Rekabet Kurumu 2016 Uzman Yardımcısı alımı.
-
@kalpkalpkalp siz hangi bölümden çarpıldınız? İşletme mi?
-
@aliveli Soruların büyük bölümü "kelime sorusu" mu? Yoksa format YDS'nin aynısı mı? Gerund/Infinitive çalışmayayım mı boşuna
-
geçen sene genel alandan ben de sınavı kazanıp mülakata kalmıştım. yds+10 puandır ingilizcesi, 15 değil yani o denli yds'den kolay değil. daha önce belirtildiği gibi yds'den 50 altında alanlar zorlanır. başka kimse bahsetmemiş ama iktisat - işletme değil, bence geçen sene genel alanda hukuk zor idi. ben iktisat ve işletmenin tüm sorularını cevaplamıştım, hukuktan ise tek soru anca yapıp mülakata kalmıştım. aslında biraz şans da bu sınav, incik cincik de sorabilirler, ulu orta da. 2013 işletme soruları çok genel mesela, ancak 2012'ninkiler çoğu işletme kitabında bile geçmeyen terimler.
son bir özetle sınavı açıklayayım; geçen sene guy ve muy'u kazanamayıp bu sınavı kazanan arkadaşım da oldu, bu sınavdan 45 alıp Kamu Gözetimi ve Kamu İhaleyi kazanan da. o yüzden çalışın ama çok kendinizi kaptırmayın, biraz kısmet bir sınav.
herkese kolay gelsin.
-
14.dönem Rekabet Uzman Yardımcılığı giriş sınavına katılacak adayların taban puanları:)
Genel Grubu Taban Puan (KPSS P49, KPSS P54, KPSS P55, KPSS P73 veya KPSS P77 460. KİŞİ) : 87,05
Hukuk Grubu Taban Puan (KPSS P11, KPSS P20 veya KPSS P21 180. KİŞİ) : 88,38
Bilişim Grubu Taban Puan (KPSS P1 60. KİŞİ) : 86,97
-
@escobar_p yok hocam gramer yoktu
-
@escobar_p Ben zaten Hukuk bilmeden girmiştim sınava. İktisat işletme ingilizce yaparım hukuku telafi ederim diyordum. İşletmeyi küçümsemeyin derim, sorular kağıt üstünde kolay görünse de altını doldurmak asıl mesele.
-
@aliveli eyvallah Kelime ve metin çalışmasi yapayım o zaman.
-
@JanTinbergen durumu ozetlemissin hocam cikan sorulara bakinca sinav sorulari toto loto gibi. sorularin gercekten ucu acik. birkac Soru cikartip nokta atisi bile yapilabilir:S
-
size bir kıyak daha yapayım, geçen senenin hatırladığım hukuk sorusunu paylaşayım. hukukta çok iyi değilimdir. geçen sene 1614 idi bu sene 1713 kpssden. o yüzden çok güvenmem kendime. bu payşacağım soru bence en kolayıydı. kalan iki soru hakkında HİÇ BİR FİKRİM yoktu. o derece ilk defa duymuştum.
anayasamızın bilmemkaç maddesi 'herkes herkes ile sözleşme yapabilir' hükmünü barındırmaktadır. medeni hukuk, borçlar hukuku, ticaret hukuku ve kooperatifçilik hukukuna göre bu kurulan istisnalarını yazınız.
soru bu idi. br soru daha bu formatta idi. birşey vermiş, dört hukuk ile ilgili soruyordu. dediğim gibi belk kolaydır, o kadar kendime güvenmem. bana zor gemişti.
kolay gelsin.
-
@JanTinbergen yani sözleşme serbestisi ilkesinin istisnaları 4 kanun kapsamında istenmiş. Hatırlama babındaki zihinsel faaliyetiniz icin cok teşekkürler
Cok kolay bir soru da degil. Haklısınız. Kooperatif Kanunu da neyin nesi dedim hukuk sorularını hatırladıkça paylaşırsanız sevinirim -
@vurdugungololsun @aliveli tarafindan paylaşım yapıldı hocam.
-
Metin çevirisi sorulduğu söylenmişti. Peki bu çevirilerde konu rekabet hukuku ve alana ilişkin midir? Bu konu Hakkında bilgisi olan paylaşabilir mi
-
@vurdugungololsun ingilizce kısmında rekabeti ilgilendiren hiç bir şey yoktu
-
gramer de yok dediniz ingilizcede o zaman rahat geçer o
iktisata yenice başladım ama stresten çalışamıyorum çok geniş. hukuk zaten koca derya ne soracaklar kestirilemiyor da -
@habeascorpus iktisat için yeni başladıysanız ders notu bulun hocam. Konular çok gelir gözünüze duruma göre, sınavda kolay çıkabilecek bir sorunuzda boş yere kaçmasın. Hızlı çalışmayı ders notuyla daha iyi yaparsınız.
-
@Antimülakat söylenebilecek her şeyi söylemişsiniz hocam. önerilerinize sağlık.
-
@Antimülakat hiç temelim yok. zeynel dinlerin kitabının ilk 300 sayfasına bakıp giricem o da yetişirse tabi ben ümitli değilim kendimden de hayırlısı diyip gireceğim
-
@habeascorpus anladım hocam, iktisat için kalan sürenin yeterli olması için çok konsantre çalışmak gerekiyor, bu arada tabi hukuk alanında da bir hazırlık elzem. Durum böyle olunca siz yine de eksiksiz yapabileceğiniz hukuk alanındaki çalışmalarınızı ihmal etmeyin. İktisat kısmı da biraz nasibe kalsın. Bildiğim kadarıyla geçen yılın sorularında hukuk soruları da oldukça ağır geliyor.
Hakkınızda hayırlısı olsun, umarım yetişir hocam.
-
300 sayfa Zeynel calisacaginiza Kok carsisinda erdal unsalin mikro makro genis ozeti var. Ona calisin, ustune hipotez cozun. Yeter, artar.
-
@kalpkalpkalp keşke ankarada olsam alırdım. nasip artık olmadı hazine var önümüzde bir de