2020 Gelir Uzman Yardımcılığı Sınav İlanı
-
@Zümrüdükankakuşu kesinlikle katılıyorum.
-
@felix-felicis hocam p 48 türünden başvuranlar için de var mıydı 20 katı üst sınırı. Çünkü 20 katı ilk defa 5 mayıs 2020 resmi gazetesinde güncelleme olarak yayınlanmıştı p 48 için. Yanlışım varsa düzeltin.
-
@Nantes Valla 1000'den aşağı da alım yapılacaksa yapmasınlar zaten 20 katı bu sene ilk ilanda gelecek buraya imzamı atıyorum:D
-
@sofuoglu madem vergi işini yapmayacak bakanlık niye bunlara uzmanlık veriyor.peki bu işleri tek iibf'e yükleyecekler?ben ne anladım bu işten?
-
Yapılanma dedikleri buysa maliye bakanlığı ilerde çok sıkıntı çekecek.
-
Son günlerde yaşanılan gelişmeler malum olduğu üzere yine İİBF nin aleyhinde. Evet kurumiçi mevzusu bugünün olayı değil geçtiğimiz aralık ayından beri konuşulan dillendirilen bir durumdu şuan ise malumun ilanı oldu. Sayfada bir arkadaşımızında belirttiği üzere şu 20 katı mevzusu ise. Bakanlık tarafından 5 katını kaldırıp önümüzdeki ilk sınavda 10 katı çağırıp İİBF'liye alın kardeşim sizden de 10 bin kişiyi sınava çağırıyoruz 5 il tercihi de verdik 10 bin kişide puanlar 70'leri çok rahat göreceğinden 70 alıp guy oluyorsunuz sizde algısı oluşturulabilir. Özellikle kurumiçinden geçenler buşekilde bir pr yapacaktır. Yani siz bizi eleştiriyorsunuzda ne var kardeşim 70 alıp geliyorsunuz hesabı yapabilirler. Bakanlık ise sizede kıyak yaptık 5 il tercihi 10 katı sınava girme hakkı ee susun sizde kurumiçini dilinize dolamayın sen happy ben happy düşüncesinde olabilir. 1000 kişilik alımda 10 katı cağırmazlar o kadar insanı nerde sınav yapacaklar diye düşünmeyin. Ankara'da üniversite mi yok. Bir hafta sonu 5 bin kitapçık daha basarlar veya bir üniversite ile protokol yaparlar ilgöc gibi 10 bin kişiyi sınava sokarlar. Önümüzdeki süreç bakalım neler gösterecek.
-
Arkadaşlar Wilfredo Pareto (@TY_WilfPareto) üstadın twitterdaki yazısı.Özellikle altı kalın harflerle yazılmış yerler benim için önemli uyarıdır.Tüm İİBF'lilere bu yazıyı okutalım.Yazının tamamı
''Merhaba dostlar.Tekrar dile getirmekte fayda gördüğüm bazı hususlara değineceğim. Tabi ki gündemimiz kurum içi yükselme ile A Grubu mesleklere geçiş konusu. Kafası karışan dostlarımız var, öncelikle onların aklındaki soru işaretlerini gidermeye çalışalım.Öncelikle iki tip yükselme sınavı vardır. Bunlardan ilki normal memuriyet prosedürü içerisinde gerçekleştirilen, şeflik sınavı, müdür yardımcılığı vs. kademelere yükselme imkanı tanıyan Kurumdan Kuruma muhteviyatı değişen yükselme sistemidir.Bu tip yükselme bir noktada daha hakkaniyetlidir. Çünkü bu yükselmede A Grubu kadro mensupları da yarışa dahildir ve çoğunlukla kariyer meslek mensubu kişiler bu yarışları önde tamamlamaktadırlar. Tabi mülakat faktörünü bir kenara koyarak değerlendiriyorum bunu.İkinci tip kurum içi yükselme sistemi ne yazık ki 2 senedir yapılan yoğun kulis sonucu yeniden elde edilen ve KPSS şartının da bertaraf edildiği düz memurluktan kariyer mesleklere geçişi sağlayan sistemdir. Hakkaniyetsiz olan sistem de budur.Bu sistemin en önde gelen zararı A Grubu kadroların bunca emekle girilebilen halde olduğu şu ortamda bu kadar ucuz dağıtılmasıdır. Bunun için yıllarca emek veren sizlerin bertaraf edilmesi, büyük çoğunluğu gerçekten hak etmeyen kişilere bu imkanın bedavaya sunulmasıdır.Bunun