2018 ekonomik krizi
-
dolar ve euroya baktıkça çok daraldım içimi afakanlar bastı, gidişat kötü üstüne zaten var olan işsizlik, iyice karamsarlığa itti beni. sürekli hayrlısı olsun sağlık olsun filan deyip kolaya kaçmaktan başka elden bir şey gelmemesi daha da koyuyor insana.
-
Şimdi bu krizin geleceği daha seçimlerden çok önce biliniyordu ki oyüzden seçimler erkene alındı. Ülkede herkes politik hastalığa sahip olduğu için ve medya da aksama kadar papazin propagandasini yaptığı için herkes ekonomide gelinen noktayı dış güçlere bagliyo. Bunun sebepleri bana kalırsa çok basit demokraside gelinen son nokta yani faizi qrtirsan ne olur sıcak para gelir bi gece de en küçük risk karşısında gider temel anlamda yatırımcı gelr mi gelmez. Papaz işin medyatik boyutu sadece ama konusulacaksa bu konu ekonomi üzerinden değil diploması alanında konuşulur yani İran için uygulanacak ambargo ve bundan etkilenecek ülkeler ya da Ortadoğu da gelinen çıkar uyuşmazlığı alınan s 400 ler ya da konsolosluk çalışanları konuşulur mesela Rusya ile ingiltere arasında ajan krizi olmuştu ab ülkeleri hep birlikte ambargo uygulqmisti Rusya ya ama bu diplomasiyle çözüldü. yapısal anlamda güçlü bir ekonomi diploması yoluyla çok rahat çözer bu sorunu. Yani demek istediğim sorun kabullenilmesi zor olsada dış güçler sorunu değil liyakat sahibi insanların calistirilmadigi, hukuk mekanizmasını islevsizlestiriligi ör ülkede sendikaya kayıtlı işçilerin oranı yüzde on bir mis. Kimse beni bunun sebebinin korku olmadığına ikna edemez. Yoksa bir insanın işten atılma korkusu yoksa neden haklarını savunamasin ki.
-
Çar çur edecek bir gram dahi paramız olmamalı batmak üzeriyiz bari son düzlükte sıkı maliye politikası uygulamasıyla az da olsa feraha erelim.
-
Teknik analizlerle degil gundelik hayata dair yansimalardan bahsedeyim kisacik bir ornek. Dun aksam 8 de ceyrek altin 342 tl altinin grami ise 212 tl idi. 15 saa sonra an itibari ile ceyrek altin 368 tl altinin grami ise 230 tl. Varsin hesabi siz yapin artik. 15 saatte boyle bir artis yok tarihte. Tl den kacis hizla devam ediyor. Ekonomide panik havasi artik iyiden iyiye basgosteriyor. Dolar ve euro yu ise konusmaya gerek yok sanirim.
-
@elisa papaz tetikleyicisi oldu sadece. Dedikleriniz birebir doğru.
Seçim öncesi söyldiğim her lafı tersine çeken insanlar seçimin ertesi gün istikrar kazandı bak gördün mü diye aramışlardı. Sen şimdi doların inişini izle demişlerdi. Oysa hükümetten bağımsız ekonomik sıkıntıları dile getirmiştim.
Uslüp yanlışlığını söyledim diye valla karşıtlıktan nelere kadar demişlerdi. Aynı kişiler bana bugün dolar hakkında ne düşünüyorsun diye mesaj atıyor. Ne düşüneyim elinin körü. Eyyy amerika sen kimsin ? Al sana amerika. Dış mihraklar saplıyor oku. House of cardsta ülke karışıklığa gitmişti çözümü kaosta bulup daha çok karışıklık yaratmıştı francis ile claire . İnşallah kaos , karışıklık olmaz. İnşallah ciddi adımlar atılır. Bu döviz savaşını kaybetmeyiz. Yoksa kim varsa ülkemde hepsi mahvolacak. -
Sabit kura geçme söylentilerin dolanıyor ki sanmam olacaksa bir dolar = 2 türk vatandaşı seviyelerine endeksleyelim.
-
@thorstein-veblen Mahfi Hoca neden sabit kura geçilemeyeceğini anlatmış her zamanki gibi sade bir dil ile. Dönülmez akşamın ufkundayız...
-
Senin elinde kupa papaz var sadece başka ne kozun var seni sen bağımlısın her alanda. Adamların kupa papaz hariç tüm renkli kağıtları elinde. Ne diye 8 e ihaleye giriyorsun bırak karşı 7 alacak zaten Rusya oynasın elini sen yere ser senin neyine tabiki de bu elle "BATARSIN" . Senin "PAPAZINI" adamlar bir koz dürterek eziyor zaten inim inim inletiyor. 8 e girdiğin ihaleden 4 dahi alacağın kağıdın yok, adamlar kafadan çiziyor.
İşte Türkiyenin kısa ve öz özeti budur..... -
@dguy bir ara buluşup eşli ihaleli oynayalım mı?
-
@agor hocam oynayanlar büyük oynuyor anlattığım gibi. ben/biz yancıyız ama daha bize ihalelik el gelmedi hep "batıyoruz maşallah"
-
@agor öyle güzel anlatmışki insanın canı çekiyor :))
-
An itibariyle dolar 6.10 oldu.
-
şu an 6.19 sahneye çıkmadan 5.96 düzeyindeydi
-
bence çok takılmamak lazım ya artar azalır düşer yükselir
-
@abd94 hocam hep 100 lük mü alıyorsunuz
-
@dguy hocam neydim ne yapayım beklemek lazım diye düşünüyorum yoksa yazılanlara fikir düzeyinde bir itirazım yok
-
Şu dolar yükselirse birşey olmaz aman diyen altı kişiyi verip 1 dolar daha mantıklı geliyor bana. Reel ve nominal ayrımını öğrendiğim günden beri hayatım çok değişti. Bir kız için kalori hesaplamaktan daha zor geliyor alım gücünü hesaplamak. Umarım alım gücü diye birşey kalır. Bu işsizlikle acaba daha nasıl eksilere düşebilirim ki.
-
@abd94 bekleyelim hocam kemanları hazırladık da yayları biraz acımaya başladı çok derine denk gelmeseler bari
-
Ortada tuhaf bir durum var. Bir çöküş var o kesin ama. Hükümet inanılmaz pasif. Ve halkı geleneksel gaza getirme yöntemleriyle diri tutmaya calismaktan başka bir hamle görmedi henüz ki bu daha acı. Sanki 3.dunya ülkesi sıradan bir Afrika ülkesi refleksleri bunlar. Bı tane yetkili de demiyor ki oturduğumuz yerde hiçbir şey yapmadan cebimizdeki para eriyor vatandaş borçlanıyor eyy beyaz yakalılar kendinize gelin bu milletin evlatlariyla oyun oynamayın diye. Vah ki ne vah..
-
@gresham-t Ortadoğu politikaları hocam bunlar. Hemen maneviyatla gazla yatıştırma politikası. Biz de ortadogunun iyisiz. İdlib'ten de gelecek mültecileri,suriyelileri,suriyeli bebekleri filanda düşünürsek 15 sene sonra gerçek bir ortadoğu ülkesi olacağız gerçi.