2018 Kaymakamlık Sınavı
-
Arkadaşlar themis anayasa idare konu anlatımlı kitaplardan 17. Baskı ile 18. Baskı arasında fark var mı? Elinde olup bilgi verebilecek olanınız varsa sevinirim. Ayrıca Türkçe de şu kaynak kaymakamlık için çok idealdi diyen çalışarak tecrübe eden varsa onerisini alırım. Son sınavdan 77 aldım üzüldüm ama nasipse yine deneyeceğim.
-
@uzmanyrd 18. Baskilar hakkında çok doyurucu konustumu düşünmüştüm . Kitaplarin cikali zaten kaç ay geçti .. bu başlıkta benden başka iletine cevap veren olmaz arkadaşım . Türkçe için ise kaliteli bir yayın evinin konu anlatımı yeterli olur.
-
@suigeneris teşekkür ederim. Farklı görüş almak iyidir bilirsin. Kitabın 19. Baskısı çıkar mı yakın zamanda bu konuda bilgin var mı ?
-
@uzmanyrd 2019 seçimlerinden sonra yenilenecektir . Çıkmayacak ...
-
@uzmanyrd rica ederim .
-
@daywalkers aman hocam ne yaptın sen
-
@onuktekin sevgili kardeşim evvela sana ve sonra tüm diğer başlık sakinlerine merhaba.
özelden mesaj atmak istedim ama öyle bir yer bulamadım. Nasıl özelden mesaj atarım diye bakındım ama bir şey göremedim dolayısıyla buradan yazıyorum.
Bu bahsettiğiniz çalışma grubuna dahil olmak isterim. Elimde,- belediye kanunu
-il özel idaresi kanunu
-büyükşehir belediyesi kanunu
-köy kanunu
-kalkınma ajansları hakkındaki kanun
-mahalli idare birlikleri kanunu
-cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında kanunlarına dair soru bankam var. Tamamen kanunları baz aldım ve kaymakamlık sınavı formatına uygun olarak madde madde giderek sorular hazırlamaya çalıştım. zannedersem istenilen de bu?? bazı istisnai sorularda doğru-yanlış ya da hangileri doğrudur ya da madde madde sıralama şeklinde formatlar da kullandım.
Şimdi elimdeki 60 sayfalık dokümanla aranıza dahil olmak istiyorum ama mümkün müdür? ayrıca mümkünse bu aşamada ne yapmam gerekiyor?
iyi akşamlar dilerim.
- belediye kanunu
-
@0532 Merhaba, tabi hocam. Bunlar pdf/word degillerse ilk başta bunları pdf ye dönüstürmelisiniz. Telefonda tiny scanner uygulamasıyla ya da tarayıcıdan tarayıp başka bir programla pdf yapabilirsiniz. Bunları dripbox da topluyoruz. Dropbox hesabınız için kullandığınız mail adresinizi mesaj atarsanız size dropbox grubu icin davet göndereceğim. Böylece yükleme yapabileceksiniz.
Profilin sağ yanında 3 noktalı bir menü var oradan mesaj at seceneğini kullanarak mesaj atabilirsiniz.
Bunların dışında da yapmak istediğiniz bir çalışma olursa yapabilirsiniz. -
@onuktekin teşekkürler kardeşim.biraz uğraşın ardından iletebildim özelden sana.herkese kolaylıklar. Büyük ve önemli bir çalışma olacak kanaatindeyim.
-
@0532 çok iyi olur hocam emeğinize sağlık.
-
Arkadaşlar @luthor @abdullahogz @Oruçreis @ümithak @gizemce @garipyolcu @mülki @demoklesinkılıcı @k-33 @onuktekin @relax @sbn98 @kaymakam106 @sislerbulvari @Mülkiyeli45 @kombassankoma @bolulu @jokerr @mülkiye1859 @BF24 Listenin son durumu bu şekilde. Düzeltilmesini istediğiniz veya yeni kanun alacak arkadaşlar yazabilir.
1- Anayasa-(temel hak ve özgürlükler)luthor
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun-abdullahguz
3- Belediye kanunu-oruç reis
4- Bilgi edinme kanunu-ümithak
5- Büyükşehir belediye kanunu-gizemce
6- Devlet ihale kanunu-garipyolcu
7- Devlet memurları kanunu-mülki
9- İl idaresi kanunu-kemoenes
10- İl özel idaresi kanunu-demoklesin kılıcı
11- İmar kanunu-k33
12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
14- Kamu ihale kanunu-onuktekin
15- Kabahatler kanunu-relax
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu-sbn98
17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu-kaymakam106
19- Kamulaştırma kanunu-sislerbulvarı
20- Köy kanunu -Mülkiyeli45
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun-Mülkiyeli45
22- Mahalli idare birlikleri kanunu-sbn98
23- Mal bildirimi kanunu-kemoenes
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun-kombassankoma
25- Milletvekili seçim kanunu-bolulu
26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu
29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
31- Meclis iç tüzüğü
32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun-jokerr
34- insan hakları eşitlik kurumu kanunu-Mülkiye1859
35- kamu denetçiliği kanunu
36-kişisel verileri koruma kanunu-BF24
37-aym kuruluş ve çalışma usülleri kanunu -kombassankoma -
Siyasi partiler kanunu bende bu hafta içinde yükleyeceğim inşallah
-
@mülkiyeli45 tamam hocam ekliyorum hemen
-
Arkadaşlar @luthor @abdullahogz @Oruçreis @ümithak @gizemce @garipyolcu @mülki @demoklesinkılıcı @k-33 @onuktekin @relax @sbn98 @kaymakam106 @sislerbulvari @Mülkiyeli45 @kombassankoma @bolulu @jokerr @mülkiye1859 @BF24
Listenin son durumu bu şekilde. Düzeltilmesini istediğiniz veya yeni kanun alacak arkadaşlar yazabilir.
