2017 Halkbank Servis Görevlisi Mülakatları
-
Ne olur birinizde su maas niye az diye yakınsin.Her seferinde bir tek bn maas az diye sızlanıyorum gibi geliyo.Arkadaslar tek maas 2200den bahsediliyo.Bu sizce uygunmu Türkiye sartlari icin?Baska sehirde calisacaklar zaten kiralar 1000 tl olmus ne yapmayi dusunuyosunuz?
-
@grimmjow benimde bir arkadaş var. İk da çalışan arkadaşına sormuş daha süreç belli değil demiş.. 15 perşembe açıklansa bence haberi olurdu. Birde bence liste bittiği gibi açıklanır.. Perşembe açıklanacak demek liste bitti demek.. Bittiyse neden perşembe? Yok bitmediyse perşembe ya da çarşamba biteceği nereden biliniyor.. Umarım özür dilerim bende.. Ama açıklanmazsa o arkadaşı burada görecek miyiz merak ediyorum.. Sgknın cuma beşte açıklanacak söylemi gibi geliyor bana
-
Sinav sonuçlarının açıklanmasıyla alakalı tahmin yürüten veya duyumu olup da burada paylaşan herkese saygı duyuyorum. Fakat kesinlik belirten cümleler kurmamak taraftarıyım. Beklemek çok hassas bir konu. Hassas davranılması gerektiğini düşünüyorum.
-
@reagan Bu forum ne troller gördü artık gerçekten bilen insanlara bile inanasım gelmiyor ama gerçekten bilen bir insan üsluplu konuşur üsluptan kastım kaynığınız ne dediğinde söyleyemeyeceği biri olsa bile şu an bunu söyleyemem şu şu nedenlerden dolayı falan der ama arkadaş direk kaynağım profil resmim diyor.Empati yapıyorum ben halk bankası çalışanı olsam ve tarihi bilsem buraya gelir böyle bilmiş bilmiş konuşmam.Neyse bildiğim aktarırım ama yine de o tarihte açıklanmazsa kusuruma bakmayın aldığım haber bu yönde derim yani bu tarz çalışan ve bilgi sahibi olan insan gibi konuşurum neyse bu konu hakkında daha fazla konuşmayalım bence bekleme süreci biraz sıkıntılı bekledikçe iyice stresten kalp kırmayalım inşallah o arkadaş haklı çıkar kazansam da kazanmasam da özürlerimi kendisine ileteceğim
-
Bence çok üzerine düşmeyin arkadaşlar.Ayın 15 i geldi zaten eğer bu tarih tutmazsa en fazla 1 2 hafta bekletir açıklarlar.Nisanda iş başı bilgisi baya sağlam zaten.5 aydır açıklanmayan kamu alımlarından sonra ben biraz hissizleşmiş olabilirim bu konuda ama yinede 1 aylık süre beklemek için makul gibi geliyor bana.
-
Benim anlamadığım neden her sene bir muamma oluyor bu sınav sonuçları. Sınav takvimin, sınav sonuçlarının açıklanması, mülakatlar ve nihai sonuçların açıklanıp işe başlama takvimi 3 aşağı 5 yukarı bellidir. Sonuçta tüm planlamalarını bu takvime göre yapıyorsun bu takvime göre bütçeni ayarlıyorsun şubeler bu takvime göre eleman bekliyor. Yani belki bu takvim 1 hafta ya oynar ya oynamaz. Neden sürekli bilinmez bir süreç şeklinde ilerliyor bu süreç. Bankayı arıyorsun bilmiyoruz diyorlar. E ben mi bilecrğim bu sürecin ne zaman sonlanacağını. Sizden net bir tarih isteyen yok. Şu hafta açıklanacak deyin insanlarda o tarihe göre planlamalarını yapsın, diğer sınavlara çalışsın vs. Sanki devlet sırrı istiyormuşuz gibi davranmayın aradığımızda. Çıkın şu hafta açıklanacak deyin insanlarda rahatlasın siz de. Halkbank çalışanlarına kızmıyorum bu konuda fakat herşeyi bu sınava bağlı olan insanları da düşünerek hareket edin başka birşey istemiyoruz
-
@zenginmemur zengin memur sen nickten kaybediyorsun en başta yerin burası değil kardeş halk bankası fakir memur arıyor dostum
-
@zenginmemur hocam sakın yanlış anlamayın ama siz bu soruyu sorunca ve hatırlıyorum önceden de sormuştunuz galiba benim de size şu soruları sormam gerekiyor diye düşünüyorum; en başından beri takip ediyorsunuz galiba halkbank duyurusunu yani mülakata kalmışsınız diye çıkarımda bulunuyorum en başından beri konuşulan rakamlar aşağı yukarı bu, hatta daha halkbank ilana çıktığında yani başvuru parası yatırılmadan da konuşulan rakamlar bu civarda. Şimdi böyle olunca siz de böyle sorular sorunca ve yargılarda bulununca ister istemez bir insan neden az bulduğu şey için bu kadar emek veriyor diye sormak istiyorum , şimdi cevap vereceksiniz işsizlikten iyidir, o zaman neden soruyorsunuz zaten cevabı biliyorsunuz , veya cevap vereceksiniz özel sektör daha kötü , banka da özel sektör aslında, veya cevap vereceksiniz sana ne istediğim konuda yakınırım, hakkınız var buna ama bu kadar süreçten sonra hala bunları konuşmak biraz ne bileyim yemeği ısıtıp ısıtıp vermek gibi , ha dersiniz sana ne okuma kardeşim ki buna da hakkınız var öyle derseniz de beğenmiyorsan keşke başkalarının hakkına girip sınava girmeseydiniz denilebilir , demiyorum sadece denilebilir diyorum, sorunuza gelirsek evet bence de maaşlar çok değil ama az da değil İstanbul da asgari ücret ile ev geçindirenler var.(Şimdi neden onlarla kıyaslıyorsunuz da diyebilirsin sen maaş a kadroya veya 'türkiye şartlarına' göre az dediğin için kıyaslıyorum umarım mesajımı yanlış anlamazsın , şimdiden hakkımızda hayırlısı hepimiz için.
