SOSYAL GÜVENLİK KURUMU UZMAN YARDIMCILIĞI İLANI
-
Mülakat heyetinde en kıdemli kişi kimdi arkadaşlar?
-
Ortam süperdi. Sanki herkes kendim gibiydi. Kurbanlık koyunlar gibi sıramızı bekliyorduk. Beklerken çenesi en düşük bendim. Benden önce ve sonra gireceklerle sohbet ettim ama ikisi de bu siteyi kullanmıyor. Bazarov ve hacettepeir ile tanıştım. Sanırım toplamda 240 kişiden 35-38'i mülakata girmedi. Hukuk ve maliye cevapladım kolaydı ama iktisatta büyük günahı unuttum dedim... Dolarizasyonu tanımla dedi tanımladım. Sonra büyük günahla bağlantılı mı dedi. Evet deyip bağlantıyı kurmayınca oradan bağlantıyı kurup kendisi cevapladı. Sonra cevap bu mu dedi? Evet dedim. Ben dedim diye mi dedi. Hayır sabah onu okumuştum, siz deyince hatırladım dedim ama doğru olmasına rağmen pek inanmadı galiba yüz ifadesinden öyle anladım. ODTÜ mezunu olduğum için ilk başta benden beklentileri yüksek gibiydi ama beklentilerinin altında kaldığımı gördüm ama üzülmedim. İlk mülakat iyi bir deneyim oldu. Benim girdiğim grup listenin son 15-25 kişilik kısımdı. Listedeki ve çoğunun ilk mülakatıydı, herkes çok endişeli heyecanlı falandı. Milleti görünce benim heyecanım geçti. İnsan yalnız olmadiğını görünce ayrı bir güven geliyor. Eğer herkes iyi geçti deyip çıksa belki psikolojik olarak çok etkilenirdim benimki iyi değil diye... Sanki herkesin mahşer günündeki gibi içleri dışları bir olmuştu. Mülakattan çıkana ne sorsanız cevapliyor, çünkü o kapıdan çıkınca gelen rahatlama apayrı bir his... Hani ilk kez sevgili eli tutarken kalp çarpar ya, ilk mülakat da öyle oluyormuş... İnşallah diğerlerinde böyle olmaz :slight_smile:
@İNSAN sabah girmeyen 2 kişi öğleden sonra benden önce girdi ama öğleden sonra girmeyen 3 kişi vardı. Belki onlar da akşam üstü girmiştir, bilemiyorum
-
Hocam seni dinlemedik saat 18.00 da ancak girebildik içeri üstüne çıkarken bir de kurumda kilitli kaldım ben, tüm kapılar kapalıydı, bir amcaya rastladım onunla beraber bulduk çıkışı
Sorularda ben de çok sıkıntı çektim ilk mülakatımdı ama ilk mülakatımı böyle bir komisyonda yaşamak büyük avantaj oldu diye düşünüyorum çok iyi insanlardı gerçekten büyük keyif aldım. Allah herkesin gönlüne göre versin , herkesin hakkında hayırlısı olsun. -
@bazarov başkan yardımcısıydı. Muhittin Şahin
-
@odtüsbky Hadi ya, aldılar mı içeri. Baya esnek davranmışlar.
Geçmiş olsun herkese. Soruları bilenler sevinmesin, bilmeyenler de üzülmesin. Pek belli olmuyor. Umarım yıl sonuna kadar açıklanır. -
@vega Mükemmel bir insandır. Biraz katıdır ama babacan tarafı çoğunlukla ağır basar. Denk gelenleri şanslı sayabiliriz. Ama çok zekidir ince sorular sorabilir
-
@odtüsbky bence odtu mezunundan beklentileri o kadar da yuksek degildir sonucta iibf icinde odtunun ayri bir yeri oldugunu dusunmuyorum o yuzden endiselenme bence
-
@bazarov başkan yardımcısı ben mülakattayken hiç konuşmadı. En çok onun konuşması ve gidişata bizzat yön vermesi hasebiyle Nadide Hanımın mülakatı yönettiğini sanıyordum. Kendisi karşısına iktisat mezunu gelince fazladan bolca iktisat soruyordu. Benim de hatırlayamadığım iktisat sorusuna yardımcı olmuştu. Çok sıcakkanlı bir hanımefendiydi. http://www.sgk.gov.tr/wps/portal/sgk/tr/kurumsal/merkez-teskilati/danisma_birimleri/strateji_gelistirme_baskanligi/baskan
@oscarwilde06 Nadide Hanım bana ODTÜ'de akademisyenliğe ve teoriye yönelik siyaset bilimi eğitimi aldığım için büyük bir merakla "siyaset bilimci olsan kendine nasıl bir soru sorar ve cevaplardın, haydi bakalım" diyerek kısa süreli bir şok yaşattı. Seçtiğim soruyu da zaten iyi cevaplayamadım, lafı uzatıp ne dediğimi ben de anlamayınca onun da canı sıkıldı zira siyaset biliminden 2 yıldır uzak kaldık ne yapalım ama kendisini bu zekice soru için çok takdir ettim, bana iyi ders oldu. Bundan sonra mülakatlara siyaset biliminden birkaç konuya bakmadan girmeyeceğim...
-
@odtüsbky Nadide Hanım nerdeyse benle yaşıt,başkan olmuş. Biz daha kurumlara yeni giriş yapacağız
-
Benim de mülakat çok iyi geçti. Hatta çıkınca tamamdır bu iş dedim ama görüyorum ki komisyon genel olarak herkese karşı iyiymiş Artık bekleyip göreceğiz. Umarım sonuçları kısa zamanda açıklarlar.. Sonuçların ne zaman açıklanacağı ile ilgili tahminleriniz nedir?
-
@helvaekmek ben en az 2 ayı gözden çıkardım
-
İki ay iyidir:))
-
Denetmenliğe 1600 kişi girmişti, uzmanlığa 200 kişi civarında girdik, ayrıca denetim elemanlarının soruşturmaları genelde daha uzun sürer, bir de sgk denetmenlikte 15 temmuz süreci girdi araya. bence uzmanlıkta o kadar uzun bir açıklanma süresi olmayacaktır.
-
@paretowilfredo nun goruslerini merak ediyorum aciklama zamaniyla ilgili...
-
@JanTinbergen çok hoşuma gitti bu yorum
-
Denetmenlik sonuçlarının açıklanması 70 günün üstünde sürmüştü. Bu o kadar olmayabilir ama bence şu an kimse ne kadar sürede açıklanacağını net bilemez.
-
Ben şunu merak ediyorum. Açıklanma süreleri epey uzun sürüyor malum. Bu yüzden de girdiğimiz mülakatların sonucunu bilemediğimizden aynı anda 2 yeri kazanma diye bi durum olmayacak bu yıl. Kazanınca işe başlicaz mecburen. İşe başladıktan 1 ay sonra diğer mülakatımız açıklandı ve kazandık diyelim. Geçiş yapma hakkımız var mı?
-
@baharunal geçmek istediğiniz yer diğerinden daha iyi ise evet. Eşit ya da daha alt seviye ise kurumun muvafakat vermesi gerekiyor. İlkinde kurum muvafakat vermese bile mahkeme kararı ile geçiş yapabilirsiniz. En azından ben böyle biliyorum.
-
@vega denk kadrolarda geçiş zor o zaman. Aslında doğru uygulama da bu.
-
Bu ileti silindi!