1- Anayasa-(temel hak ve özgürlükler)luthor
2- Bakanlıkların kuruluş, görev ve esasları hakkında kanun-abdullahguz
3- Belediye kanunu-oruç reis
4- Bilgi edinme kanunu-ümithak
5- Büyükşehir belediye kanunu-gizemce
6- Devlet ihale kanunu-garipyolcu
7- Devlet memurları kanunu-mülki
9- İl idaresi kanunu-kemoenes
10- İl özel idaresi kanunu-demoklesin kılıcı
11- İmar kanunu-k33
> 12- İçişleri bakanlığı teşkilat kanunu
> 13- Kamu görevlileri etik kurulu kurulması hakkında kanun
14- Kamu ihale kanunu-onuktekin
15- Kabahatler kanunu-relax
16- Kamu görevlileri sendikaları ve toplu sözleşme kanunu-sbn98
> 17- Kamu ihale sözleşmeleri kanunu
18- Kamu mali yönetim ve kontrol kanunu-kaymakam106
19- Kamulaştırma kanunu-sislerbulvarı
20- Köy kanunu -Mülkiyeli45
21- Köye yönelik hizmetler hakkında kanun-Mülkiyeli45
22- Mahalli idare birlikleri kanunu-sbn98
23- Mal bildirimi kanunu-kemoenes
24- Memurlar ve diğer kamu görevlilerinin yargılanması hakkında kanun-kombassankoma
25- Milletvekili seçim kanunu-bolulu
> 26- Mülki idare amirliği atama yönetmeliği hakkında kanun
> 27- Polis vazife ve salahiyet kanunu
28- Siyasi partiler kanunu-Mülkiyeli45
> 29- TBMM üyeliğiyle bağdaşmayan işler hakkında kanun
> 30- Toplantı ve gösteri yürüyüşleri hakkında kanun
> 31- Meclis iç tüzüğü
> 32-kalkınma ajanslarıyla ilgili kanun
33-2972 sayılı mahalli idareler secimleriyle ilgili kanun-jokerr
34- insan hakları eşitlik kurumu kanunu-Mülkiye1859
> 35- kamu denetçiliği kanunu
36-kişisel verileri koruma kanunu-BF24
37-aym kuruluş ve çalışma usülleri kanunu -kombassankoma -
Anayasa- yürütme kısmını da bende
-
24 Şubat - 31 Mart Kaymakamlık sınavı var.
PROF. AHMET NOHUTCU
FACEBOOK -
Mülki İdare Amirleri Atama Değerlendirme ve Yerdeğiştirme Yönetmeliği soru ve cevapları dropbox'da Kanun Soru ve Notları klasörüne attım. İyi çalışmalar olsun.
-
arkadaşlar işlerimin yoğunluğundan dolayı emek veremiyorum, beni gruptan çıkarabilirsiniz, hevesle başlamıştım fakat iş izin vermiyor. hepinize kolay gelsin, ellerinize sağlık, başarılar sınavınızda.
-
DMK soru-cevap ve özetini cumartesi günü ekledim, siteye girmeye fırsatım olmamıştı anca yazabiliyorum. Umarım işinize yarar.
-
merhaba arkadaşlar. buradaki birçoğunuzdan yaş olarak küçüğüm galiba. Daha mezun olmadım fakat hazırlanmak istiyorum,buradaki tavsiyeler üzerine de bir kursa yazılmadım. Sonuçta benden tecrübelisiniz ve size güveniyorum. bana yardımcı olur musunuz. elimde Ahmet Nohutçunun kaynakları ve yine hocalarımın önerdiği setler var. Derslerim yoğun olduğu için nasıl bir yol izlemeliyim bilmiyorum. Sınav hakkında detaylı bilgiler nelerdir,kaç soru,en çok çalışmam gereken konular,bu kanunlar falan var bunlar nelerdir vs. ? Şimdiden çok teşekkürler. İnşAllah hepinizin gönlündeki istekler gerçekleşir :))