olumlu geri dönüş yaparlar..Ama aday memurken yurt dışına cıkılamama durumunu ilk kez duyuyorum :slight_frown:
-
@Priss hocam sizi biliyorum,paylaşımlarınızı ve duyumlarınızı da takip ediyorum,iyi niyetli olduğunuzdan şüphem yok.Bundan dolayı zaten biraz üzüldüm nitekim temmuz ayında tarihlerin belli olabileceği ve eylül'ün ortalarında mülakatın başlayabilme olasılığı bile beni boğuyor.Umalım da ekstrem bir durum olsun daha erken olabilme olasılığı doğmuş olsun.
-
@corrieredello hocam size inşallah alırsınız derim ve aday memur olmanız değil de sorun izin almanız gerekir, @denizci arkadaşım çık tabi ki niye sorun olsun ki zaten ilk yıl iznin yok
-
@Priss @safiTÜRK69 insanlarin beklentisine uymayinca yani haziran sonu ilan bekleniyorsa yok arkadas temmuz sonu anca gibi bilgi gelince bi tepesi atiyor insanin, sonra klavyeye kuvvet desarj olma ihtiyaci oluyor. Hoş karşılayalım bence herpimiz hepimizi :)) zira sinir geliyor birden bire !!! :))) siz paylaşın duyumlarınızı lütfen, öyle de bekliyoruz böyle de
-
Arkadaşlar şimdi ben de mülakat için imece 2016 nın pdfin ciktisi var bi de ek olarak Tüyo ya da Ömer Dönmez'den birini alayim diyorum hangisini alayim ? Hangisini tavsiye edersiniz? Farkli farkli bir suru kitapla kafa karistirmak istemiyorum. 2 kaynak olsun elimde yeter bence ? Daha deneyimli olanlar yardimci olabilir mi ?
-
@U-Ü-Eko hocam ben akfon ve tüyo mülakat aldım.Bence bu ikisi ideal gibi tabi tüyo yerine Ömer Dönmezi de temin edebilirsiniz;fakat ÖmerDönmez için çok ayrıntılı gibi yorumlar duymuştum.Ama bana sorarsanız İmece ve yanına ek olarak Tüyo/Ömer Dönmez boğabilir sizi.Akfon copy, biraz daha kısa ve net ve esas kaynağınızın yanında tamamlayıcı olarak kullanabılecegınız bır kaynak
-
arkadaşlar mülakatlar yakın veya ileri bir tarihte başlaması önemli değilde toplam süreç çok uzamasın yani 1 ay sonra mülakatları yapıp sonuçlarını 3-4 ay sonra açıklayacaklar ise hiç iyi olmaz ki malumunuz darbe girişiminden sonra 2 aşamalı bir soruşturma oluyor ve bu da süreçleri uzatıyor. İnşallah gib akıllılık ederde bu bekleme sürecinde ön soruşturmaları yaptırıyor olur. Diğer türlü mülakatlar bittikten sonra yapılacak soruşturmalar çok uzun sürüyor ve toplam süreç çok uzuyor sgk denetmenlik ve gümrük bakanlığı alımlarında gördüğümüz gibi...
-
@black b dostum zaten bu aşamada bir soruşturma yapiliyor o aşikar hatta sgk demetlenliginde de bu konuşuldu ordakilerde mulakatlarin sonuclarinin gec aciklanmasini bu soruşturmaya bağladılar surecleri bundan sonra hizlanir onlarinda..
-
@Cerkes46 burada soruşturma yapılacağına bende eminim ancak bunun erken bitmesi için şimdiden başlatılması gerekiyor. Sgk denetmenlikte muhtemelen mülakatlar bittikten sonra soruşturmaya başladılar çünkü mülakat bitişiyle açıklama arasında 102 gün geçti eğer benzer şekilde mülakat bittikten sonra soruşturmalar başlarsa 4000 kişinin soruşturması(mülakata giren herkesin soruşturulduğu söyleniyor) da hesaba katılırsa sonuçların açıklanması 3-4 ayı bulur. Bunu daha erkene çekmek için şimdiden başlanmış olması gerekir. Tabi bunların hepsi tahmin belki maliye bakanlığı ön soruşturma olayına hiç girmez sonuçta burası Türkiye herkes kafasına göre bir uygulama yapabiliyor.
-
@black dostum biz aslinda duz mantıkla düşünüyoruz bazen bazende duygularımız bizi baska sekilde düşünmeye zorluyor.. Biz gib su anda bos duruyor bisey yapmıyor diye düşünüyoruz bence bu olasi bir ihtimal degil elbette bizim için bi islemde bulunuyordur mesela önceden başlanmıştır sorusturmalara 4000 kisinin soruşturulmasınin ben devlet acisindan zor bisey olacağını düşünmüyorum 1 yıldır ohal var suan kim nedir neyin nesidir ortadadir ki hele isin icin de mit de varsa keza öğretmen atamaları 20 gunde yapildi 20 bin öğretmenin hemde.. Ben sgk sınavında bu sürecin uzamasinin güvenlik soruşturması yanında baska bir nedenin de olduğunu düşünüyorum bakanda geç kalmadan dolayı özür de diledi zaten.. Benim icimden nedense bayramdan sonra ilanin geleceği geciyor çünkü dedikleri gibi kasim yada aralik olursa askerliklerini ertelemis ve son erteleme tarihi ağustos olan bir cok insan var mülakata kalan yoksa elenecekler bunların da göz önünde bulundurulup en gec ağustos gibi olacağıni düşünüyorum.
-
@U.Ü.Eko Eger oturup hakkıyla calisacaksan tüyo hayli hayli yeter kardesim.
-
bimer başvuruma gelen cevap arkadaşlar. Daha çok beklicez gibime geliyo
-
@ucanizmirli ay hadii ya kesin internet sitesinden duyuracaklar mı?
İçim ferahladı. -
@bengidönüş duyuracaklar da ne zaman işte orası önemli
-
@ucanizmirli geçen yıllardaki mülakat ve atama işlemleri ne kadar sürmüştü bilgisi olan varsa yazabilir mi?
-
@ikt bu sene eylülün ikinci haftası mülakat başlasa ekimin ilk haftası biter ekim ortaları gibi açıklansa ( en iyi ihtimal uzunda sürebilir) en iyi ihtimal şubat mart gibi anca işe başlanır. İkinci bi alım ne zaman olur bu süreçte Allah bilir