yanında bizim ısrarla üzerinde durduğumuz ancak maalesef sizleri de yanlış yönlendirerek zaman zaman ikna eden bir başka durum var. Kurum içine ayrılan bu kadrolar sizin alımlarınızı azaltacak demiştik. Keza bugün tabloya baktığımızda sizce kurum içi sizi etkilemedi mi?Size verilen 1000 kişilik GUY kadrosu (beklentimiz en az 1500 idi) ve 300 kişilik DUY kadrosuna karşılık kurum içi bekleyen memurlara ayrılması konuşulan kadro en az 2500 kişi. Sayının 4000'i bulması da bekleniyor. Kaldı ki bu sınav 2024'e kadar iki defa yapılacak.KPSS şartını kaldırtmayı başardılar, şimdi de sizin alımınızı ötelemek için uğraşacaklar. Bundan sonraki muhtemel alım rutini 3 yılda 1 olacak şekilde dahi oluşabilir bu durumda.Sizi kandıran kurum içi yolunun neferi hocalar da gayet iyi biliyorlar bazı şeyleri.Sizin ağzınıza bal ile karıştırıp baldıran sürenler bu 4000 kişinin getireceği ek maliyeti, araya giren sınav ile sizin uzayacak takviminizi gayet iyi biliyorlar. Süslü cümlelerle sizi aldatma sebepleri bugün KPSS şartının bile kaldırıldığı bir sistemi elde etmekti, başardılar.Tahmin listelerinin en üstüne sizin alımınızı, en altına kurum içini yüzde yüz oranla yazmalarındaki gaye de tam olarak budur zaten.
Ne yazık ki bu sistemin ilgasını sağlamaktan başka çareniz/çaremiz yok. Çünkü bu şekilde bir sistemin işlemesi işi daha da büyütecek.Sözünü ettiğimiz bu kişiler sendika sendika, makam makam gezerek herkese yol gösterdiler. Herkesin önünü açtılar, emin olun bu kötü gayede birleşip birlikte de hareket edecekler muhakkak.
İşin büyümesinden kastım nedir peki?
Anlatayım.
Kurum içine dair nihai karar Gelir Uzmanlığı ve Defterdarlık Uzmanlığı'na dair çıktı. Ancak taslakta şunlar da vardı;
-Sosyal Güvenlik Denetmenliği
-Milli Emlak Uzmanlığı
Bugün girin bu kurumların kapısından, her memur bizim de hakkımız diyecektir artık size.Buna yol açanların sizin yol arkadaşınızmış gibi sizin gücünüzü kullanarak bunu yaptığını aklınızdan çıkardığınız gün maalesef yediğiniz darbe daha da artacaktır.
Bu iki meslek direkten döndü ancak dediğim gibi tehlike geçmiş değil, baskı azalmış değil. Daha da artacak.Bugün Göç İdaresi memurları bile dile getirmeye başladı bizim de hakkımız İl Göç Uzmanı olmak istiyoruz diye. Tüm bunların müsebbiblerini yukarıda dile getirdim. İsimleri değişir ancak zihniyetleri değişmeyecektir. Tenzih ettiğiniz bu gibi her kişi emeğinizi ezip geçecektir.Peki bundan sonra ne yapmak lazım?
Dostlar, bildiğim kadarıyla etkinlik için öncü olan dostlarımızın etkinlik programlarında artık kurum içi konusu öncelikli yer tutuyor. İstişarelerimizde de böyle dile getirdiler. O nedenle artık bu etkinliklere daha sıkı sarılmak lazım.CİMER, gazetelere yazmak, haber programlarına yazmak, vekillere, devlet büyüklerine, bazı hocalara, sözü muteber hesaplara bu konuyu anlatmak lazım. Onları da bu haksızlığı dile getirmeye teşvik etmek lazım.
Her mecrada her fırsatta hakkınızı aramanız lazım.Çünkü 2 sene evvel bu yarının davası dediğimizde yeterince sarılan olmadı ne yazık ki. Yanlış izlere kanıldı, yanlış sözlere aldanıldı.
Bugün yine diyorum ki bu yarının davasıdır. Tüm mesleklere bu mesele değecek, her Kurumda kurum içi gündeme gelecektir.Yarın bugünden daha fazla hayıflanmamak için, yarına bugünden sahip çıkın dostlar. Sıfır toleransınız olsun konu emeğiniz ise.
