KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017
-
yahu benim kaç dk da hangi testi çözdüğüm seni mi gerdi ösym
-
@Ülkü evet yurt içi satış alacaklı 99800 neydi cevabı
-
@RootofAllEvil Devrim Ocakları 1952'de kuruldu.Cevap Kur Politikası olmalı.
-
@ali27 Hocam hatırlamıyorum inanki soruyu. Sadece şıkları hatırlıyorum siz ne işaretlediniz
-
@escobar_p ben o soruya ilahiyat fakültesi açılması dedim Atatürk döneminde açıldı diye düşündüm
-
@Ülkü üretici toptancı perekendeci tüketici varmış hepsi %10 kar ekliyomuş diye devam ediyo
-
@2016mağduru KPSS Alan Sınav Soruları Paylaşım Platformu 2017 içinde söyledi:
osym bizi uckagita yoneltiyor sure dolduktan sonra ilgili kitapcigi aliyorlar ama optik bizde. takildigi soruyu hatirlayan yine de degisiklik, isaretleme vs yapabilir.
uyguladiklari sistemin acigi var.
aynen öyle ama bbiraz pratik kazanmak lazım mesela muhasebede süre az kalmıştı sözel sorulara bakayım diye azalan uygularken normale geçen amortisman sorusunu attım hafızaya istatistikte zaman bol geniş geniş çözerim diye . soruyu çözmeye başlayacakken soru numarasına bakmadığımı hatırladım
-
Muhasebede hangisi üretim maliyetine katılmaz gibi bir soru vardı cevaplarda PSDG, endirekt işçilik, endirekt madde, direkt işçilik ve direkt ilk madde ve malzeme diyordu onu ne yaptınız
-
@ali27 Hatırladım şimdi o soruyu boş bırakmak durumunda kaldım
-
- Muhasebe Testi sorularının zorluğu hakkında düşünceniz nedir?
Kolay
Orta
Zor
Cevaplamadım (ais de görüş bildirme kısmında)
- Muhasebe Testi sorularının zorluğu hakkında düşünceniz nedir?
-
@Ülkü psdg
-
@ali27 İyi bari sevindim bende öyle yaptım. Bir başka sorunun cevabıda finansman giderleriydi. Dönem ayırıcıyı soran soru da gider tahakkukuydu değil mi
-
@paretowilfredo reyis kesinlikle katılıyorum sana bu ösym"ye bi dur demeli ben defalarca dile getirdim örgütlenmeliyiz diye yine diyorum ama etki alanım olmadığı için kaynayıp gidiyor, bi ordu dolusu adamız ama etki alanımız sıfır, soruları çalanlar bizler olmadığımız halde ösym"nin bizi hırsız tutması çok gücüme güdüyor, keza bu sınav saçmalığı, muhasebedeki saçmalık, kpss gbi hayati bi sınavda sürekli sistemle budenli oynamak nedir? Senin için bi sakıncası yoksa şayet en azından 400-500 kişilik(ki kişi sayısı artarsa dahada iyi olur)bi grup oluşturalım bu ve buna benzer saçmalıklara birlikte tepki verip hakkımızı arayıp sesimizi duyurmak amaçlı, Birlik olursak istediğimizi yaptırabiliyoruz, sınav paralı, nisanda açılan guy sınavı, son anda açılan vmy, sgk sınavları. Sonuçta bu yolda hepimizi aynı gemideyiz ve bizi bizden iyi anlayabilen yok. En basiti guy sistemi ne kdr insanın canını yaktı sen veya @Antimülakat demişti, hemen bu sistem değişsin diye uğraşmalıyız diye insanların canının acısı geçince herkes unuttu o yaşadığı dramı ve yine tepkisiz kaldık, Ama kasım, aralık geldiğinde bi sürü insan 78 puanım var nereyi yazsam gelir diye gezcek ortada:( birileri 81 puanla madur olacak yine:(
-
hem 7a hem 7b de olan finansman gideri miydi
-
@hobbes ya ben bu sene çok KPSS odaklı çalışamadım biliyosun vakıfbank müf için İng bile çalıştım idare anayasa fln bakıcakken guy geldi fln bnm geçen sene gibi gelmez muhtemelen heleki iktisatta p80/p20 li gbi hayatımda görmediğim 3 5 sorudan sonra.
-
@kilici evet finansman gideri
-
@RootofAllEvil kardeşim bunların aptallığı saymakla bitmez, aptal polis iki defa üstümü arıyor cebimdede para peçete fln vardı, çekil kenara dedim, ceplerimi boşalttım, niye heyacanlanıyorsn ne oluyor dio, 2 yıldır emek verdiğim sınava girecem belki ondan olabilir mi dedim, bu kdr insanların ruh halinden bi haberler. @V_FoR_VendettA kardeşim bişeyler yapmamız lazım artım, paretoyada yazdım inş bi girişimde bulunur oda, biz şimdi burada ne desek boş , guy"da halkbankta, yaşadığımız dramları unuttuk bile, muhtemel 1 hafta sonra bunuda unutup gitcez:(
-
dostlar geçmiş olsun benim bi derdim var. Muhasebe kitapçıgının üzerini doldurmadım sizce sorun olur mu? zaten berbat geçti bu olay da tuzu biberi oldu.
-
Alıntı KPSS Muhasebe
- Dönemsellik
- Kar dağıtım tablosu
- senedin 28.000 peşin değeri
- Net gerçekleşebilir değer
- 632 borçlu-771 alacaklı
- stok değer düşüklüğü karşılığı 9.000 TL borçlu
- azalandan normale 3.750
- 3 yıl amortisman 7.200
- ödenecek vergi ve fonlar hs alacaklı (KDV sorusu)
- 136 borçlu-135 alacaklı (kasa noksanı)
- Hisse Senedi İptal Karı 690'a devretmez
- Hem gelir tablosu hem bilanço bilgilerinin aynı anda kullanılmadığı "yabancı kaynak oranı"
- 7/A-7/B ortak hesabı Finansman Gideri Hs
- 7/B'de bulunmayan hesap Fiaz gideri
- Bono ihracında 37.500 Finansman Gideri Hs borçlu
16.Nakit oranı 0,5 - Gelir tahakkuku borçlu - Faiz Gelirleri alacaklı 500 TL
- Dönem ayırıcı hesap Gider Tahakkuku
- Aralıklı envanterde kullanılmayan STMM
- Brüt satış karı 3.500 TL
- 730 GÜM borçlu – 373 MGK alacaklı 20.000 TL (amortisman tahmin)
- Geçmiş yıl zararının indirilmesi Özkaynak ilkesi olacak
- Nakit orani 2 verilmis. Ozkaynak soruyordu 50.000 çıkıyordu
- Maliyet muhasebesinin amaci değildir
-
@gokhangermen İmzayı atmış mıydın peki gözetmenin aslında bunu kontrol edip seni uyarması gerekirdi