-
@zenginmemur inan ki senin bu sürekli maaş az deyişin beni geriyor.
-
Tamam bu arkadaş büyük ihtimal trolldür ama nisan başında iş başı olacaksa uzmanlıkların en geç bu hafta, servis görevlilerin de en geç haftaya açıklanması gerekmez mi eğitim için zaten? Yoksa bu iş başı dedikleri eğitim başlangıcı mı? Uzmanlıkların mülakatı üstünden 1 ay geçti artık daha fazla uzayacağını sanmıyorum. Bana eğitim antalyada olacak diyen arkadaşım da sonuçlar için bu haftayı vermişti daha başında
-
@ceska oh super olur bu hava cok guzel bu aralar Antalya'da arkadaslar bekleriz:) insallah kazanirizda iyi ki Istanbul'a gitmemisiz diceksiniz
-
@zenginmemur hocam niye sızlanalım ki razı olduğumuz bir şey için?? Siz 3 aydır maaş az diye yakınıyorsunuz da ne oldu?? Maaşlar yükselmedi, hala aynı. Ve Halkbank vereceği bu maaş için bin kişiye daha şükür kapısı olucak.
-
@zenginmemur sana bir soru soracağım lütfen cevaplar mısın?
Madem 2200 lira tek maaşı beğenmiyorsun Aralık ayında sınav yapılırken tek maaş 1800 liraydı. Neden 75 tl veripte sınava girdin?
-
Maaş nedir tam olarak bilmiyorum fakat geçenlerde facebookta bu konuda paylaşım yapan arkadaş temettüler hariç ortalama 3000 civarı aldığını paylaşmıştı. 2200 olarak bakarsak istanbulda bu parayla yaşamak gerçekten zor fakat ortalama 3000 civarında bir para+istanbul tazminatı burda birçok kişiyi mutlu edecektir. Bu arada arkadaşın çalışma yeri Hatay dı. Merak edenler için
-
@pokerface haklisiniz sonucta otel rezervasyonlari da buna gore yapiliyo illa ki net tarih bellidir. Otelde bu kadar kisi icin odalari cok onceden ayarlamak gerekir ki tarihlerde buyuk oynamalar da yapamazlar. Yani ik egitimlerin ne zaman baslayacigini kesin tarihi bilmek durumunda. Ayarlamalari yapanlar onlar zaten.
-
Arkadaşlar bir hafta önce de genel müdürlükte çalışan bir arkadaşıma sormuştum bana önümüzde ki aya kalır demişti bu yorumları okuduktan sonra özellikleri net tarih verenleri falan okuduktan sonra tekrar sorma isteği hissettim acaba bir gelişme oldu mu diye bana tekrar önümüzde ki aya kalır net tarih imkansız onay verildiğinde her şey bir anda olur dedi. Şuan için içerde veya dışarda kimsenin bişey bildiğini sanmıyorum ve bu şekilde ki troll konuşmalar canımı sıkıyor çünkü umut bağlayıp dakika saymaya başlıyorum.
-
Benim bildiğim kadarıyla ik personel alımı. Eğitim daire başkanlığı eğitim yeri için, mali kısım maaşlarla. Yani hepsiyle farklı birim ilgileniyor. Aşırı iş yükü olan bi konu değil, illa ki mülakattaki kişiler arasında seçim yaparken çalışmalar olmuştur, düzenlemeler yoğunlul katmıştır. Ben sıfırı tüketiyorum. Maaş konusunda fikrim yüksek olmasada beni tatmin eder. En azından aileme yüküm olmaycak. Ve en azından adımın önünde bankacı unvanım olacak. Ki kötü niyetle demiyorum kazanıp kazanmadığımız belli olunca tatmin olmayacağını düşünen arkadaşlar sözleşmeye imza atmazsa en azından diğer arkadaşlarımıza belki de bize yer açılır. ve arkadaşlar hepinizi gergin görüyorum okudukça şaşırdığım kişiler oldu. Bence sizde kitap okuyun ders çalışın film izleyin diziye bakın kızlar olarak güne gidelim. Erkekler halı saha maçına gidin. Ne biliyim kendinizi meşgul edin. Boşuna yıpranıyoruz. Halkbank belki bizi seçmedi belki seçti. Canı ne zaman isterse o zaman açıklayacak. Ki bana da kesin tarih demişlerdi üstünden 10 gün geçti hemde ik dan denmişti. Yani laissez faire laissez passer
-
@caglarr üslubunuz için teşekkür etmek istiyorum. İnsanlığın en büyük sorunu haline gelen bu üslup probleminin olduğu zamanlarda bu şekilde cevap verebilenleri görebilmek içimi ferahlatti. Umarım hayatiniz boyunca böyle devam eder.
-
-
@faktıkpss çok teşekkür ederim.