"Hak etmeyen kardeşinizse kapıdan kovun,
Hak eden düşmanınızsa hakkını verin."
Tavır bu kadar net olmalı. Her yerde söylenmeli #kurumicihaksızlıktır
Emek sizlerin. Sizlerin uykusuz gecelerini, yorgun sabahlarını, hayallerini ve hayal kırıklıklarını, çürüyen dirseğini, bozulan sağlığını sizden iyi kim anlatabilir?
Dile kolay, 16 sene okul, en az 3-4 sene ders çalışma.
3 senelik memurluğa denk olacak öyle mi?Bunun yanıtını en güzel şekilde verecek olan sizlersiniz. Birlik olun. Kitap çekilişlerine koşmak yerine hakkınızı aramaya koşun.
Bir tane kitap 100 TL, bilemediniz 200 TL. İşsiz geçen her ayın size maliyeti 5000 TL. Makul ve mantıklı olun lütfen.Birbirinizle kavga etmeyi bırakın. Şoför, çaycı, aşçı, vhki, şef, güvenlik vs. demeden herkes bir oldu ve böyle aldı alacağını.
Birbirinizle omuz omuza verin. Saflarınızı sık tutun. Sizi kandıracak adamlar safı bozup araya kaynamasın. Yolunuzu değiştirip sizi ateşe atmasın.Çünkü anlaşıldı ki artık tam Kazım Karabekir'in dediği o puslu havadayız. Şeytan bile müslüman mintanı giymiş. Ağzından Hak düşmeyenler hakkınıza göz dikmiş.
Her mecrada, herkesi etkinliklere çağırın. Yoksa yarın gerçekten geç kalacaksınız.
Bahtınız açık olsun dostlar.''
bağlantı metni -
Acaba diyorum GUY için 2+2 sistemi gelse daha iyi olmaz mı? 2 sene sözleşmeli-2 sene kadrolu. Bu süreçte KPSS puanı ile başka kuruma geçiş yasaklansa. Şimdi bu önerime çok sert tepkiler alabilirim fakat kurumiçi olmasındansa bu sistem bana mantıklı geldi.
-
@hayırlısı035 resmen bittigmizi aciklamis,bizim yapabilecegimiz hicbir sey yok ,sistem takir takir işliyor, 2 senedir atilan twitlerin hicbir katkisi olmadi sayi bile 1000 geldi, bence bosa kurek salliyoruz , herkes umudunu bir kenara birakip bu seneki kurum sinavlarina son kez girecekms gibi dusunsun bundan sonra A kadro bitmistir..ozel sektor bizi bekler..
-
@Grimmjow 20 kati diye bir sey yok o bilisim icin gelirse gelir.. bosuna umutlanmayin
-
Bence yapılması gereken en az 5000 kişi ile maliye bakanlığı önünde eylem yapılmalı başka çare kalmadı. Vampir gibi hakkımızı emdiler
-
@2pacalypse bilginin dislandigi bir zamana denk geldik malesef
-
Merhaba. Twitter’da 2018 puanlarının yanmaması için bakanlıkta bi çalışma olduğunu okudum. Bilgisi olan var mıdır ?
-
-
@gmzankr066 sınavın eylülde olması gerek o zman hangi tarihler boş durumda?
-
@zenginmemur tarihleri incelemedim de acaba ne planlanıyo onu merak ettim. 2020’ye gircekler sorun yaratır. Bilemiyorum acaba 2018-2019-2020 mi dahil olur ️
-
Kurum içine sessiz bırakmak tüm amaç!!! Bakın size de güzellik yapıyoruz, sizin için de uğraşıyoruz hesabı. Hiçbir şey kurum içini gölgeleyemez!
-
@gmzankr066 hayat normale döndü.Her şey olur.
-
@gmzankr066 GUY sınavını erteleme sebepleri virüs değildi. GİB açıkça kpss ertelendi, sarkma olur ama en geç kasım aralıkta yaparız demişti. Bunlardan yola çıkarak sınavın erkene alınma ihtimalini çok düşük görüyorum. 2018-2019-2020 olursa tadından yenmez, kimse de üzülmez.
-
@yolosapiens Bu durumda sayı da artar bence çünkü 3 yıl için 1000 müthiş az